Forside Nyheder

Svenskerne forbyder kameradroner

-

camerdroneDet er nu totalt forbudt at bruge kameradroner uden specialtilladelse i Sverige.

I fredags afsagde den svenske højesteret dom i en sag, der får den konsekvens, at al optagelse af video via droner betragtes som ulovlig overvågning.

Annonce:

Det betyder, som Aftonbladet gør opmærksom på, at en hel drone-industri nu er sat ud af spillet i Sverige.

Ifølge avisens hjemmeside er det endda kun muligt at få specialtilladelse til at filme med droner, hvis der er tale om kriminalitets-bekæmpelse.

Dermed er såvel professionel videofotografer og hobbyister blevet kriminelle, hvis de fortsætter med at bruge droner udstyret med kameraer. Det betyder at alt fra videooptagelser af ejendomme for ejendomsmæglere til droneoptagelser til film og tv er forbudt på den anden side af sundet.

Aftonbladet, der selv har brugt droner til nyhedsdækning af visse begivenheder, anmærker, at det ikke giver ret meget mening at tillade fotografi på offentlig plads -hvilket stadig er lovligt og endda en forudsætning for offentlig nyhedsdækning – men bare ikke ved hjælp af droner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.