Forside Nyheder

Twitter sletter piratkopierede vitser

-

twitterjokesCopyright handler ikke bare om piratkopiering af musik eller film. Nu er Twitter begyndt at slette piratkopierede vitser.

En hel del kendte komikere holder til på Twitter, og benytter tjenesten som et sted, hvor jokes kan prøves af. På den måde får komikerne et indtryk af, hvor godt en vits fungerer, før de eventuelt tager den med op på en en scene foran et publikum.

Annonce:

Men samtidig er sociale medier jo et sted, hvor man deler den slags indhold, og netop vitser bliver ofte af medieforskere fremhævet som den slags ’sociale valuta’, man udveksler for at holde kontakten med hinanden på sociale medier.

Derfor er det meget naturligt for folk at læse en vits og fortælle den videre, også selvom det ikke er dem, der har fundet på den. Og det er der åbenbart nogle foreløbig unavngivne komikere, der er blevet sure over og har klaget til Twitter.

I hvert fald er Twitter begyndt at betragte vitser som værende på linje med copyright-beskyttet materiale, og sletter folks tweets, hvis de stjæler komikernes vitser og fortæller dem som deres egne.

Det er brugeren bag Twitter-kontoen ’Plagiarism is Bad’, der har opdaget Twitter-folkenes nye praksis. Denne Twitter-konto er i forvejen dedikeret til at udstille folk, der stjæler andres tweets uden kildeangivelse.

Annonce:
Forrige artikelVideo smugkig på OnePlus 2
Næste artikelVerdens første skærm med trådløs smartphone-opladning
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.