Forside * Nyheder

Pas på smileys i feriens SMS’er

-
Foto: Shutterstock.com

Brug af emojis gjorde ferien til en dyr fornøjelse. Pas på de særlige smileys hvor der betales udlandstakst på mobilen.

En forbruger skal betale for 430 SMS’er sendt hjem fra Vietnam, selvom forbrugeren mente, at hun kun havde sendt omkring 20. Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Forklaringen er brugen af emojis, hvor blot en enkelt kan fylde mange tegn og dermed mange SMS’er. Forbrugeren tabte sin sag ved Teleankenævnet.

Annonce:

En SMS er kun på 160 tegn. Går man udover dette så sendes teksten som flere SMS’er der afregnes individuelt.

Det kan blive dyrt hvis man opholder sig udlandet, i et land hvor prisen per SMS takseres højere.

En dansk forbruger fik en telefonregning på 1.600 kroner efter en tur til Vietnam. Heraf var de 1000 kroner var for SMS’er.

Forbrugeren mente selv, at hun kun havde sendt omkring 20 SMS’er fra rejsen, men det viste sig, at hun havde brugt mange emojis, der fylder mange tegn, i sine SMS’er, og at antallet samlet set løb op i hele 430 SMS’er.

Forbrugeren klagede til Teleankenævnet der ikke gav medhold.

”Forbrugerne skal være opmærksomme på, at emojis kan fylde mange tegn, og at det derfor kan blive dyrt at bruge dem, særligt i SMS’er uden for EU. Som udgangspunkt skal abonnenten betale for det forbrug, der er registret, også selvom det er højere, end man har haft til hensigt”, fortæller Nina Lester, sekretariatschef i Teleankenævnet.

Teleselskabet kunne dokumentere, at SMS’erne var sendt fra forbrugerens simkort.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.