Forside Produkter Mobil

TEST: OnePlus 8 Pro – En Android smartphone der bare imponerer

-

OnePlus 8 Pro er den nye flagskibs Android smartphone fra OnePlus, med bl.a. 5G og super hurtig trådløs 30W opladning – vi har testet den.

OnePlus har endnu en gang løftet sit brand op til nye højder med deres nye flagskib OnePlus 8 Pro. Der er flere nye tiltag som gør at vi med den næste generation er endnu mere begejstrede end den forrige. Og selvom nogle af de ting de har fået burde være standard allerede for en til to generationer siden, så giver de bare så meget højere værdi nu.

Annonce:

Her er vores anmeldelse af OnePlus 8 Pro, og hvad vi synes om det nye flagskib fra OnePlus.

 

OnePlus 8 Pro indpakning

Udpakning og installation

OnePlus 8 Pro kommer i en OnePlus rød kasse, der udover telefonen indeholder en 30W USB oplader, et rødt USB-A til USB-C kabel, et transparent PVC cover samt en SIM-skuffe pin til at få adgang til dual-SIM skuffen.

Det første man lægger mærke til er den enorme 6,78 tommer OLED skærm, der går ud over kanten på begge sider, og kun er afbrudt af et lille O-hole oppe i venstre side. Væk er det kamera, som kom op fra toppen, og selvom jeg synes det var en fed feature på OnePlus 7 Pro familien, så er det smartere at have kameraet aktivt hurtigt når man skal låse telefonen op med Face Unlock. Skærmen er iøvrigt dækket af en skærmbeskyttelse fra fabrikken.

 

Lydstyrke og den 3-funktions slider som OnePlus er blevet kendt for

På venstre side er der lydstyrke knap, og på højre side er der en tænd/sluk knap ligesom der er OnePlus 3 niveau mute knap, hvor du kan vælge mellem lyd, vibration eller helt lydløs. I bunden finder du et USB-C stik, ligesom du finder dual Nano-SIM skuffen.

På bagsiden finder vi OnePlus 8 Pro’s fire kameraer, der er elegant placeret i midten, men ikke i en lige så stor boks som man f.eks. ser på Huawei P40 Pro og Samsung Galaxy S20 Ultra. Det gør at telefonen let vipper, hvis du har den liggende på bordet, og ikke bruger det medfølgende PVC cover.

 

Bunden af OnePlus 8 Pro

OnePlus har lyttet til deres kunder, og endeligt kan du få en OnePlus 8 Pro med IP68 certificering, hvilket betyder at du kan tabe din telefon i op til en meter vand , og så hurtigt fiske den op igen, uden den bør tage skade. Oven i det er den beskyttet mod støv og snavs.

Bagsiden af telefonen er iøvrigt dækket af 3D Corning Gorilla Glass. Det skyldes at OnePlus endeligt er sprunget med på trådløs opladning. Du får hele 30W trådløs opladning, men det kan du læse mere om i afsnittet omkring batteri.

Jeg synes at OnePlus 8 Pro designet er super elegant, og modellen vi testede var i farven Glacial Green (lysegrøn), men den kommer også i farverne Onyx Black (sort) og Ultramarine Blue (blå).

Telefonen måler 165,3 x 74,35 x 8,5 mm (H x B x D), og vejer 199 gram. Designet er klart godkendt med top karakter.

Du får ikke hovedtelefoner med sammen med OnePlus 8 Pro, men sammen med OnePlus 8-serien lancerer OnePlus også Bullets Wireless Z, der er OnePlus’ nyeste skud på stammen af deres trådløse hovedtelefoner.

Med blot 10 minutters opladning kan hovedtelefonerne spille musik i op til 10 timer, imens en fuld opladning giver hele 20 timers batterlevetid.

OnePlus Bullets Wireless Z kommer i farverne  Sort og blå i Danmark. Prisen bliver 399,-

 

Skærmen på OnePlus 8 Pro

Skærmen: 6.78” 120Hz Fluid AMOLED

Som overskriften siger, så får man hele 6,78 tommer OLED skærm med en opløsning på op til 3.168 x 1.440 pixels (513 DPI). Skærmen har en aspekt-ratio på 19,8:9. Det skal dog siges at skærmen kun fylder 6,55” hvis man ser bort fra de runde hjørner og kurvede kanter.

