Forside Produkter Mobil

TEST: Huawei P30 Pro – Endnu en fantastisk kameratelefon

-

For et år siden kunne vi ikke få hænderne ned af begejstring da vi testede Huawei P20 Pro. Det var en helt ny klasse af smartphone hvor kameraet var i centrum. Nu er P30 Pro på gaden, og Huawei fortsætter hvor de slap sidste år.

Huawei har netop lanceret deres Huawei P30 Pro i Paris, hvor recordere.dk deltog, og vi tog en P30 Pro med hjem fra lanceringen, og har brugt dem som primær telefon siden. Her er vores anmeldelse af Huawei’s nyeste flagskib i P serien.

 

Annonce:

Udpakning og installation

P30 Pro kommer i en lille kasse, der udover telefonen indeholder en 40W USB Supercharger, et USB-C kabel samt et sæt øretelefoner til USB-C.

Huawei P30 kommer i et super elegant design, der er rent glas og aluminium, og farven vi testede var den nye “Breathing Crystal”, der er sådan en farvefest, der går fra lyseblå til turkis, og spillet i farverne gør den meget speciel i sit udtryk.

Skærmen er på hele 6,47 tommer, og er dækket af Gorilla glas. I toppen af skærmen er der et dråbe-hak, der gemmer et 32MB selfiekamera, som vi skriver mere om senere. På højre side finder man knapper til lydstyrke og tænd/sluk.

I bunden har Huawei et USB-C stik, og dual-SIM skuffe til dual-SIM, eller et Nano Memorykort fra Huawei. Det er også i bunden du finder en enlig højttaler. Huawei har fravalgt stereo-lyd via højttalere, dette til trods for at Huawei P30 Pro har “Atmos lyd”. Huawei P30 Pro har heller ikke noget minijack, men det behøver vi vel ikke brokke os over mere.

Vi havde fået den store model med 8GB RAM og 256GB lagerplads, så vi havde ikke brug for ekstra hukommelse.

Huawei P30 Pro er i øvrigt Støv- og vandafvisende med en IP68 certificering

Installationen er hurtig og let, og har man allerede en Android telefon kan man flytte apps og indhold hurtigt og let via flere forskellige metoder.

 

Skærmen – Masser af OLED for pengene

Den 6.47 tommer store skærm (19.5:9) har en opløsning på 2.340×1.080 pixels, og giver et pænt billede i alle lysforhold.

Midt i bunden af skærmen har Huawei indbygget en zone med fingeraftrykslæser, der fungerer godt. Huawei har forbedret softwaren bag fingeraftrykslæseren, og mener den er blevet omkring 30% mere præcis og hurtig.

Jeg brugte fingeraftrykslæseren under testen, og synes den er OK, og selvom jeg flere gange var nødt til at prøve et par gange, så var træfsikkerheden ok for mig. Men den er stadig ikke lige så god som de dedikerede fingeraftrykslæsere.

Skærmen har buet kant i siderne, og jeg forstår ikke hvorfor Huawei er faldet med på den vogn. Det ser godt ud, men det har ingen funktion, og jeg oplevede flere gange at mine fingre ramte kontroller i siderne, blot ved at holde telefonen. Det er ikke så smart.

Skærmen understøtter iøvrigt HDR10.

Sammenligner du Huawei’s OLED skærm med Samsungs OLED skærm på S10+, så vinder Samsungs. Men du får rigtigt meget skærm og lysstyrke for pengene på P30 Pro. Skærmen yder omkring 570-600 nits, og kontrasten står endog rigtigt flot på f.eks. 4K/HDR indhold fra YouTube. Dette til trods for at skærmen ikke er 4K.

Står du i direkte solskin er skærmen også rigtigt god, og du kan sagtens se hvad der står på skærmen i endog meget lyse forhold.

 

Ydelse

Huawei P30 Pro kommer med Huawei’s egen Kirin 980 chipset, der har en ARM Cortex-A76 kerne, og som ifølge Huawei yder op til 76% bedre end sin forgænger. Oven i det er den meget mere energieffektiv. Det er det samme chipset som sidder i Mate 20 Pro, som vi testede i efteråret 2018.

Vi testede den store model af Huawei P30 Pro med 8GB RAM og 256GB lagerplads. Du kan udvide lagerpladsen med yderligere 128GB plads ved at bruge en af de to SIM pladser til et Nano Memory-kort.

Vi har testet Huawei P30 Pro med Geekbench 4, der giver den en score på 3.286 på Single-Core og 9.755 på multi-core. På AnTuTu 7 scorer den 271.523.

