Forside Nyheder

Facebook-ansatte lagde femstjernede anmeldelser af Facebook Portal på Amazon

-

Sagerne om knap-så-heldig adfærd hos Facebook fortsætter med at vælte frem.

I den seneste sag handler det om Facebooks svar på Google Home Hub og Amazon Show, altså en skærm med trådløs højttaler, der f.eks. kan bruges til videoopkald. Det er især det sidste, via Facebook Messenger, som Facebook har satset på med Portal, der foreløbig kun sælges i USA. Den har dog også bl.a. Alexa ombord.

Annonce:

Det er et af Facebooks meget sjældne forsøg på at være til stede på forbrugerelektronik-markedet, men har foreløbig ikke været noget dunderhit. Måske af samme grund har et antal Facebook-ansatte været ombord på Amazon og har givet Portal femstjernede anmeldelser.

Dette er naturligvis ikke bare uetisk, men også i direkte strid med Amazons regler. Det store spørgsmål er dog, om det er sket uforsætligt eller som en del af en koordineret strategi. Det var New York Times-skribenten Kevin Roose, der først fik øje på, at flere af navnene bag de fem-stjernede Portal-anmeldelser matchede Facebook-ansattes navne.

Han lagde derefter en kommentar op om det på Twitter, der hurtigt fik svar fra Facebooks chef for VR og AR, Andrew Bosworth. Han forklarede, at der faktisk var blevet sendt en besked ud til alle om, at Facebook-ledelsen forbød de ansatte at lægge anmeldelser ind på Amazon om produkter fra Facebook. Det var altså i følge Bosworth ikke en koordineret indsats fra Facebooks side, og de ansatte er blevet bedt om at fjerne anmeldelserne.

Facebook-ansatte, der ikke er brugere af Facebook

Når det alligevel ser mystisk ud, er det fordi en af anmeldelserne kommer fra Tim Chappell, der står for salgslogistikken for AR- og VR-enheder hos Facebook, som tilfældigvis også er den afdeling, der laver Portal.

Nu kan der naturligvis være flere, der hedder Tim Chappell i verden, men ifølge flere medier passer informationerne i anmeldelsen på Facebooks Tim Chappell, for eksempel at hans søn går på college i Michigan og at hele familien bruger Portal til at snakke med den unge mand.

Den Tim Chappell, der har skrevet anmeldelsen skriver også, at han ”ikke tidligere har været en storforbruger af Facebook eller sociale medier”, men købte fem eksemplarer af Portal i efteråret. Han roser kameraet og skærmkvaliteten til skyerne.

En anden anmeldelse kommer fra Oren Hafif, der også er navnet på en af Facebooks tekniske sikkerhedschefer. Det er lidt sjældnere navn, så her er sammenfaldet næppe tilfældigt. Hafif er også glad for Portal, men skriver dog, at den mangler support for flere apps. Hans anmeldelse er fra november, og siden har Portal fået support for blandt andet YouTube og en række spil.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.