Forside Nyheder

Tom Cruise var for lille: Amazon vil lave streamingserie med ‘Jack Reacher’

-

De to Jack Reacher-film, der indtil videre har været i biograferne, bliver de sidste med actionhelten.

Det betyder, at Tom Cruise, der spillede Jack Reacher i filmene, endegyldigt er færdig med at spille den hårdkogte militærpoliti-officer, der tager komplekse, kriminelle sager i egne hænder. Og ofte på den mest voldelige måde muligt.

Annonce:

I stedet kommer Jack Reacher nu til den lille skærm derhjemme i form af en ny Amazon-serie. Forfatteren Lee Child, der står bag bøgerne om Jack Reacher, meldte allerede ud sidste år, at det formentlig var slut med Tom Cruise i Reacher-universet.

Der var oprør blandt Reacher-fans ved annonceringen af Cruises casting i 2011, og som Lee Child sagde til BBC i 2018: ”Læserne har ret. Reachers fysiske størrelse er rigtig, rigtig vigtig og en stor del af, hvem han er. Idéen er, at Reacher går ind i et lokale, er alle nervøse i de første minutter”.

Med andre ord blev Tom Cruise ikke overvejet til tv-serien, fordi han simpelthen var for lille. Da Lee Child kom med disse udtalelser, sagde han samtidigt, at han hellere ville lave Reacher-bøgerne som tv-serie end film fremover, ”på f.eks. Netflix”.

Erfarne kræfter står bag

Men det endte i stedet med at blive Amazon, der løb af med rettighederne til serien. Det er netop blevet afgjort, skriver Deadline, der samtidig kan meddele, at serien bliver ”script-to-series”. Det betyder, at Amazon stoler så meget på bagmændenes evner, at de ikke behøver se et pilot-afsnit, en teaser-præsentation eller noget andet. Producenterne kan bare gå i krig.

Det er dog også erfarne folk, der står bag. Ud over, at Lee Childs selv er involveret, er det Nick Santora, der skal skrive og producere serien. Han har skrevet og produceret afsnit i succesrige serier som ’The Sopranos’, ’Law & Order’, ’Prison Break’ og ’Lie to Me’, og senest stod han selv bag serien ’Scorpion’ i fire år.

Det er derfor intet under, at Amazon godt tør lade ham overtage opgaven med at bringe Jack Reacher til firmaets streaming-platform. Der er dog endnu intet nyt om, hvem der skal overtage efter Tom Cruise. Santora er kun en af flere store bag-kameraet-navne fra Hollywood, der på det seneste er kommet i stald hos Amazon.

Det blev f.eks. for nyligt annonceret, at ’Jurassic World: Fallen Kingdom’-instruktøren J.A. Bayona skal instruere de to første afsnit af den kommende Amazon-serie baseret på ’Lord of the Rings’-universet. Derudover har Amazon lavet en aftale med Tracy Oliver, der stod bag den i USA meget populære komedie ’Girls Trip’. Når det gælder stjerner foran kameraet, har Salma Hayek og Owen Wilson sagt ja til at være med i den kommende sci-fi-serie, ’Bliss’.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.