Forside Produkter Connected Home

TEST: Don’t MESH with ASUS Lyra

-

Endnu et afsnit i serien om Wi-Fi tests: Denne gang med Asus’ bud på en mesh extender løsning, Lyra.

Asus er kommet lidt sent ind i forløbet med deres Lyra, som skal kæmpe om det samme segment som andre producenter (Ubiquiti, Airties, Netgear bare for at nævne nogle af dem jeg har testet) allerede har okkuperet i et års tid, så hvis der skal flyttes kunder, så har Lyra nogle store og veltrådte sko at udfylde.

Annonce:

En klassiker når man skal mose sig ind i et allerede veletableret marked er at dumpe prisen. Med en udsalgspris på omkring 3000 kr kan jeg dog ikke just beskylde Asus for dén strategi…

Eneste anden mulighed for at trænge igennem markedet er at smide en bombe i form af et produkt der lammetæsker alle de andre i ren performance og features.

Med tanke på Asus highend routeren jeg testede for noget tid siden, var der god grund til at slikke sig om læberne i forventningen om at få blæst trusserne af.

Så meget desto større er min skuffelse ved resultatet af testen. En kæmpe skuffelse! Jeg har simpelthen valgt at stoppe testen inden jeg var færdig med alle test cases, da Asus Lyra i min optik slet ikke er et færdigt produkt.

Performance er alt for lav – I al væsentlighed ved de svære test cases ser jeg en ydelse som ligger mellem 25 og 40% af den ydelse jeg har målt på sammenlignelige enheder, såsom Ubiquiti Amplifi. Men endnu værre så er produktet så ustabilt at jeg adskillige gange har været nødt til at slukke/tænde for Lyra enhederne for at overhovedet kunne forbinde til Wi-Fi.

Det er ikke i orden og da specielt ikke for et produkt i den prisklasse!

Installationen bød på oplevelser, som “server unresponsive” under forsøg på at benytte app’ens funktion til firmware opgradering af enhederne, så jeg endte med at skulle foretage manuel opgradering af firmwaren. Kernefunktioner som AP-mode viser sig ved nærmere eftersyn at være “beta-funktioner”. Og så til 3000 kr!!!

Det er virkelig skuffende, når man tager i betragtning hvor gode produkter Asus historisk har lavet. Langt under deres normalt høje standard.

Derfor er min konklusion på testen, at jeg decideret vil advare mod at spilde pengene på Asus Lyra. I det mindste lige nu. Jeg vil umiddelbart tro at der er tale om umoden software, og derfor kan det godt være at de formår at luge problemerne ud i en fremtidig firmware. Men indtil da vil de uheldige kunder skulle agere ufrivillige forsøgskaniner.

 

Min video om testen kan ses her:

Nørd’o’teket

Denne artikelserie bringes i samarbejde med Nørd’o’teket, hvor du kan læse supernørden Steen Garbers Enevoldsen‘s tanker om meget af den teknik du møder i hverdagen.

Denne artikel er en del af serien: Router-Test

Annonce:
Forrige artikelSony bekræfter at flere tv-serier opdateres med Dolby Vision
Næste artikelBlack Friday: Denne butiksåbning blev vist dagens fuser
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.