Forside * Featured

Ny Sonos Amp med HDMI-ARC præsenteret på IFA

-

På IFA 2018 i Berlin er Sonos klar med 3 lanceringer, hvor den største for mange var en ny Sonos Amp med HDMI-ARC og mere saft og kraft i forstærkeren

Kunder har længe ønsket en kraftigere Sonos forstærker, og med Sonos AMP får de 125W/8 ohm.

Annonce:

Størrelsen og design er meget anderledes fra de gamle, og virker både i stuen, eller i en rack-konfiguration, hvis du ønsker at have alt dit Sonos samlet ét sted.

 

Nu med HDMI-ARC

Sonos Amp kommer med HDMI-ARC indbygget, så du kan faktisk bruge den sammen med dit TV, men den har ikke HD lydformater som mange stadig efterlyser fra Sonos.

Men det er muligt at lave et ægte 4.1 setup, hvor du kan bruge PLAY ONE eller to AMPs til at styre dine højttalere.

Der er også en indbygget IR modtager, så du kan bruge din TV fjernbetjening til at styre lydstyrken.

Udover HDMI er der analog line-in for tilslutning af pladspiller, CD-afspiller, medieafspiller eller andet.

Nye opdateringer til platformen gør det let for installatører at integrere Amp i eksisterende smart home-opsætninger, herunder belysning og centraliserede styresystemer.

Amp er også AirPlay2-kompatibel, hvilket betyder, at musik og anden lyd fra en hvilken som helst iOS-enhed kan afspilles trådløst via Amp.

Sonos Amp kommer til at koste 5.199 kroner, og er klar til salg i februar 2019. Den nye Sonos Amp kommer kun i sort.

 

 

Produktspecifikationer for ny Sonos Amp

 • Mere power. Flere muligheder. Med 125 watt pr. kanal yder Amp power til selv de mest krævende højttalere. Du kan nu koble op til fire højttalere til i stedet for to.
 • Nyd musik, TV og meget mere. Amp har en HDMI ARC-port og en indgang til en ekstra lydkilde, hvad enten du lytter på gulvhøjttalere, en integreret hjemmebiograf eller via en pladespiller.
 • Power til hjemmebiograflyden. Brug Amp til at føje stereolyd til dit tv. Brug den til at føje trådløse baghøjttalere til en Sonos hjemmebiograf. Eller brug to Amps for surroundsound.
 • Stream alting. Lyt til musik, podcasts, radio, lydbøger og meget mere. Du kan også afspille al musik gemt på din computer eller andre enheder.
 • Kan bruges med Airplay. Med Amp kan du bruge AirPlay 2 til at sende lyden fra en iPhone eller iPad til alle højttalere i dit Home Sound System.
 • Styr det på din måde. Styr det hele med Sonos-appen på din mobiltelefon eller tablet, med din tv-fjernbetjening, betjeningspaneler eller AirPlay 2. Når stemmestyring bliver tilgængeligt i Danmark, vil du også kunne bruge din stemme med Amazon Echo- og Alexa-aktiverede enheder.
 • Flere måder at tilpasse oplevelsen på. Med nye API’er og dybere integration med Sonos-platformspartnerne kan du skabe en gnidningsløs styring af dit smart home.
 • Trådløst. Eller ej. Nyd en solid og pålidelig Wi-Fi-ydeevne, eller tilslut Amp til et ethernetkabel og sluk for Wi-Fi-forbindelsen i Sonos-appen.
 • Stereolyd eller dobbelt monolyd. Uanset om du konfigurerer Amp til en åben planløsning eller et specielt indrettet lytterum, skaber du den bedste oplevelse.
 • Skabt til pålidelighed. Med en centraliseret heatsink, luftindtag og en diskret udgang er Amp bygget for at holde sig kølig og levere varig strøm.
 • Ren lyd i særklasse. Den direkte digitale indgang eliminerer behovet for analog konvertering, så du får klar, uforstyrret lyd til streaming af musik og tv.
 • Specialtilpassede højttalertilslutninger. Kabelforbindelserne til venstre og højre kanaler sikrer ydeevne af højeste kvalitet. Desuden har de standarddiameter, så du kan fjerne dem og bruge dine egne bananstik.

 

 

Sonance højttalere til Sonos

 

Samarbejde med Sonance

Sonos har også indgået samarbejde med Sonance, der vil begynde at levere højttalere med Sonos funktionalitet til både indendørs og udendørs, og til montering i vægge og i loftet.

Dette samarbejde vil skabe et komplet tilbud til professionelt installeret lyd til arkitektonisk lyd, der gør det muligt for Sonos’ Trueplay-tuning at sikre den bedste lyd til rummet ud over fordelene ved Sonos’ softwareplatform.

Disse produkter, der vil blive solgt og markedsført af Sonos, vil blive lanceret i begyndelsen af 2019.

 

 

Nyt API så alle kan udvikle til Sonos

Sonos kommer også med nyt API, som bliver stillet frit til alle udviklere, så man kan udvikle nye  biblioteker og anden funktionalitet.

De nye kontrol-API’er og funktioner gør oplevelsen bedre for kunderne, især dem med integrerede styresystemer, som Control4 og Crestron.

Disse omfatter:

 • Line-in-switching (til både analog og hjemmebiograf) for at tillade, at line-in-komponenter vælges inden for tredjeparts-kontrolgrænsefladen
 • Volumengennemløb for lettere og mere forudsigelig volumenkontrol
 • Evnen til at tilføje Sonos-playlister i en tredjepartsgrænseflade
 • I en tidlig previewfase, muligheden for at få meddelelser og advarsler fra tredjepartsenheder, såsom en dørklokke, via Sonos-højttalere.

Sonos vil invitere partnere til at blive certificeret og få Works with Sonos-mærket.

 

Følg IFA i Berlin på recordere.dk
Internationale Funk-Ausstellung Berlin, eller mere mundret kaldet IFA, er en af verdens ældste og førende elektronikmesser. Her besøger over en kvart million interesserede og over 6000 journalister den ugelange messe i Berlin, der oftest ligger i September.
Recordere.dk deltager på IFA i Berlin, og du kan følge vores dækning af europas største messe for AV-elektronik i vores IFA-sektion.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.