OnePlus var blandt de første med 90Hz skærm sidste år, og i år er de også blandt de første med 120Hz skærm, der giver en endnu hurtigere skærmopdatering. Oven i det har skærmen en 240Hz samplingfrekvens når det gælder touch til f.eks. gaming.

120Hz gør altså en forskel. Det er en sand fornøjelse at surfe på nettet og scrolle i apps, når det bare sker helt flydende. Og selvom de 120Hz bruger mere batteri, er det helt klart en ting jeg gerne vil betale nogle få procent batteriydelse på at have tændt hele tiden på telefonen. Jeg var vild med de 90Hz og kan kun konstatere at 120Hz kun gør det endnu bedre.

OnePlus har også skruet op for lyset på skærmen, og det gør at den kan vise fra 1 – 1.300 nits, ligesom det er lykkedes OnePlus at dæmpe det blå lys på skærmen med op til 30%. Skærmen har iøvrigt opnået en A+ karakter på DisplayMate.

Skærmen understøtter også HDR10+, så hvis du vil se HDR-film på Netflix og Amazon er det muligt direkte på telefonen. Du kan naturligvis også se dine egne HDR-optagelser, som du har taget på telefonen.

Under skærmen finder du en fingeraftrykslæser, som automatisk bliver belyst, så du skal låse telefonen op. Og så har du som sagt et o-hole kamera på forsiden, som udover selfies også kan bruges til Face Unlock.

OnePlus 8 Pro har også en “Reading mode” indstilling, du kan bruge Chromatic – eller Mono effekt, der gør det mere behageligt at læse artikler eller bøger. Du kan selv slå det til eller fra som du ønsker.

Skærmen på OnePlus 8 Pro er klart godkendt.

 

Du kan låse din OnePlus 8 Pro op på mange måder.

Flere måder at låse op på

Indbygget i skærmen finder man en fingeraftrykslæser, der virker rigtigt godt. Den bliver bagbelyst af skærmen, og virker ekstremt præcist når jeg bruger den.

Oven i det kan du bruge frontkameraet til Face Unlock, og nu hvor kameraet sidder i skærmen, så skal du ikke længere vente på at det kommer frem som på 7T Pro, og derfor låser den ofte hurtigere op end fingeraftrykslæseren.

Hvis det ikke er nok, kan du som altid også bruge en Pinkode til at låse telefonen op.

 

De forskellige farver for OnePlus 7 Pro

Ydelse helt i top for en Android smartphone

OnePlus 8 Pro har en Qualcomm Snapdragon 865 CPU, og en Adreno 650 Grafisk GPU, og det kan ses på ydelsen. Oven i det kom den model vi testede med 12GB LPDDR5 RAM og 256GB UFS 3.0 lagerplads.

Vi har testet den med GeekBench 5 og 3DMark. Vi har været nødt til at stoppe med AnTuTu, fordi den ikke længere findes på Play Store.

I GeekBench 5 på Single-Core scorede OnePlus 8 Pro 902, og 3.322 på Multi-Core. Mens den på 3DMark scorede 7.107 på OpenGL ES 3.1 og 6.595 på Vulcan.

 

Smartphone modelGeekBench 5
Single Core
GeekBench 5
Multi Core
iPhone 11 Pro Max13333459
OnePlus 9 Pro11243514
Samsung Galaxy S21 Ultra11073449
OnePlus 8 Pro9023322
OnePlus 8T8933175
Huawei P40 Pro7552930
Samsung Galaxy S20 Ultra9272861
Samsung Galaxy Note20 Ultra8952514
OnePlus 7T Pro7892873
OnePlus 7T Pro McLaren Edition7852757
OnePlus 7T7822751
OnePlus 7 Pro7502842
Samsung Galaxy Fold7032621
Huawei Nova 5T6742407

 

Det er en meget høj score for en Android telefon, hvor den let slår både Huawei P40 Pro og Samsung Galaxy S20 Ultra af pinden, og den ligger endog meget tæt på iPhone 11 Pro Max, der ellers har været meget alene i toppen.

Oven i det får du Wi-Fi 6 med 2×2 MIMO-antenner og Bluetooth 5.1 med AptX og AptXHD og LDAC og AAC. Som også giver dig den bedste ydelse inden for trådløse forbindelser.