Smartphone modelSingle-CoreMulti-Core
iPhone XS Max4.81011.542
OnePlus 7 Pro3.49311.103
OnePlus 73.46010.885
Samsung Galaxy Note 10+4.52110.675
iPhone X4.26110.517
Samsung Galaxy S10 Plus4.51010.294
Huawei Mate 20 Pro3.37710.023
Huawei P30 Pro3.2869.755
Samsung Galaxy A802.4786.741
OnePlus 6T2.3928.909
Samsung Galaxy Note 92.3978.877
Samsung Galaxy S9+3.3238.662
Huawei P20 Pro1.905 6.770
Huawei P30 Lite1.4734.613

Det lægger Huawei P30 Pro tæt på Mate 20 Pro når det gælder Android telefoner, men den er langsommere end Samsung Galaxy S10+, som vi testede tidligere i år.

Men telefonen afvikler både programmer, video og spil uden hakken, og brugeroplevelsen når det gælder ydelse er klart accepteret. Opstart af apps sker også lynhurtigt, så man kommer ikke til at vente på kameraet når det startes op.

 

Hvordan virker den som telefon?

Huawei P30 Pro har dual-SIM, og ligesom forgængeren P20 Pro har den dual-VoLTE support, så du kan have rigtigt god opkaldskvalitet uanset om du bruger SIM kort 1 eller 2. Der begge kan være aktive når det gælder opkald.

Vi testede Huawei P30 Pro med dual-SIM fra Telenor og 3, og oplevede god dækning i de områder vi dækkede (omkring København). Vi havde den også med en tur til Malmö, hvor vi sprang over på 3’s kort, og også det fungerede godt.

Huawei P30 Pro understøtter også alle de vigtigt trådløse protokoller på WiFi, 802.11 a/b/g/n/ac (wave2), 2.4 GHz og 5 GHz. Den har også Bluetooth 5.0, BLE, SBC, AAC, aptX, aptX HD, LDAC og HWA Audio, så det er ikke trådløs understøttelse den mangler.

 

Software og EMUI 9.1

Huawei P30 Pro kommer med Android 9.0 og Huawei’s egen EMUI 9.1 brugerflade. Jeg er ikke blevet større fan af Huawei’s behov for at kopiere iOS udseende og ikoner siden jeg testede Mate 20 Pro, og selvom jeg gjorde mit bedste, så måtte jeg efter et par dage installere Nova Launcher Prime, som giver en væsentlig bedre brugeroplevelse.

EMUI fungerer hurtigt nok, men jeg synes ikke at designudtryk og UI siger 2019. Men gudskelov mister du ikke nogle af de gode funktioner som Huawei ellers har implementeret på deres smartphones. Jeg elsker Huawei’s dobbelt-knock på skærmen for at tage et screenshot, og det virker uanset hvilken launcher du har installeret.

Som jeg også skrev da jeg testede Mate 20 Pro, så ville jeg elske hvis jeg kunne få P30 Pro med Android 9 Pie uden anden brugerflade på.

Huawei har stadig Swiftkey som deres standard tastatur, og det funker bare perfekt. Med direkte support for smileys og animerede GIF’er er det også mit foretrukne tastatur på iOS.

 

Kamera – Det bedste på markedet lige nu

Huawei P30 Pro går igen all-in ind på at have det bedst kamera i markedet, og ifølge DxOMark har de det lige nu med en score på 112.

På bagsiden sidder der fire sensorer. En 40 megapixel, f/1,6, en 20 megapixel, f/2,2 ultra vidvinkellinse og en 8 megapixel periskoplinse. Oven i det er der så en dybdesensor med 3D, der skal give endnu bedre dybde i billederne.

På forsiden sidder der et 32 megapixel, f/2 frontkamera, som bruges til selfies og ansigtsgenkendelse..

Vi har testet kameraet i flere forskellige lysforhold, og bliver stadig imponeret over den generelle kvalitet i de billeder som Huawei P30 Pro leverer. Portrætter står knivskarpt, landskaber og makro står meget klare, men man skal lige vurdere om man er til Huawei’s AI mode, som giver ekstra “boost” i billedernes farver og skarphed, men alt i alt, så står billederne virkeligt godt.

(Det er ikke en fejl at billederne af PLT 5200 er med. Billederne til anmeldelsen er taget med Huawei P30 Pro)

[caption id="attachment_92221" align="aligncenter" width="1200"] Apple iPhone XS Max
(ƒ/1.8 1/4 4.25mm ISO3200)[/caption] [caption id="attachment_92220" align="aligncenter" width="1200"] Huawei P30 Pro (ƒ/1.6
1/4 5.56mm ISO51200)[/caption]

Billederne er henholdsvis Apple iPhone XS Max (ƒ/1.8 1/4 4.25mm ISO3200) og Huawei P30 Pro (ƒ/1.6 1/4 5.56mm ISO51200)

Huawei fortsætter med at fortælle om hvor gode de er til at tage billeder om natten, og det er også rigtigt at de er i top, når det gælder om at tage billeder i mørke. Huawei kan i mange tilfælde gøre nat til dag, men om det er noget man vil bruge til andet end en gimmick må være op til den enkelte. En ting er ihvertfald sikkert, ingen er bedre til at tage billeder i mørke end Huawei lige nu.

