Forside Produkter Mobil

TEST: OnePlus 7T – Det bliver bare bedre og bedre

-

Det er tid til nyt fra OnePlus. Deres OnePlus 7T bygger videre på alt det gode fra OnePlus 7, men der er kommet markant meget mere på både ydelse, kamera og skærm. Vi har testet den nye fra OnePlus.

OnePlus 7T er snart klar til salg, og vi har testet den nye smartphone fra OnePlus. OnePlus T serierne har de sidste år været en opdatering af de forrige modeller, men med 7T har OnePlus givet meget mere end bare lidt mere hastighed. Der er større skærm, hurtigere chipset og meget bedre kamera.

Annonce:

Vi er super begejstrede, og her kan du læse hvad vi synes.

 

Kamera på bagsiden af OnePlus 7T

Udpakning og installation

OnePlus har virkeligt gjort noget ud af indpakningen af den nye 7T. OnePlus 7T kommer i en lækker rød æske der udover telefonen indeholder et rødt USB-A til USB-C opladerkabel, en 30W USB oplader, et gennemsigtigt cover og en lille manual. Ligesom der naturligvis følger en SIM-pin med.

Designet er superlækkert. Skærmen er dækket af Corning Gorilla Glass, og til forskel fra OnePlus 7 Pro, så er skærmen ikke buet. Det pynter, og der er kun et lille dråbe-hak i toppen af skærmen.

I bunden finder du en USB-C indgang til opladning og tilslutning af andre enheder, ligesom det også er i bunden du finder SIM-skuffen, der har plads til to NanoSIM kort.

På højre side er der tænd/sluk samt mute kontakten, der er tredelt, så du kan vælge forskellige indstillinger for hvad knappen skal gøre, og på højre side har du lydstyrke knapper.

 

På bagsiden finder man det nye kameralayout, der er cirkulært og mest af alt minder mig om Nokia Lumia smartphones. Det er super elegant, og passer fint til designet af telefonen.

Designet er symmetrisk, og OnePlus er blevet bedre og bedre til at lave telefoner der har et smukt tidsløst design. Farven vi testede hedder Glacier Blue som er super elegant, men du kan også få OnePlus 7T i en mere konservativ farve som hedder Frosted Silver. Glacier Blue er en lysere version af den Nebula Blue som OnePlus 7 kom i. Men det klæder faktisk telefonen at den er blevet lidt mere lys i sit udtryk.

Installationen er super nem, og OnePlus 7T kommer som en af de første Android smartphones med Android 10 og med OnePlus tilpassede OxygenOS 10, der har flere hundrede tilpasninger til Android, der giver en næsten ren Android oplevelse.

 

Skærmen med det lille dråbe-hak i toppen

Skærmen: 6.55 tommer AMOLED stadig med et lille hak

OnePlus 7T kommer med en 6.55 tommer skærm, som er lidt mere end de 6.41 tommer som OnePlus 7 kom med.

Skærmen er AMOLED, og nu har 7T også fået 90Hz opdateringshastighed som vi kender det fra OnePlus 7 Pro der kom tidligere på året. Hakket til kamera og sensorer er blevet mindre i forhold til OnePlus 7, og det virker ikke generende i daglig brug.

Jeg kan ikke få armene ned over de 90Hz, som nu er standard på OnePlus mobiler. Ved spil er det uovertruffent, og når du surfer og kører op og ned af websider, så føles det helt glidende og bare som en meget bedre oplevelse end de skærme der endnu ikke er fulgt med.

Skærmen med 90Hz opdatering

Skærmen understøtter HDR10+, og har fået løftet max lys op til 1.000 nits, som især virker rigtigt godt ved HDR indhold og i kraftigt sollys. De 1.000 nits er dog mest til HDR og virker kun i kortere peak perioder.

OnePlus 7T har også fået en forbedret lavt-lys mode som fjerner op til 40% blåt lys fra skærmen.

OnePlus 7T har også en “Reading Mode”, hvor den skifter til en monokrom visning når du læser artikler og e-bøger. Det er en indstilling du selv vælger, og det virker faktisk imponerende, og fjerner forstyrrende farver i det du læser.

 

Flere måder at låse op på

Indbygget i skærmen finder man en fingeraftrykslæser, der er blevet optimeret i forhold til OnePlus 7, så den nu ikke skal have så meget lys for at låse op. Den virker rigtigt godt, og jeg oplevede kun at den låste op hurtigt og effektivt.

Oven i det kan du bruge frontkameraet til ansigtsgenkendelse, som så også kan åbne telefonen hvis man stoler på løsningen.

