Forside Produkter Mobil

TEST: Huawei P40 Pro – Kongen over mobilkameraer du nok ikke bør købe

-
Huawei P40 Pro

Huawei har netop præsenteret deres nyeste flagskib Huawei P40 Pro, og recordere.dk har de sidste dage testet den fine mobil uden Android services.

Hvert år i marts måned har vi set store lanceringsfester hos Huawei, som har givet os fantastiske kamera androidmobiler de seneste år. 2020 er ingen undtagelse, og så alligevel. For den netop lancerede P40 familie er den første familie i Danmark, der skal klare sig uden den officielle Android fra Google med Google Services. Selvom P40 er en Android 10 mobil, så er der alligevel nogle ting du skal være opmærksom på inden du køber Huawei P40 Pro.

Huawei P40 Pro (foto: recordere.dk)

Udpakning og installation.

Huawei P40 Pro kommer i en lækker hvid æske, der udover telefonen indeholder en 40W USB SuperCharge oplader, 1 USB-A til USB-C kabel, et sæt USB-C in-ear hovedtelefoner og et gennemsigtigt PCV beskyttelsescover til telefonen.

Annonce:

Designet af P40 Pro er super lækkert. Der er kælet for detaljerne, og skærmen er på 6.58”, går næsten til kant i top og bund, og flyder lidt udover kanten på siderne. Siderne er dækket af forkromet aluminium, der på højre side har lydstyrke og tænd/sluk knap, og i bunden er der udover USB-C stik også en SIM skuffe hvor der er plads til 2 nanoSIM eller nanoSIM og et hukommelseskort, hvis de indbyggede 256GB lagerplads ikke er nok.

På bagsiden af Huawei P40 Pro finder man 3 kameraer, som vi vender tilbage til senere i anmeldelsen. Disse er monteret i et kameraområde, der minder meget om det vi ser på f.eks. Samsung Galaxy S20 Ultra som vi testede tidligere på året.

På skærmen er der et hul til 32MP selfie-kamera og sensorer, der gør du kan låse din telefon op hurtigt med ansigtsgenkendelse. Bagsiden af P40 dækker over en trådløs opladningsteknologi, der kan lade op med hele 27W. Det er mere end du kan lade din iPhone Pro op med på kabel.

Installationen er lidt anderledes end vi ellers kender det fra Android telefoner, og det skyldes at du ikke kan bruge din Google konto til at genopsætte en ny Huawei med, da Google Services ikke er til rådighed på Huawei P40 Pro.

Men installationen gik hurtigt og nemt, og så skulle vi ellers i gang med at bruge alle de apps vi bruger og elsker på vores Android telefon, og normalt ville jeg kun bruge et kort afsnit i bunden omkring software, men her er jeg nødt til at starte med softwaren før jeg går videre med alt det andet spændende som Huawei P40 byder på.

Huawei AppGallery

AppGallery rækker bare ikke

Og her er det så man skal trække vejret dybt og gøre op med sig selv om man kan overleve uden Google Services. For uden Googles officielle app store, er man henvist til Huawei’s AppGallery og andre mere eller mindre suspekte udbydere af APK (Android app filer).

Vi tager det fra en ende. Du kan sagtens få Facebook, Instagram og de fleste andre Sociale medier installeret. De har brugt for at være med overalt, og derfor kan du installere nogle af dem fra Huawei’s AppGallery, men rigtigt mange skal du ud på det “grå marked” for at finde.

Jeg bruger f.eks. 1Password som min password manager, og den findes ikke i AppGallery, ligesom jeg ikke kan finde én eneste app fra danske banker. Dankort app’en tæller ikke i min optik, fordi der er nærmest ingen der bruger den, og her ville jeg hellere have set Mobile Pay eller Google Pay så jeg kunne bruge alle mine betalingskort. Og ja, det kan godt være at Huawei siger at de forventer at mange kommer med apps til deres AppGallery, men hvis jeg skal smide 7.999,- for et flagskib, så forventer jeg at jeg får adgang til alle de apps jeg elsker. Og der er Huawei bare ikke lige nu. Og tro mig når jeg siger at jeg prøvede virkeligt at omgå måden man kunne få Google Services på. Men fandt bare ikke en løsning på Huawei P40 som virkede.

Men du kan få mange gode og fungerende apps, uden Google Services, især igennem APKPure som også er en alternativ Google butik, men nu skal vi altså være ærlige overfor hinanden, og tror vi virkeligt på at der ikke er sneget sig en enkelt ondsindet app ind i en parallel Android butik. Personligt turde jeg ikke downloade 1Password fra APKPure, fordi jeg simpelthen ikke tør tage chancen om det er en modificeret version der så stjæler mine kodeord.

Der findes et værktøj som hedder Phone Clone som kan hjælpe med at flytte nogle apps fra en anden Android telefon over på din Huawei, og nogle siger de har fået f.eks. Mobile Pay over den vej, men hvis du skal til at lave den slags ting for at bruge din smartphone, er det da ikke særligt smart længere.

