Forside Baggrund

Danske Hifi-virksomheder dropper CES

-
Dette skilt og nogle ganske få højttalere i et setup med to andre udstillere er det eneste, der er tilbage af Dynaudios CES-fremmøde, der engang fyldte to hele suiter.

Det ser ud som om, CES skal til at tage sig sammen, hvis de gerne vil fortsætte med at være et sted, hvor High-end Audio-branchen mødes.

I de senere år er antallet af udstillere i denne sektion af messen skrumpet ind. Hvor det tidligere har været de øverste tre-fire etager af Venetian-hotellet, der var dedikeret til den rigtig dyre del af audio-udstyret, er de helt tunge drenge skrumpet ind på en enkelt etage i år.

Der er stadig udstillere på de andre etager, men det er ukendte mærker af forskellig art, som måske ikke eksisterer næste år – og flere af dem har intet med Hifi-audio at gøre.

Annonce:

”Det hele flytter til CEDIA”, fortæller Claus Glæsner, der er konsulent for dansk-amerikanske Steinway Lyngdorf, og fortsætter:

”Over de sidste to-tre år har vi set færre og færre deltagere fra High-end Audio her på CES”.

Hverken Steinway Lyngdorf eller Lyngdorf Audio udstiller pÅ CES i år. Lyngdorf har dog leveret en cd-afspiller og en forstærker til demorummet hos et af de få, danskejede audio-brands, der stadig er på CES, M&K.

CEDIA er de amerikanske hjemmebiograf-installatørers brancheforening, og deres årlige messe er i kraftig vækst. Ifølge Claus Glæsner er det der, det amerikanske marked kigger hen for nyheder i den dyre ende af Hi-Fi-spektret.

Det er dyrt for danske virksomheder at tage på messe i USA, og derfor vælger mange nu at putte penge i CEDIA i stedet. Det har betydet, at mange danske virksomheder, der plejer at udstille på CES, simpelthen er blevet væk i år.

 

Dynaudio, Dali og Lyngdorf er ude

Dynaudio er et godt eksempel. For bare to år siden udstillede de på to suiter på Venetian, sidste år havde de en enkelt, og i år har de slet ikke nogen selv. De har i stedet nogle højttalere stående, der deles af lærredfirmaet Seymour Screen Excellence og projektorfirmaet Wolf. De har ikke noget officielt mandskab på messen.

Bortset lige fra Brian Kjær, der er Senior Manager for Dynaudio i deres amerikanske hovedsæde i Colorado. Til Recordere siger han, at ”Vi har simpelthen valgt at satse på CEDIA i stedet for CES, når det gælder produkter til det amerikanske marked. Det får vi langt mere ud af”.

Fordi CEDIA som regel er billigere at udstille på og mere specifikt tilrettet High-end Audio, har Dynaudio for eksempel tidligere haft råd til at bygge store hjemmebiografer op fra bunden på CEDIA, mens de på CES nærmest kun har haft et enkelt anlæg sat op og nogle utilkoblede højttalere udstillet.

Ud over Dynaudio glimrer også Dali ved deres fravær. Danske Raidho er sammen med M&K blandt de meget få High-End-virksomheder fra Danmark, der stadig kan findes på CES.

 

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk

 

Annonce:
Forrige artikelCES i Las Vegas gik i sort
Næste artikelVifa vifter med fanen på CES
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.