Hvis det ikke er nok, kan du som altid også bruge en Pinkode til at låse telefonen op.

 

 

USB-C stik i bunden

Ydelse – Helt i top for Android mobiler

OnePlus 7T kommer med den ny superhurtige Snapdragon 855+, der giver næsten 15% bedre ydelse end Snapdragon 855 uden plus. Og selvom det kun er 15%, så slår det alligevel ud på den positive side på både GeekBench og AnTuTu.

På GeekBench 5 score på 782 single-core og 2.751 på multi-core. På Antutu3D scorer OnePlus 7T 391.146.

Smartphone modelGeekBench 5
Single Core
GeekBench 5
Multi Core
iPhone 11 Pro Max13333459
OnePlus 9 Pro11243514
Samsung Galaxy S21 Ultra11073449
OnePlus 8 Pro9023322
OnePlus 8T8933175
Huawei P40 Pro7552930
Samsung Galaxy S20 Ultra9272861
Samsung Galaxy Note20 Ultra8952514
OnePlus 7T Pro7892873
OnePlus 7T Pro McLaren Edition7852757
OnePlus 7T7822751
OnePlus 7 Pro7502842
Samsung Galaxy Fold7032621
Huawei Nova 5T6742407

OnePlus 7T har 8GB RAM at arbejde med, så der er godt med plads til at have flere programmer liggende i hukommelsen, og oven i det så kommer den med 128GB arbejdslager som kan bruges til at installere programmer, musik, billeder og video.

Alt kører flydende på OnePlus 7T. Programmer hentes hurtigt på grund af UFC 3.0 (Universal Flash Storage). Vi oplevede ingen forsinkelser på afvikling af programmer eller nogen som helst form hakken i hverken video og surf på net . OnePlus 7T er en super performer, og ydelsen er helt i top blandt Android telefoner.

På spil imponerer OnePlus 7T også. OnePlus har lavet et samarbejde e-sport syndikatet Fnatic. En speciel Fnatic gaming mode, gør at du får maksimal ydelse når du spiller spil der har høje krav til ydelse.

 

Hvordan virker den som telefon?

OnePlus 7T har dual-SIM (Nano), der begge kan være aktive når det gælder opkald, og så vælger du blot hvad SIM kort du vil bruge til mobil-data.

OnePlus 7T har også understøttelse for VoLTE og WiFi opkald, så du kan få den bedste opkaldskvalitet, hvis du er på 4G/LTE eller WiFi.

OnePlus 7 har også understøttelse for alle de vigtige trådløse protokoller 2×2 MIMO 802.11 a/b/g/n/ac, ligesom den understøtter 4G/LTE på alle de vigtigste bånd i verden.

Du får også Bluetooth 5 med AptX og AptX HD, og naturligvis også NFC.

Antennerne virker rigtigt gode, og uanset om jeg brugte 3 eller Telenor i Hovedstaden havde jeg fint signal.

 

Batteri med Warp Charge 30T

Batteriet er på 3.800 mAh, og kommer for de fleste fint igennem dagen, men bruger du den meget, vil du stadig skulle lave en opladning i løbet af eftermiddagen. Men gudskelov har den Warp Charge 30T (5V/6A), der er uhyggeligt hurtig. Du kan lade fra 0 – 70% på 30 min. Og på en time er batteriet fuldt opladt.

Warp Charge 30T bruger den samme oplader som kommer med de forrige modeller OnePlus 7 og 7 Pro, og den forbedrede opladning er opnået ved software optimeringer.

Vi har testet OnePlus 7T over flere dage, og selv ved tungt daglig brug (dog ikke spil), havde vi mellem 20-30% batteri tilbage når dagen var omme.

OnePlus har stadig ikke taget trådløs opladning til sig, og du er derfor nødt til at have et USB-C opladningskabel med dig. Hvornår OnePlus mener er trådløs opladning er godt nok til dem er der stadig ingen tegn på, men vi er snart i 2020, så jeg håber at OnePlus 7T er den sidste OnePlus telefon uden trådløs opladning. Men når det er sagt, så er Warp Charge 30T super godt, og batteritiden er absolut OK.

 

Indstillinger i OxygenOS 10

Software og Oxygen OS 10 med Android 10

Jeg skal være den første til at indrømme – Jeg elsker Oxygen OS. Det er en ren og elegant implementering af Android 10, hvor der ikke er antydningen af bloatware men bare en godt designet brugerflade.

Dog er der en ting jeg stadig savner enormt. Muligheden for at lave foldere i app-skuffen. At man kan gøre det på hjemme-skærmen er fint, men at man ikke kan gøre det i app-skuffen er trælst, især når man ser hvor mange der har bedt om det på deres forum, som OnePlus ellers ønsker at være kendt for at lytte til.

