Forside Produkter HiFi & Surround

KEF får ny dansk distributør

-

Radioactiv overtager distributionen af KEF-højttalere i Danmark.

Britiske KEF er en traditionsrig højttalerfabrikant, der har været med siden 1961, og dermed overlevet skiftende tider og trends.

Det er opnået ved fokus på løbende innovation, og HiFi-producenten har ikke haft svært ved at tiltrække talentfulde akustiske ingeniører til produkterne.

Fra den spæde begyndelse var det med banebrydende brug af syntetiske materialer til membraner i enheder, der kunne skabe ensartet lydkvalitet i hele frekvensområdet. I midten af ​​tresserne var KEF de første til kommercielt at udnytte stabiliteten af Bextrene som kegle-materiale i en række enheder. Et matriale der siden har fundet vej ind i mange førende audiofile højttalere.

En ny milepæl kom med computerne. KEF blev den første virksomhed til at bruge computere i test og design af højttalere. Et sådan pionerarbejde gav KEF mulighed for at matche et par højttalere inden for halvdelen af ​​en decibel – for næsten perfekt stereo reproduktion. Lige siden modellerne 104A / B og 105 i halvfjerdserne opnåede verdensomspændende anerkendelse, har KEF`s Reference Serie været synonym med absolut akustisk topkvalitet.

Det næste årti oplevedes fremkomsten af ​​KEF`s signature teknologi, Uni-Q point source driver array. Ved hjælp af NASA-udviklede magneter, som er ti gange kraftigere end traditionelle materialer, tillod det ingeniørerne at montere en lille diskant på det akustiske centrum for bas-enhedens svingspole så de fungerede som én. Resultatet var at det tidligere undvigende ‘sweet spot’ ikke var der mere.

Med fremkomsten af ​​5: 1 hjemmebiograf optagelser i halvfemserne var KEF igen forud ved at anvende sine resultater fra Uni-Q til Storbritanniens første dedikerede centerhøjttaler, Model 100. Dette blev efterfulgt af en række af radikalt opfindsomme og visuelt markante Sub-SAT systemer som KHT2005 ‘æg’, som stadig betragtes som ikonisk.

Andre ‘KEF firsts’ omfatter den første motoriserede loft højttaler og “acoustic compliance enhancement” teknologi, som betyder virkelig fyldig basgengivelse fra små kabinetter. I dag leverer den bemærkelsesværdige T serie højttaler serie eksemplarisk lydgengivelse fra vægmonterede kabinetter – mindre end 11/2 tomme dybe !

 

 

Som det seneste er den ikoniske LS50 netop kommet i en aktiv, trådløs udgave: LS50W (billedet ovenfor).

KEF har indgået aftale med Porsche Design om udvikling/design af hovedtelefoner og Bluetooth højttalere.

Fremover importeres og distribueres KEF i Danmark af Radioactiv.

 

Annonce