Forside Produkter Mobil

Danskerne donerer gerne telefoner til Børns Vilkår

-

Danskerne har doneret mere end 8.000 gamle mobiltelefoner i løbet af et halvt år. Mobilerne er solgt til genanvendelse, og pengene er gået ubeskåret til TDC Groups samarbejde med Børns Vilkår om at støtte børn til et positivt og trygt online liv.

Det skulle gerne være trygt og positivt for vores børn at færdes på de sociale medier. Men mange børn har brug for hjælp til, hvordan man opfører sig på nettet og hvordan man håndterer ubehagelige oplevelser i det digitale liv. Samtidig er forældrene sjældent klædt ordentligt på til, hvordan de kan guide deres børn til et mere sikkert og trygt fællesskab på digitale og sociale medier.

Annonce:

Derfor lancerede TDC Group og Børns Vilkår i sommeren 2017 en indsamling af brugte mobiltelefoner, som bliver solgt til genanvendelse og pengene går ubeskåret til Børns Vilkår. Sammen støtter vi, at forældre via gratis kurser og online undervisningsforløb kan få redskaberne til at hjælpe deres børn til et godt digitalt liv,

“I TDC Group er vi enormt glade for, at der allerede er doneret mere end 8.000 mobiltelefoner. Næsten endnu bedre er det, at vi også har haft flere tusinde forældre gennem de første kurser om børns online-liv. Men der er stadig hundredtusindvis af mobiler, der fortsat ligger i gemmerne og kunne gøre gavn. Så mit håb er, at der er mange flere, som vil støtte op om indsatsen og donere deres gamle mobiler i den nærmeste YouSee-butik. Alle mobiltelefoner kan bruges, også selv om de ikke virker. På den måde kan vi sammen tage ansvar for, at teknologien bliver genbrugt, samtidig med at vi hjælper de unge med at bruge de digitale muligheder på en positiv måde,” siger Jens Aaløse, koncerndirektør i TDC Group.

Også hos Børns Vilkår er der glæde over danskernes villighed til at støtte Mobilindsamlingen, formand Peter Bartram siger:

– På BørneTelefonen får vi ofte henvendelser fra børn som har set eller oplevet noget ubehageligt på nettet uden at tale med nogen voksne om det. Det er bekymrende, at over halvdelen af disse børn, går med den uhyggelige oplevelse alene og ikke har en voksen eller ven at tale med. Derfor glæder vi os meget over danskernes gavmildhed, som betyder, at vi kan tilbyde endnu flere forældre hjælp og redskaber til, hvordan de kan tale med deres børn om, hvordan man passer på sig selv og hinanden på internettet får et positivt digitalt liv, men også hvordan man selv opfører sig på nettet.

Fakta

  • 8.192 brugte mobiltelefoner er indsamlet mellem juni og december 2017
  • 79 % af de donerede mobiler er mellem 10 og 20 år gamle
  • Af de nyere telefoner/smart phones udgør 6 % af dem iPhones, 5 % er Samsung og 3 % er Nokia telefoner
  • Kun 15 % af alle mobiltelefoner bliver genanvendt på verdensplan
  • 91 % af en brugt mobiltelefon kan tages i brug igen, og 97 pct. af resten genanvendes og bruges til reservedele
  • Pengene går ubeskåret til samarbejdet mellem Børns Vilkår og TDC Group ”Forældre i en digital verden”
Annonce:
KILDEPressemeddelse, TDC
Forrige artikel5.000 nordiske netbutikker får Apple Pay i dag
Næste artikelLenovo tilbagekalder tusinder af bærbare PC’er
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.