Forside Indhold og distribution Musik

Apple Music-app’en gør klar til Chromecast og Home-højttalere

-

Der er nu kommet endnu et tegn på at Apple er klar til at lade musikken spille i Googles økosystem.

Vi har tidligere set tegn på, at Apple Music f.eks. på et tidspunkt vil indtage Google Home-højttaleren. For en måned siden dukkede Apple Music op i indstillingerne til Google Home, men det viste sig at være en fejl, som Google hurtigt meldte ned.

Annonce:

Det så indledningsvist ud som om, man ville kunne styre Apple Music-afspilning fra Home-højttaleren, ligesom det kan lade sig gøre via Google Assistant på smartphones. Men Google påstod, at det blot var en bug.

Mange undrede sig dog over, hvordan sådan en fejl kunne opstå, hvis det ikke var fordi, der på et tidspunkt ville blive noget om snakken. Og nu er der så endnu mere, der peger i retning af brobygning mellem Apple- og Google-økosystemerne.

9to5Google har nemlig kigget den nyeste version af Apple Music-app’en til Android efter i sømmene som et indlæg i deres APK Insight-serie, hvor de decompiler koden i APK’er. Sidstnævnte er betegnelsen for Android-apps’ installationsfiler.

Kode-detektiverne har fundet flere henvisninger til Chromecast i koden til Apple Music-app’en, der i den grad peget på en Chromecast-integration. Der er dog f.eks. endnu ikke lagt kode ind, der viser det lille Cast-ikon, der sætter casting igang i apps som f.eks. Spotify.

Registreret hos Google

Men de har blandt andet fundet programlinjer, der indeholder den registreringskode, alle Cast-understøttende apps får tildelt af Google, når de tilmeldes Cast-økosystemet. Det betyder, at Apple Music med høj sandsynlighed nu er blevet registreret hos Google som en app, der kan caste til Cast-kompatible enheder.

De har også fundet kodelinjer, der kan identificere en Cast-kompatibel enhed og vise navnet på skærmen. Det er disse linjer, der viser f.eks. en Chromecast-enheds navn på skærmen, når du skal vælge, hvilken Cast-kompatibel enhed, du vil streame til.

De sidstnævnte kodelinjer er i følge 9to5Google endda blevet tilføjet i tidligere versioner, mens registreringskoderne er dukket op i den nyeste version af Apple Music til Android. Det virker altså som om, Apple er i gang med stille og roligt at gøre klar til at Apple Music kan blive Chromecast-kompatibel og f.eks. også streame til Google Home-højttalere.

Det betyder naturligvis ikke, at funktionen bliver lanceret lige med det samme, hvis overhovedet. Men Chromecast-understøttelse passer ret fint ned i Apples nye content-strategi, hvor de vil have deres nye streamingtjenestes indhold og den nye tv-app ud på så mange forskellige enheder som muligt – også dem, der ikke står Apple på.

Annonce:
Forrige artikelTEST: Huawei P30 Pro – Endnu en fantastisk kameratelefon
Næste artikelOLED fremtid usikker: LG vælger QLED (APRILSNAR)
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.