 

https://vimeo.com/user18131519/review/327536957/ff8e43540a

På video er Huawei ikke helt på par endnu. Deres billedestabilisering virker ikke så godt som vi ser det på iPhone Xs og Samsung Galaxy S10+.

 

Så er der det imponerende Zoom

Huawei har med Huawei P30 Pro introduceret en periskop linse, der kan zoome 5x optisk, og 10x med hybrid-zoom. Den kan faktisk gå helt op til 50 gange, men alt over 10, bliver mere og mere sløret, og kan nok mere bruges til at se om det er en hest eller en hund man kan se ude på distancen, end at tage et godt billede af dyret, man vil gemme i sit galleri.

Men med 10x hybrid-zoom tager Huawei P30 Pro endog rigtigt gode billeder. Der er ingen tvivl om at Huawei har løftet niveauet på hvad et kamera i en telefon skal kunne.

 

Batteritid og ydelse

Huawei P30 Pro kommer med et 4.200 mAh batteri, der giver rigeligt med batteritid til at komme godt igennem en hel arbejdsdag for de fleste. Jeg oplevede faktisk at batteritiden var forbedret i forhold til Mate 20 Pro, der har samme batteristørrelse.

Sammen med telefonen får du en 40W SuperCharge oplader, der via USB-C leverer op til 10V/4A, og på den måde kan få telefonen fra 0 – 25% på 10-12 minutter, og helt op til 70% på 30 minutter.

Ligesom Huawei Mate 20 Pro, har P30 Pro trådløs opladning, der understøtter QI-standarden, men også der har Huawei løftet barren for hvad man kan forvente af trådløs opladning. Den lader op med hele 15W, som er dobbelt så meget som iPhone kan tilbyde deres kunder.

Og så har Huawei P30 Pro ligesom på Mate 20 Pro “Reverse charging”, hvor du kan bruge din Huawei P30 Pro som trådløs oplader for andre QI-understøttede telefoner. Det vil også kunne bruges til opladning af f.eks. smart-ure, øretelefoner etc., hvis de understøtter QI-standarden. Jeg har testet det med en iPhone XS Max, og kan bekræfte det virker fortræffeligt. Vær dog OBS på at en opladning kan koste ret meget på P30 Pro’s egen batteriniveau.

 

Konklusion

Huawei P30 Pro er en rigtigt god Android smartphone. Den har uden tvivl det bedste all-round kamera på markedet lige nu, og dens batteritid er i særklasse god.

Med en pris på 6.700 kr., får man rigtigt meget smartphone for pengene.

Men der er nogle småting som trækker ned. Den manglende stereo-lyd på de eksterne højttalere, ligesom EMUI 9.1 ikke er min kop te.

Problemet med EMUI, er at det ikke er tidssvarende, og der vil jeg anbefale alle der køber Huawei P30 Pro, at bruge Nova Launcher eller en anden foretrukken launcher, der gør at telefonen får den brugerflade den fortjener.

Men alt i alt, så får du masser af god Android smartphone, og Huawei P30 Pro er helt klart med i top tre over de bedste Android telefoner på markedet, der består af Samsung Galaxy S10+ og OnePlus 6T også.

Recordere.dk tildeler Huawei P30 Pro en meget høj karakter 9.2/10, og det gør at vi uden at blinke med øjnene kan give Huawei P30 Pro en “Top anbefaling” som noget af det bedste du kan købe inden for Smartphones lige nu.

 

Pris og levering

Huawei P30 Pro er til salg i butikkerne nu.

  • Huawei P30 Pro 8GB RAM og 128 GB kr. 6.699,-
  • Huawei P30 Pro 8GB RAM og 256 GB kr. 7.499,-

Sponsorerede links: Modellerne kan købes hos CallMe og Telia.

 

Vigtigste Specifikationer

Skærm: 6,47″ OLED, 19,5:9, 1080 x 2340 pixel, HDR10
Batteri: 4.200 mAh, Supercharge, 15W trådløs opladning
Andet: IP68 Vand/støvafvisende

Huawei P30 Pro

7.499,-
9.2

Design

9.5/10

Ydelse

9.0/10

Skærm

9.0/10

Kamera

10.0/10

Batteritid

9.0/10

Samtalekvalitet

9.0/10

Pris

9.0/10

Plus

  • Kameraet er bare i særklasse
  • Battertiden imponerer
  • Design og samlekvalitet

Minus

  • EMUI 9.1 er bare ikke tidssvarende
  • Manglende stereolyd
Annonce:
Forrige artikelApple: AirPower er død
Næste artikelApple Music-app’en gør klar til Chromecast og Home-højttalere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.