Forside Produkter Mobil

HTC kan være på vej tilbage med billige Wildfire-smartphones

-
HTC Wildfire

Et russisk tech-site har fået lækkede PR-fotos op under neglene af, hvad HTCs fremtid måske byder på.

Tilbage i 2011 sad HTC på over 10% af det samlede smartphone-marked i verden. Selv om det ikke er dominerende er det rent pænt, taget i betragtning, at Apple har en markedsandel på omkring 13-14% lige nu. HTC var helt klart et af de helt store spillere.

Annonce:

Sådan er det ikke idag, hvor IDCs tal viser, at HTCs globale markedandel er skrumpet til 0,05%. Med andre ord er det tidligere så store Taiwanesiske tech-firma næsten helt ude af markedet, og mange har erklæret dem for døde.

Men selvom, der har været meget stille omkring firmaet på flagskibs-fronten er der måske stadig liv i HTC. Det kunne godt se ud som om, firmaet er klar med en satsning i mellemklasse-området, lidt ligesom da Nokia-brandet blev relanceret på smartphone-fronten for to et halvt år siden.

HTC Wildfire E

HTC vil angiveligt gøre dette ved at relancere et brand fra deres storhedstid omkring 2011: Wildfire. Det var netop i 2011, at HTC lancerede den sidste Wildfire-model, Wildfire S. Det var i dagene før selfie-kameraer, hvor hovedkameraet på telefonen havde fem megapixels opløsning, og skærmen var på 3,2 tommer og en opløsning på 320×480 pixels.

Planlægger lavpris-lancering i Eurasien

En ny Wildfire-model vil naturligvis få langt bedre specifikationer her i 2019. Men man skal nok forvente mere Lada end Lamborghini. Det russiske tech-site Rozetked har fået fingre i PR-billeder og informationer om den nye Wildfire-serie, og de skriver, at der kommer fire modeller.

Alle fire modellers skærme har opløsninger, der i bredden ligger på 720 pixels, hvilket ikke ligefrem er imponerende (til gengæld har de alle fire også indbygget hovedtelefon-stik). Hoved-modellen, der bare hedder Wildfire, bruger MediaTeks Helio P23-chipset og har 3GB RAM med 32GB Lagerplads.

Den 6,2 tommer store skærm har en opløsning på 720 x 1520 pixels og både selfiekameraet (der sidder i en kameradråbe på fronten) og hovedkameraet bagpå har en opløsning på 16 Megapixel. Sidstnævnte ledsages af en 5-megapixels sensor dobbeltkamera-opsætning, hvor detaljerne foreløbig er ukendte.

HTC Wildfire E1

Wildfire har et batteri på 3,500 mAh. Og derefter går det faktisk bare nedad i forhold til specifikationerne på de tre øvrige modeller, Wildfire E, E Plus og E1. Der er ikke sluppet noget ud omkring lanceringstidspunkt og pris, men sidstnævnte bliver nok temmelig lav, specifikationerne taget i betragtning.

Der er i øvrigt noget, der tyder på, at HTC planlægger at fortsætte i mellemklasse-segmentet. De har nemlig i følge GSMArena registreret varemærkerne Wildfire E2/E2 Plus, E3/E3 Plus, samt Wildfire R/R Plus. Det er sket hos den eurasiske økonomiske kommission, der dækker Rusland, Hviderusland, Armenien, Kirgisistan og Kazahkstan.

Det siger måske også noget om, hvor HTC forventer at sælge flest af de kommende smartphones.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.