Forside Nyheder

Så er der tegnefilm – som streaming

-

Klassiske tegnefilm fra 40’erne, 50’erne, 60’erne og 70’erne kommer primært fra tre Hollywood-studier: Warner Bros, Disney og MGM.

I vore dage er der dog kun to af dem tilbage, og det er Warner og Disney. Disney har for længst kørt deres egne, tegnefilms-baserede tv-kanaler ud i hele verden, mens Warner har været en smule mere tilbageholdende.

Men ikke længere. Nu vil moderselskabet Time Warner nemlig lancere en streamingtjeneste med klassiske tegnefilm on demand. I kataloget finder man de klassiske Warner Bros.-tegnefilm med Snurre Snup, Daffy Duck og så videre, men Time Warner har også rettigheder til tegnefilm fra Hannah-Barbera og MGM. Det betyder, at Flintstones, Jetsons, Scooby-Doo og Tom & Jerry også vil være at finde i kataloget.

Det bliver mere eller mindre en streamingtjeneste med alle de klassiske tegnefilm, der ikke står Disney på.

Tjenesten kommer til at hedde Boomerang, og kommer kun til at koste 5 dollar om måneden eller 40 dollar om året at være medlem af. Angiveligt kommer tjenesten til at være tilgængelig som app til iOS og Android samt gennem webbrowsere i begyndelsen. Siden vil de største streamingboks-platforme også komme med.

Det store spørgsmål er naturligvis, om den kommer til at virke i Danmark, og om man kan snyde sig uden om en eventuel geoblokering. Det finder vi ud af senere på foråret, når tjenesten skydes af.

Annonce