Forside * Featured

LG’s 8K OLED Z9 klar til CES

-
LG-Z9 OLED

Når CES 2019 i Las Vegas åbner dørene i næste uge, så er 8K TV og HDMI 2.1 på alles læber. Og allerede sidste år så vi de første modeller med 8K. Nu er LG klar med et flagskibs OLED TV med 8K opløsning og den livsvigtige HDMI 2.1 standard.

LG er klar med deres nye 8K flagskibs-OLED TV på CES der starter i Las Vegas om mindre end én uge. Modellen hedder Z9 og kommer i 88 tommer senere på året. Ifølge flatpanels.dk skulle TV’et være udstyret med 2. generation af LG’s egen Alpha 9 videoprocessor.

 

Annonce:
Forskellen på 4K og 8K opløsning.

Z9 kommer kun i 88 tommer

Når LG Z9 lanceres bliver det kun i 88 tommer, og det skal forventes at prisen bliver ret høj, og Z9 kommer med en speciel gulvstand, der har indbygget højttalersystem.

Allerede sidste år lancerede Samsung et 8K TV, men deres første 8K model havde ikke HDMI 2.1, der er nødvendigt hvis man vil tilslutte eksterne enheder og udnytte opløsningen på 7680 x 4320 pixels.

Sammen med HDMI 2.1 får man højere båndbredde og eARC, der giver mere avancerede funktionalitet. Med eARC, der kommer med HDMI 2.1 (Enhanced Audio Return Channel) går man fra 1-3 MB/s til op til 37 MB/s. Det gør at man i fremtiden kan overføre ukomprimeret lyd mellem TV og afspiller eller forstærker.

Z9 vil understøtte fire HDR-formater, ligesom den på lydsiden får support for Dolby Atmos og trådløs lyd via WiSA protokollen.

 

Pris og levering

Det forventes at LG Z9 kommer på markedet i 2. halvår af 2019, og nok først rammer butikkerne omkring IFA 2019 i Berlin. Prisen tør vi ikke gætte på, men vi kan garantere at TV’et ikke bliver billigt.

Recordere.dk er på CES 2019 i Las Vegas, hvor du kan følge vores dækning fra både pressekonferencer og på standgulvet.

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.