Ydelsen er klart godkendt, og uanset hvad vi brugte telefonen til, gik det lynhurtigt og glidende

 

 

30W Warp Charge trådløst

Stort batteri og 30W trådløs opladning

OnePlus 8 Pro kommer med et 4.510 mAh batteri der giver en ualmindelig god batteritid. Jeg fik let to dage med batteriet, og så har OnePlus jo endeligt lukket op for godteposen med trådløs opladning.

 

OnePlus Warp Charge 30W trådløs

Og hvilken godtepose. Sammen med vores testeksemplar fik vi en trådløs 30W OnePlus Warp Charge enhed med, og det er helt vildt så hurtigt den kan lade op trådløst. Den trådløse oplader er lige så hurtigt som deres kablede 30T oplader. Som iPhone ejer må jeg bare sidde og tænke. Hvad sving var det lige Apple tog, da de mente at 7,5W er godt nok. Med 30W trådløs opladning kan du oplade op til 50% på 22 minutter. Og på ganske få minutter får du strøm nok til at kunne klare dig flere timer hvis du har glemt at lade op om natten.

OnePlus Warp Charge 30W trådløs

Du kan også vælge at bruge den medfølgende Warp Charge 30T oplader som kører via USB-C kabel, og få tilsvarende ydelse.

 

Der sidder en blæser på den trådløse oplader

OnePlus 8 Pro har også fået Reverse Wireless charging, hvor du kan låne strøm ud til venner og bekendte. Men der må du nøjes med at levere 3W trådløst.

Batteriet yder som sagt rigtigt godt, og softwaren optimerer hele tiden dit forbrug på apps der kører i baggrunden, og det giver en rigtigt god batteriydelse.

 

Hvordan virker den som telefon?

OnePlus kommer med dual Nano-SIM, men det er kun det ene SIM kort der tilbyder 5G. Ikke fordi det er super aktuelt endnu, men det ville være lækkert hvis begge SIM-pladser havde mulighed for 5G, men når det er sagt så får du god ydelse på både 3G og 4G/LTE.

Det har af gode grunde ikke været muligt at teste OnePlus 8 Pro 5G, da vi stadig ikke har adgang til 5G som almindelige brugere hos de danske teleselskaber.

Men med 4G/LTE havde vi god dækning med Telmore og 3 som vi testede telefonen med. Oven i det får man stereo-højttalere, der giver god lyd. OnePlus skriver de understøtter Atmos, men hold nu op med det. Det er en telefon, og ikke en biograf. Men lyden er god og klar, også på konference-kald.

OnePlus er endnu ikke sprunget med på eSIM bølgen, og det må de så overveje om det skal være “den nye feature” på OnePlus 9 når den kommer om et år.

Og den medfølgende telefon-app fungerer rigtigt godt. Jeg skifter dog altid SMS app’en ud med Google Messages som jeg synes er bedre end den medfølgende.

Telefondelen er også mere end godkendt.

 

Software og Oxygen OS 10 med Android 10

OnePlus 8 Pro kommer med Android 10 og med Oxygen OS 10.5, og jeg elsker stadig Oxygen OS. Det er en ren og elegant implementering af Android, hvor der ikke er antydningen af bloatware men bare en godt designet brugerflade og brugeroplevelse.

Dog er der en ting jeg stadig savner enormt i Oxygen OS. Muligheden for at lave foldere i app-skuffen. At man kan gøre det på hjemme-skærmen er fint, men at man ikke kan gøre det i app-skuffen er trælst, især når man ser hvor mange der har bedt om det på deres forum, som OnePlus ellers ønsker at være kendt for at lytte til. Ja. Det skrev jeg også om OnePlus 7, og det bliver jeg ved med, fordi jeg mener det er en kedelig mangel.

Men OnePlus Oxygen OS er stadig en af de reneste Android oplevelser, når du nu ikke kan få en hel ren Android brugerflade.

Jeg kan stadig godt lide at Oxygen OS giver dig frihed til at bygge egne temaer. Og ligesom med 7T Pro er det stadig “Nuanced Dark”, som er mit foretrukne tema.

OnePlus lover at give to års opdateringer af operativsystemet, og oven i det tre års sikkerhedsopdatering.

Softwareoplevelsen er også godkendt.

