Forside Nyheder

iPhone-jailbreakernes yndlings-appstore lukker for salg

-

Nu er der et røget endnu et incitament for at bryde garantien på sin iPhone og jailbreake den.

Cydia Store lukker nemlig for salg af apps, der primært kan bruges på jailbreakede iPhones. Det betyder dog ikke, at det ikke længere vil være muligt at hente repositories med apps, det betyder bare, at det kun vil være de gratis apps, der er til rådighed, i hvert fald indtil en alternativ app store melder sin ankomst.

Annonce:

Beslutningen er taget af manden bag butikken, Jay Freeman, der også er kendt som Saurik i Cydia-community’et og blandt jailbreakere generelt. På subreddit’en for jailbreaks for tæller Freeman, at han allerede havde besluttet sig for at lukke biksen ved årets udgang, fordi, som han skriver ”tjenesten koster mig penge og er ikke noget, jeg føler nogen passion for at vedligeholde.”

Han skriver endvidere om Cydia Store, ast ”Den var en kritisk del af et sundt økosystem, og hjalp med at finansiere en lille gruppe ansatte, der kunne vedligeholde økosystemet. Men det gik ret meget ud over mit mentale helbred og fik en masse mennesker til at hade mig helt irrationelt, mest på grund af en bevidst misforståelse af forskellen mellem profit og indtjening”.

Sikkerhedshul

Freeman forklarer derudover, at Cydia-projektet stadig kommer til at koste ham penge i datatrafik, når folk downloader de gratis repositories, men at han tjener tilstrækkeligt mange penge på sit nye job i dagtimerne, at han har tænkt sig at finansiere det af egen lomme.

Lukningen af salget blev dog fremskyndet fra årets udgang til den forløbne weekend på grund af en lidt uheldig hændelse. Det viste sig, at der var et sikkerhedshul i selve app-butikkens software, der kunne give folk med lidt ekstra kode-skills adgang til at købe apps gennem andre brugeres konti.

Brugeren skulle være logget ind og være i færd med at shoppe rundt i mindre kurante app-repositories for at det kunne lade sig gøre. Men det ville kræve så meget at lukke hullet, at Freeman ikke syntes, det kunne betale sig for at holde butikken åben i 14 dage mere.

Fra at have været voldsomt populært for nogle år siden, er Cydia-community’et skrumpet i takt med at Apple har gjort det mere besværligt at jailbreake sin iPhone. På nuværende tidspunkt skal man stort set jailbreake sin telefon forfra, hver gang, der kommer en ny iOS-opdatering, for eksempel. Afviklingen af salget i Cydia Store kan tolkes som endnu et tegn på, at interessen for jailbreaking er dalende.

Annonce:
Forrige artikelOnkyo opdaterer produkter til 24-bit TIDAL
Næste artikelSony klar med MicroLED til custom installers
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.