Huawei Danmark har lige nu medarbejdere ansatte, hvis vigtigste opgave er at få så mange danske appudbydere med i AppGallery, men hvornår – og om det lykkedes er jo en risiko man skal leve med hvis man kaster 7.999,- efter en Huawei Pro. Og oven i det, så vil ALLE de apps du har købt og betalt i Google Play skulle købes igen.

Men udover det, så får du en god Android oplevelse. Den Open Source Android der følger med, får opdateringer, ligesom EMUI 10.1 fra Huawei begynder at ligne noget man kan bruge. Personligt ville jeg hellere installere NovaLauncher som gudskelov fandtes på APKPure, men det bare min egen preference, og jeg ved at mange Huawei brugere er godt tilfreds med EMUI brugerfladen, der minder meget om iOS.

40W opladning via USB-C og 27W opladning via Qi trådløs

Ydelse og batteri

Huawei P40 Pro drives af deres eget Kirin 990 5G chipset, der absolut godt kan lege med i toppen. Det er et 8-kernet Chipset, og oven i det er der en 16 kernet Mali-G76 GPU til at trække grafikken til spil og video. Huawei P40 Pro har 8GB RAM og den model vi testede kom med 256GB lagerplads til programmer. Hvis det ikke er plads nok, kan du vælge at bruge en af nanoSIM pladserne til et Huawei NM SD kort på op til 256GB ekstra lagerplads.

Vi testede Huawei P40 Pro med GeekBench 5 Pro, og der scorede den 755 på single-core og 2.930 på Multi-core. Vi har ikke kunne teste den med AnTuTu, da vi ikke kunne finde den i hverken AppGallery eller APKPure.

Smartphone modelGeekBench 5
Single Core
GeekBench 5
Multi Core
iPhone 11 Pro Max13333459
OnePlus 9 Pro11243514
Samsung Galaxy S21 Ultra11073449
OnePlus 8 Pro9023322
OnePlus 8T8933175
Huawei P40 Pro7552930
Samsung Galaxy S20 Ultra9272861
Samsung Galaxy Note20 Ultra8952514
OnePlus 7T Pro7892873
OnePlus 7T Pro McLaren Edition7852757
OnePlus 7T7822751
OnePlus 7 Pro7502842
Samsung Galaxy Fold7032621
Huawei Nova 5T6742407

Men ydelsen er klart godkendt. I daglig brug vil man på intet tidspunkt føle at arbejde med apps og spil føles langtsomt.

Batteriet er på 4.200 mAh, og Kirin chipsettet har længe været kendt for at være energieffektivt, og det er 990 5G også. Jeg kunne let få mere end én dag ud af telefonen, også ved aktivt brug, og er man ved at løbe tør, så kommer Huawei P40 med en 40W SuperCharge oplader, der kan lade telefonen fra 0 – 70% på omkring 30 minutter, og de sidste 30% tager så lidt længere. Oven i det kommer Huawei P40 Pro med hele 27W trådløs opladning. Det er ikke noget jeg har kunne teste, da min bedste trådløse oplader tilbyder 15W. Men at en telefon kan oplade hurtigere trådløst end f.eks. Apple kan med kabel, bør være noget alle burde implementere i fremtiden, for trådløs opladning er vejen frem.

Batteriet’s ydelse er klart godkendt, og de fleste brugere af smartphones vil komme til at kigge misundeligt mod den batteriydelse som Huawei P40 Pro giver.

OLED skærmen på Huawei P40 Pro

Flot OLED skærm med 90Hz

Huawei er sprunget med på 90Hz OLED bølgen, og det er godt for den 6.58″ store skærm der levere en rigtigt god ydelse når det gælder både i lyse og mørke forhold. Skærmen har 2.640 x 1.200 pixels i 19,8:9 format, og med den stærke GPU (grafiske processor), der trækker skærmen virker alt arbejde med skærmen intuitivt og billeder og video vises rigtigt flot.

Som standard er skærmen sat til 60Hz, men i indstillingerne kan man sætte skærmen til 90Hz, og det bør man gøre, for selvom det har en omkostning på batteriet, så er prisen stadig værd at betale når P40 Pro har så god en batteriydelse som vi har skrevet. Oven i det har P40 Pro en “Smart Opløsning” indstilling der gør at telefonen selv sætter opløsningen for at spare strøm, uden det påvirker brugeroplevelsen nævneværdigt. Hvis det er noget man ikke vil have, kan også dette slås til eller fra.

Kamera hul på Huawei P40 Pro

I toppen af skærmen er der et aflangt hul til kameraet, men det har vi jo vænnet os til fra alle andre fabrikanter, så det generer ikke mere end et hak, og indtil kameraer kan monteres under skærmen uden kvaliteten bliver dårligere, så er det nok normen.

Men skærmen er klart godkendt, men der er et men, for sammen med en god skærm bør der også være god stereo-lyd, og der kommer Huawei P40 Pro til kort. Jeg kan ikke komme på én god grund til hvorfor Huawei i 2020 på deres flagskib har mono-lyd. Ikke at den enkelte højttaler lyder dårlig, men den lyder bare ikke af nok.

Hvordan virker den som telefon?