 

Kamera på OnePlus 8 Pro

Kamera – Rigtigt gode billeder og video

OnePlus 8 Pro kommer med Quad-kamera på bagsiden, der har en Main 48MP f/1.78, HIS, Sony IMX689 sensor, der tager rigtigt gode billeder, oven i det får du en 48MP FOV 120 Ultra-wide, et 8MP Hybrid Zoom og et 5MP color-filter kamera. Selfie-kameraet på forsiden er på 16MP f/2.45, EIS. Både hovedkamera og telefoto-objektivet har optisk billedestabilisering. På Zoom siden stopper den optiske zoom allerede ved 3X, og så snart du er oppe på omkring 10X, så ser det ikke så godt ud længere.

Kameraet tager meget flotte billeder, men kan ikke rigtigt følge med, når man sammenligner det med flagskibene fra Huawei og Samsung, der begge er et godt stykke foran når det gælder billede-kvalitet i både lyse – og mørke omgivelser. Jeg oplever at OnePlus kæmper en del hårdere i mørket. Det skal siges at når jeg tester, så bruger jeg altid bare AUTO mode. Der findes en Nightscape mode, der giver et væsentligt bedre resultat når man tager billeder i mørke omgivelser.

Når det er sagt, så tager OnePlus ganske fine billeder som man også kan se på det nedenstående galleri. Alle billeder er taget i AUTO.

På videosiden kan OnePlus optage i op til 4K/60 HDR, og det gør den ganske flot, som man kan se på nedenstående video. Videoen er optaget i det som OnePlus kalder 4K/60 CINE mode, hvor HDR er slået til.

Kameraet er godkendt, og tager fine billeder, men må se sig slået af både Samsung Galaxy S20 Ultra og Huawei P40 på flagskibsmarkedet.

 

OnePlus 8

Forskelle på OnePlus 8 Pro og OnePlus 8

Der er forskel på de to modeller. Med OnePlus 8 får du 90Hz 6.55″ skærm, 120 Hz samplingrate på touch, men det er den samme Snapdagon 865 og Adreano 650 GPU der sidder i telefonen.

Men du får ikke trådløs opladning på OnePlus 8, som der er på OnePlus 8 Pro.

 

Konklusion

OnePlus 8 Pro er en fantastisk all-round smartphone. Du får en super hurtig telefon, med en fantastisk 120Hz skærm, hurtig trådløs opladning og et godt kamera.

Og designet er flot og telefonen har bare en masse wow-faktor, og bør klart være med i dine overvejelser hvis du skal ud og have en ny Android telefon nu.

Det er svært at finde noget der trækker ned, for selvom eSIM er en mangel, så er det ikke noget der betyder noget for de fleste brugere, når der alligevel er dual-SIM.

Vi kvitterer med en flot karakter, for OnePlus 8 Pro er virkeligt en god Android telefon.

 

Pris og tilgængelighed

OnePlus 8 Pro kommer i farverne Glacial Green (lysegrøn), Onyx Black (sort) og Ultramarine Blue (blå).

Prisen bliver:

 • OnePlus 8 Pro, Onyx Black
  • 8GB RAM /128GB 6.999,-
 • OnePlus 8 Pro, Glacial Green
  • 12GB RAM /256GB 7.899,-
 • OnePlus 8 Pro, Ultramarine Blue
  • 12GB RAM /256GB 7.899,-

OnePlus 30W Warp Charge, Wireless charger kommer til at koste 549,-.

Den kan bestilles på oneplus.com, men også købes hos Proshop.dk, 3.dk, elgiganten.dk, yousee.dk og telia.dk. De kan forudbestilles fra i dag kl. 19.00 hos de danske forhandlere, og kl. 18.00 hos oneplus.com.

OnePlus 8 kommer med 8GB/128GB og koster 5.399,-

 

 

OnePlus 8 Pro

7.899,-
9.3

Design

9.5/10

Ydelse

9.5/10

Skærm

10.0/10

Kamera

8.5/10

Batteri

9.5/10

Pris

9.0/10

Plus

 • Bedste 120 Hz display på markedet
 • Fantastisk performance
 • Batteriet i særklasse godt
 • Lynende hurtig trådløs opladning
 • Smukt design

Minus

 • Savner stadig foldere i App oversigt
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.