Forside Produkter Mobil

Styrelse har set på mobilselskabernes EU-roaming

-

Energistyrelsen har undersøgt om danske forbrugere betaler ekstra for at bruge mobilen i andre EU-lande.

Efter at roaming i sommers blev givet fri, der må teleselskaberne ikke længere tage ekstra for roaming indenfor EU. Dette overfor private forbrugere, erhverv kan have andre aftaler.

Annonce:

Det betyder at man som udgangspunkt har den samme mængde tale og data, om man er ude eller hjemme, dog med en ‘fair use’ grænse.

Det fik enkelte teleselskaber til at forsøge nogle tricks for at hæve prisen på roaming. Det kunne være to forskellige abonnementer som:

  • 10 timers tale + 10 GB data, uden roaming til xx kr.
  • 12 timers tale + 12 GB data + EU-roaming til yy kr.

I sådan et tilfælde siger Energistyrelsen at disse to abonnementer skal koste det samme. For der må ikke tages ekstra for EU-roaming, og en forskel på 2 timer og 2 GB er ikke stor nok til at abonnementet med roaming må være dyrere. Altså hos det samme teleselskab.

 

Mere end 20% forskel

Et pejlemærke i Energistyrelsens undersøgelse har været, at hvis der kun er 20% forskel på to abonnementer i mængden af tale og data, så kunne der være tale om næsten ens abonnementer, der reelt henvender sig til samme kundegruppe.

For hvis en forbruger ikke er tilfreds med et abonnement med 10 GB data, vil han eller hun typisk gå efter et abonnement med fx 15 GB eller mere, fremfor at vælge at betale ekstra for at få 2 GB data mere i et abonnement – dvs. med 12 GB data.

Efter at have undersøgt abonnementerne hos teleselskaberne blev det til i alt 8 påbud, hvor teleselskaberne efterfølgende har rettet ind og ændret deres abonnementer.

Energistyrelsen blander sig ikke i prissætningen, kun om selskaberne overholder reglerne om at EU-roaming ikke må koste ekstra.

 

Annonce:
Forrige artikelGør klar til de grønne B&O-produkter
Næste artikelXbox One X og S opdateres, HDR-fejl rettes
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.