Forside Baggrund

Hvad skal vi forvente fra CES 2018?

-
Foto: recordere.dk

Om mindre end 14 dage skydes verdens største messe for forbrugerelektronik i gang i Las Vegas. CES plejer aldrig at skuffe, og her er en oversigt over hvad vi forventer fra dette års udstilling.

Den 8. januar åbner CES med et brag af en presse-dag, hvor alle de store leverandører af forbrugerelektronik, står klar med at vise deres nyeste produkter frem, som vi kan forvente at se i butikkerne i løbet af 2018. Her er en oversigt over hvad recordere.dk forventer at se på CES 2018 i Las Vegas.

 

Annonce:
Foto: recordere.dk

 

Endnu mere UHD / HDR

4K indhold har for alvor taget fart. Flere streamingtjenester leverer allerede masser af 4K indhold, og med det nye Apple TV4K, er 4K indhold for alvor flyttet ind i danskernes stuer.

Med fire forskellige HDR formater, og et femte på vej, så bliver det spændende at se hvad formater de forskellige fabrikanter tager til sig. Lige nu er HDR10+ og Dolby Vision de store spillere, og HLG er også på vej frem i broadcast verdenen, hvor BBC går forrest med deres betaversion af deres iPlayer, som lige nu streamer Blue Planet II i HLG/HDR.

På CES vil vi med garanti se fabrikanterne Samsung, LG, Sony, Panasonic, Philips og andre vælge side, og sikkert ligesom foregående år have en repræsentant fra et af de store filmstudier eller streamingtjenester med til deres pressekonference, der fortæller hvorfor man netop skal vælge deres TV model, for at få den bedste filmkvalitet.

 

Foto: recordere.dk

 

Endnu mere streaming af lyd og billede

I dag forventer forbrugerne, at de TV og AV recievere de køber, har support for streaming af musik og video, og i dag er det en selvfølge at TV forventes leveret med Netflix, HBO, Amazon Prime support.

I den seneste periode har vi set at flere og flere fabrikanter satser mere og mere på eget indholdstjenester også, så mon ikke vi ser en styrkelse af streaming af både musik og video. Det kunne også være spændende hvis enten Spotify eller Apple Music annoncerede lossless. Det forventer vi dog ikke, da CES ikke normalt er stedet hvor tjenester kommer med store annonceringer. Det er kun Netflix der for et par år siden bruge CES til at annoncere endnu flere lande.

 

Kunstig intelligens (AI) (Foto: pixabay)

 

AI og IoT vokser stadig

Kunstig intelligens og Internet of Things vokser stadig hurtigt, og flere og flere tjenester lander i forbrugernes stuer. På IFA i Berlin viste kinesiske TCL deres AI på TV frem, og på CES forventer vi at både LG og Samsung er klar med deres AI løsninger til Smart TV.

Udover det, så kommer der med garanti flere stemmestyrede assistenter, der kører Alexa eller Google.

 

 

Bliver 8K stort i 2018?

De sidste to år, har både Sony, Samsung og LG haft 8K display med på både CES i Las Vegas og IFA i Berlin, men ikke gjort et større nummer ud af dem. Sony har for nyligt registreret deres forslag til et 8K logo, og mon ikke CES 2018 bliver stedet hvor flere fabrikanter nu viser produkter frem som kommer til salg i løbet af 2018?

Det vil dog tage noget tid før vi får 8K indhold at se, fordi de fleste producenter først nu er klar med 4K indhold til både salg og streaming.

Det er også et spørgsmål om pris. Lige nu falder 4K paneler i pris, og vi ser ofte både QLED og OLED 4K modeller til en god pris. Og det er vist kun et fåtal der er klar til at springe på 8K som førstegangskøbere.

Men én ting er sikkert. 8K skal være klart til OL i 2020 i Tokyo.

 

 

Vi glæder os til at blive overrasket

Det er svært af forudsige hvad overraskelsen på en given messe er. Men der er altid en fabrikant klar med noget som skaber genlyd i hele branchen, men hvad det er, ved vi jo af gode grunde ikke

Men en ting er sikkert. Vi glæder os til den 8. januar. Recordere.dk stiller med 3 skribenter i Las Vegas, og giver som altid den bredeste dækning fra verdens største messe for forbrugerelektronik.

 

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.