Forside Nyheder

GALAXY S8 kommer med Bluetooth 5.0 og i en Microsoft-udgave

-

Der er to detaljer ved gårsdagens Samsung GALAXY S8-launch, der peger i retning mod fremtiden.

For det første ved vi nu, at GALAXY S8 kommer med Bluetooth 5.0 ombord. Det er den første smartphone med den nye version af den trådløse teknologi, men indtil der kommer mere grej med version 5.0 ombord kan den ikke udnytte så mange af de nye funktionaliteter.

Rygterne om, at GALAXY S8 kan spille musik til to sæt trådløse høretelefoner kommer herfra. Det er nemlig en del af Bluetooth 5.0-specifikationen, fordi der er båndbredde nok til det. Samtidigt kommer der længere rækkevidde og bedre integration med IoT-enheder, når først verison 5.0 bliver mere udbredt.

En anden nyhed, der er kommet i kølvandet på lanceringen af S8 viser, at Microsoft virkelig er ved at løbe langt (skrigende?) væk fra Windows Phone.

Deres fremtid ligger i andre folks telefoner, hvilket man kan se på, at der kommer en særlig Microsoft-version af S8. Med den følger de fleste af Microsofts populære apps til Android (tænk Office, Skype, Sway, Cortana m.m.).

Flere af disse er allerede præinstallerede på Samsungs telefoner, men med Microsoft Edition får man hele baduljen med (altså også f.eks. Groove, Bing, OneDrive, OneNote osv.).

Der skulle dog ikke være noget særligt designmæssigt over denne udgave, og de forskellige apps bliver angiveligt først downloadet og installeret, når telefonen sættes til Wifi første gang.

At Microsoft tager det alvorligt, kan dog ses på, at S8 Microsoft Edition kommer til at blive solgt i Microsoft-butikkerne, der dog kun er at finde i USA, Australien, Canada og Puerto Rico.

Annonce