Forside Produkter Connected Home

Google Home overhaler Alexa i Europa

-
Nest Home Hub – en skærm+højttaler til Google Home

Google har snuppet føringen på ‘smart home’ i Europa og henvist Amazon Alexa til 2. pladsen.

Produkter til det smarte hjem vinder frem. Kategorien ‘Smart Home’ voksede med 23,9% i første kvartal i år. Det viser tal fra IDC (International Data Corporation).

Google Home har mest fart på her. Der stod Google eller Nest på 45,1% af de smart-højttalere der blev solgt i Europa i det kvartal. Dermed blev produkterne Amazon Echo henvist til 2. pladsen, med 41,8% til Amazon Echo.

Annonce:

Ifølge IDC vinder Google frem på løbende at udvide til nye lande og understøtte flere sprog. Et område hvor Amazon ikke følger med i samme tempo.

Men Google har også med stor succes fået deres Assistant ind i 3. parts produkter. Herhjemme bl.a. i højttalere fra Bang & Olufsen.

Se også: Test af B&O Beosound 1 med Google Assistant

Når alle smart-højttalere til brug i Google Home tælles sammen, så stod Google bag en markedsandel på 49,2% i Europa i 1. kvartal.

I alt blev der sendt 21,3 mio. smart-enheder ud på de europæiske markeder det kvartal, hvor vest-europa tegnede sig for en andel på 88,3%, men øst-europa er på vej frem med højeste procentmæssige vækst på 31,2% over et år.

Se også: Test af Google Nest Hub – En super smart assistent

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.