Forside * Nyheder

VIDEO/GALLERI: Her er OnePlus Concept One

-

Hvis der er nogen, der forstår at skabe viral hype om deres produkter, så er det OnePlus. På CES 2020 præsenterer de deres konceptsmartphone OnePlus Concept One. Og OnePlus mener selv det er et klart eksempel på innovation i smartphone-industrien.

OnePlus Concept One er et OnePlus’s bud på, hvordan fremtidens telefon skal se ud med et markant anderledes valg af materialer og et nyt, usynligt kamera, der er drevet af teknologien “elektrokromisk glas”.

“Koncepttelefonen er et innovativt eksperiment for fremtidens smartphones. OnePlus startede initiativet med ambitionen om at bringe den uspolerede brugeroplevelse til næste niveau. Det usynlige kamera er helt nyt take på kamera-design, som befrier brugeren fra de kompromiser, som de nuværende kamera-layouts bringer med sig. Kameralinserne på bagsiden er skjult bag det dynamiske, elektrokromiske glas og bliver kun synlige, når kameraet er i brug. Det her er kun begyndelsen på de muligheder, vi kommer til at udforske i fremtiden,” siger Pete Lau, CEO og grundlægger af OnePlus.

Annonce:

 

OnePlus Concept One

Er glasset på OnePlus Concept One fremtiden?

Glasset på OnePlus Concept One bruger organiske partikler, der kan skabe forandringer i gennemsigtigheden, så glasset over kameraet kan gå fra uigennemsigtigt til fuldstændig klart på et splitsekund. Dette gør, at bagsiden af telefonen fremstår fuldkommen ren og uspoleret, når kameraet ikke er i brug. Glasset giver også en praktisk fordel, idet det også fungerer som et såkaldt pol-filter, der gør det nemmere at tage skarpe, detaljerige billeder i skarpt lys.

Telefonens design er et resultat af et samarbejde mellem OnePlus og McLaren, som bunder i den delte passion for design og innovation. Brugen af elektrokromisk glas i OnePlus Concept One er inspireret af McLarens 720S luksus-sportsbil, hvor taget kan ændre toning, så mindre lys falder ind. Derudover blander OnePlus Concept One også både glas og læder, som er holdt i den ikoniske McLaren papaya orange – en hyldest til McLarens rige motorsportshistorie og den nuværende McLaren Formel 1-bil.

 

“Hos McLaren udvælger vi det bedste læder i højeste kvalitet fra Storbritannien. Det er et materiale der emmer af luksus, og vi er glade for at kunne tilbyde vores ekspertise i udviklingen af OnePlus-koncepttelefonen. Det bløde læder er komfortabelt at have i hånden og føles silkeagtigt. Vores design-filosofi hos McLaren omfavner de naturlige egenskaber ved læder gennem de små teksturvariationer, som giver hver bil sit eget udtryk – hvilket også går igen i OnePlus-koncepttelefonen,” siger Jo Lewis, Colour and Materials Design Manager hos McLaren Automotive.

 

Selvom elektrokromisk glas allerede er blevet brugt i biler og i fly i begrænset omfang, så er det ekstraordinært arbejde fra OnePlus’ R&D-hold, der har resulteret i, at teknologien nu for første gang finder vej til en smartphone med OnePlus Concept One.

En af de største udfordringer var, at glasset skulle være exceptionelt tyndt og let, uden at det blev skrøbeligt. Elektrokromisk glas er som regel sammensat af to glaspaneler med et farveskiftende materiale imellem. I OnePlus Concept One er glasset langt tyndere end gennemsnittet. Her er glaspanelerne i hver især 0,1mm tynde, hvilket giver hele glasset en tykkelse på blot 0,35mm, hvilket er lige så tyndt som beskyttelsesfilm til smartphones.

 

OnePlus Concept One

Farveskift på kun 0,7 sekunder

Det usynlige kamera i OnePlus Concept One er blevet testet omhyggeligt for at give den hurtigste og bedst mulige oplevelse. Som resultat tager det blot 0,7 sekunder for glasset at skifte fra sort til gennemsigtigt, hvilket er hurtigere end kameraets egen fulde aktiveringstid. På tværs af industrien, er det det hurtigste skifte – og endda med et minimalt strømforbrug. OnePlus har brugt næsten otte måneder på at teste mere end 100 forskellige indstillinger før den bedste løsning blev fundet.

 

Det lugter af en lancering som en hypet eksklusiv McLaren mobil

Selvom OnePlus kalder det en koncept telefon, så virker det som om at produktet er næsten produktionsklart, da de deler mange af de samme specifikationer vi kender fra OnePlus 7T Pro.

Vi har en aftale med OnePlus i morgen (overmorgen dansk tid), hvor vi får telefonen i hånden, og vi skal nok skyde noget video.

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk

 

 

 

 

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.