Huawei P40 Pro kommer med Dual NanoSIM og eSIM, så du kan lave mange forskellige kombinationer af mere end ét SIM kort i telefonen. Den kører Dual Standard Dual Active. Det betyder at har du to SIM kort i telefonen kan du foretage og modtage opkald på begge SIM kort samtidigt.

Oven i det får du 5G netværk, og udfra hvad vi kan læse understøtter den de netværk som vi indtil videre har besluttet at bruge i Danmark. Den er også IP68 certificeret, så kommer du til at tabe den i lavt vand kan den tåle det i op til 30 minutter.

Du får Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.1 med support for BLE, SBC, AAC og LDAC, og lyden ved opkald er god både i den interne og eksterne højttaler.

Huawei P40 Pro kamera (foto: recordere.dk)

Kameraet på Huawei P40 er konge

Huawei har i flere år været kongen af mobil-kameraer, og det er de stadig. Huawei P40 Pro har lige vundet den højeste score på DXOMARK, hvor den scorer 128 samlet, og 140 alene på billeder.

Det er præcis den samme oplevelse vi har med Huawei P40 Pro. Kameraet er i særklasse godt uanset lysforhold. På bagsiden får du 3 objektiver og en ToF 3D-dybdesensor, der giver dig fantastiske billeder .

Du får en 50MP f/1,9 hovedsensor med OIS (Optisk billedstabilisering), en 40MP f/1,8 ultra-vidvinkel og en 12MP f/3,4 5 x optisk zoom linse med OIS. Du kan med kombinationen optisk og digitalt zoom komme helt op på 50X zoom, og billedet står faktisk flot hele vejen op. Det er klart at jo mere du bruger digitalt, jo mere går du på kompromis med kvaliteten.

Oven i det er den bokeh effekt (portræt mode) du kan tage med Huawei P40 Pro i særklasse god. Og Huawei’s nat-foto er stadig den bedste i klassen.

Nedenfor kan du se nogle eksempler på billeder taget med Huawei P40 Pro.

På videosiden har Huawei løftet sig, men der er de stadig ikke på højde med f.eks. Samsung og Apple. Du kan optage video i op til 4K/60, men jeg oplever stadig at Huawei’s videooptagelser yder bedst i 1080p opløsning.

Men der er ingen tvivl. Huawei P40 Pro er stjernen på kamera-telefon himlen som de andre skal slå.

Konklusionen er svær – Bør / tør du købe den?

Der er ingen tvivl om at kigger man bort fra det faktum at Huawei ikke har Google Services og dermed adgang til alle de apps du bruger og elsker, så er Huawei P40 Pro en af de allerbedste Android telefoner du kan købe lige nu. Og prisen på 7.999,- havde været OK, hvis der havde været Google Services på telefonen. For den kan sagtens kæmpe 1:1 mod Samsung Galaxy S20+ og andre flagskibe fra store producenter, men manglen på Google Services er bare, og bør være en showstopper for de fleste.

Det er virkeligt trælst at en af markedes bedste telefoner lige nu er ramt af en handelskrig mellem Kina og USA, og jeg ville elske at eje Huawei P40 Pro, hvis den havde normal adgang til Mobile Pay, min bank apps og en simpel adgang til mine Google Photos billeder.

Jeg har været nødt til at lave en “Ydelse Apps” i min score, og det handler ikke om at de apps man kan få kører langsomt, men blot det faktum at man ikke kan få mange vigtige apps, og det trækker ned – Det samme med prisen. Normalt ville prisen på en telefon med disse specifikationer være omkring 8,5-9,5 – Men det faktum at du betaler mange penge for en telefon med så alvorlig en mangel trækker ned på prisen.

Huawei P40 Pro har alt (hvis man ser bort fra monohøjttaler) hvad man kan forvente af et flagskib i 2020. Lækker skærm, fantastisk kamera, en af de bedste batteriydelser på markedet og et design der fremstår utroligt flot, så kan du som mobilbruger se bort fra nogle af de mest brugte apps på smartphones, og fokuserer på at du bruger telefonen til sociale medier, så er Huawei P40 Pro en fantastisk telefon. Men hvis du bruger Nem-ID, Mobile Pay og din bank / e-boks på din telefon, så bør du ikke købe Huawei P40 Pro lige nu.

Vi kan så håbe på at handelskrigen mellem USA og Kina snart stopper, og Huawei igen kan få lov til at smide Google services på. For så ville Huawei P40 Pro være den smartphone Android brugere burde have med på deres Top-3 liste over næste Android Smartphone.

 

Huawei P40 Pro

7.999,-
8.3

Design

9.0/10

Ydelse (CPU / Grafik)

9.5/10

Ydelse (Software / Apps)

4.0/10

Skærm

9.0/10

Kamera

10.0/10

Batteri

9.5/10

Pris

7.0/10

Plus

  • Bedste kamera på markedet
  • En af de bedste batteriydelser
  • Hurtig
  • Flot design

Minus

  • Manglende Google Services er en katastrofe
  • Monolyd på et flagskib i 2020
Annonce:
Forrige artikelSkyPAD Glass 2.0: Gamere bør holde sig på glas-musemåtten
Næste artikelKan iOS 14 få forside-widgets som på Android?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.