Forside Produkter Connected Home

Wi-Fi test: Netgear Orbi … Wow!

-
Steen Garbers Enevoldsen anmelder Netgear Orbi

Netgear’s Orbi wifi extender har fået en ordentlig tur gennem Nørd’o’tekets testsuite, og jeg er meget imponeret.

Netgear Orbi er et kit bestående af to enheder som umiddelbart ser fuldstændig ens ud, men i modsætning til f.eks. Airties så er enhedernes rolle forudbestemt. Den ene enhed er markeret “router” og den anden “satellite”.

Prisen er absolut i den høje ende: Ca. 3000 kr for et kit med to enheder. Et Ubiquiti Amplifi kit med tre enheder koster til sammenligning kun ca. 2600 kr.

Annonce:

Første indtryk ved udpakning er at enhederne er fysisk meget store. Vel ca. 3-4 gange størrelsen af en Airties enhed. Kvaliteten af plasticen er god og overfladen er behandlet så de føles ‘lækre’ at røre ved.

Installationen af hardwaren er særdeles nem og i løbet af få minutter er man oppe og køre.

Softwaredelen af installationen foregår for en gangs skyld ikke gennem en app, men igennem en browser og gik ikke helt så gnidningsfrit. Jeg endte i en deadlock situation hvor enhederne tilsyneladende skulle opdatere deres firmware, men der ikke skete noget i længere tid. Da jeg skippede det step gik resten af installationen fint.

Dette er en passende anledning til at ride en af mine kæpheste: Når man implementerer et brugerinterface, så er det en kardinalsynd at undlade en form for “der arbejdes fortsat” indikation. I dette tilfælde efterlades brugeren på en side der siger ‘vent venligst’ og hvor ingen knapper (udover ’skip’) virker. Hvor længe skal jeg vente? Hvad er nuværende status?

Det er simpelthen ikke godt nok! Og det mest irriterende er, at det er en så lille ting at fikse. Først angiv den forventede tid brugeren skal vente: “det tager 3-5 minutter”, og dernæst vis fremskridtet: “36% færdig”.

Efter endt installation har Orbi været mit daglige wifi i en lille måneds tid og systemet er selvfølgelig blevet høvlet igennem den sædvanlige test suite.

Detaljerne kan I se i nedenstående video, men jeg kan godt som en lille teaser advare om, at der er tale om en VOLDSOMT imponerende performance. Netgear fokuserer på designet af antenner og den analoge frontend til deres wifi systemer, og det betaler sig tydeligt.

 

 

Den daglige brug har dog givet et par observationer omkring interoperabilitet som ikke er helt i top mod IOS enheder, hvilket også afspejler sig i performancetallene med iPhones og iPads.

Det betyder ikke at Orbi er ubrugelig med IOS enheder, men ydelsen er ikke helt så flot som den er mod andre enheder, og så oplevede jeg nogle gange, at min iPhone tabte forbindelsen og skulle reconnectes.

Konklusion: Har du problemer med rækkevidden af dit normale Wi-Fi og gider/kan du ikke kable mellem accesspoints og har du pengene, så er Netgear Orbi noget af det bedste på markedet i dag.

 

Nørd’o’teket

Denne artikelserie bringes i samarbejde med Nørd’o’teket, hvor du kan læse supernørden Steen Garbers Enevoldsen‘s tanker om meget af den teknik du møder i hverdagen.

Denne artikel er en del af serien: Router-Test

Annonce:
Forrige artikelFilmtjenesten Plejmos “købefilm” har udløbsdato
Næste artikelApple-medarbejder fyret på grund af datterens iPhone X-video
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.