Med Oxygen OS 10 har OnePlus optimeret deres brugerflade på mere end 370 områder, og der er kommet flere nye fagter som du kan bruge til at betjene multitasking. Personligt er jeg skiftet fra de velkendte hjem, tilbage og app oversigt til de nye multitasking fagter som giver endnu mere plads i bunden af skærmen.

Oven i det har OnePlus opdateret flere af deres apps, og især galleriet har fået en stor overhaling.

OnePlus er kendt for at give to års opdateringer af operativsystemer, og oven i det tre års sikkerhedsopdatering, så man trygt kan bruge sin OnePlus 7T mange år frem.

Software oplevelsen er klart godkendt.

 

Musikvideoer lyder godt på OnePlus 7T

Fin lyd og Dolby Atmos

OnePlus 7T har stereo-lyd, og oven i det, har de fortsat et samarbejde med Dolby, der har kalibreret de indbyggede stereohøjttalere så de er Dolby Atmos certificeret. Ligesom på alle andre “Atmos” telefoner, mener vi at det er åndsvagt at kalde mobiltelefon-lyd Dolby Atmos, men sådan må det være.

Men telefonen har imponerende lyd, og faktisk en stereolyd der virker. Lyden er fin til spil og musikvideoer, men at sige at det lyder “Dolby Atmos” godt er nok for meget.

Konferencekald har godt af den ekstra gode lyd, og har du brug for at vise en musikvideo til venner, så er det jo ingen skade til at det lyder mindre fladt en de fleste mobiltelefoner.

 

Kameraet på OnePlus 7T

Kameraet

OnePlus 7T har fået triple-kamera på bagsiden, der er placeret flot i en cirkel der bringer gode minder tilbage fra Nokias kameratelefoner.

Hovedkameraet er på 48MP med optisk billedstabilisering, og så er der en 16MP Ultra Wide og en telefoto 12MP med 2x optisk zoom.

En af nyhederne på OnePlus 7T er en kraftigt forbedret makro-mode, hvor du kan tage billeder helt ned til 2.5 cm. fra motivet du skal tage billeder af.

OnePlus har udviklet voldsomt på deres UltraShot Engine, der med AI sætter kameraet op til gode billeder i mange forhold som f.eks. solnedgange, portrætter og ved dårlig belysning. Og det kan ses på deres “Nightscape” mode, som både virker på den normale og ultra-wide linse.

Oven i det har OnePlus lavet Hybrid Image Stabilisering (HIS), der kombinerer det bedste fra optisk – og elektronisk billedstabilisering, der skulle give endnu mere rolige videoer.

Kamera appen virker rigtigt godt, og det er hurtigt at skifte mellem de forskellige zoom indstillinger. Og du kan zoome op til 10x med digital zoom.

 

Vi har testet kameraet i flere forskellige situationer, og er imponeret over hvor godt det performer. Nedenfor er der et galleri og en video, der viser hvordan det klarer sig. Men fra vores side er det klart godkendt, og blandt de bedste på markedet lige nu.

 

OnePlus 7T lander på en flot karakter

Konklusion

OnePlus 7T er en sindsyg lækker telefon, hvor du får rigtigt meget Android 10 smartphone for pengene. Designet er utroligt lækkert, og Oxygen OS 10 gør kun software oplevelsen bedre.

Eneste malurt er at OnePlus stadig ikke har trådløs opladning, men så længe de har en så god kablet opladning, så må vi acceptere at de stadig ikke mener trådløs opladning er godt nok til dem.

Vi kvitterer med en flot karakter, og kan kun give OnePlus 7T vores bedste anbefaling.

 

Pris og levering

OnePlus 7T kommer i handlen fra den 17. oktober, men kan allerede købes den 10. oktober i en pop-up event i Cinemaxx på Fisketorvet.

Den kommer i to farver Frosted Silver og Glacier Blue, og har en vejledende udsalgspris på 4.699,-

OnePlus 7T

4.699,-
9.1

DESIGN

9.0/10

Ydelse

10.0/10

Kamera

9.5/10

Batteritid

8.0/10

Pris

9.0/10

Plus

  • Flot design
  • Super godt kamera
  • Warp Charge 30T er hurtigt
  • Android 10 fra fødsel
  • Ekstremt meget telefon for prisen

Minus

  • Manglende trådløs opladning
Annonce:
Forrige artikelSpilanmeldelse: FIFA 20
Næste artikelGoogle advarer: Disse Samsung, Huawei, LG og Google-telefoner er sårbare
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.