Forside * Nyheder

Sensor fra toiletpapirs-firma advarer dig, hvis der lugter på wc’et

-

Badeværelset kan blive den næste platform for gadgets, sensorer og robotter.

Vi kender alle fornemmelsen. Efter et særligt effektivt toiletbesøg kan det være nødvendigt at advare de næste besøgende om at de bør tage en dyb indånding, holde sig for næsen eller vente 10-15 minutter, inden de træder over dørtærsklen.

Men det er jo altså lidt pinligt. Det er langt fra os alle, der kan levere en linje om wc-lugten med samme charme som Jim Carrey gjorde det i rollen som Ace Ventura. Men det har et amerikansk toiletpapirsfirma nu en løsning på, som de har vist frem på CES.

Annonce:

Charmin, der ejes af dagligvaregiganten Proctor and Gamble har besluttet sig for at springe med på en ny bølge af forbrugerelektronik-produkter, der har hjemme på badeværelset. De har taget to nye prototyper med på CES, der kan pege i retning af, hvad vi måske kan forvente fra dem i fremtiden.

 

Den ene er en sensor, som Charmin kalder for Smellsense. Charmins maskot, der bruges i al deres markedsføring er en bjørn og den er også ”vært” på Smellsense. Som årvågne læsere formentligt allerede har regnet ud, så kan Smellsense fortælle dig, om der lugter grimt på toilettet, inden du åbner døren.

Hvis der ikke er et mindre gasangreb igang på badeværelset, viser skærmen på Smellsense en venligt udseende bjørn og teksten ”Enjoy the go”. Men hvis det modsatte er tilfældet, bliver baggrunden på skærmen rød, bjørnen ryster advarende på hovedet og leverer teksten ”Wait it out”.

Rullende rulle-robot

Ud over Smellsense har Charmin også taget en anden prototype med på CES, nemlig RollBot. Denne prototype er måske i højere grad lidt til den fjollede side. Der er, som navnet antyder, tale om en robot, der kan bringe en toiletrulle til dig, hvis du skulle komme i nød.

Det kan måske virke lidt overflødigt, men tænk på, at nogle mennesker bor i så store huse, at deres badeværelser også er pænt store. Med andre ord kan der være langt hen til det skab, der indeholder toiletpapiret. Og man kan derfor komme i vanskeligheder, hvis man har været ekstra produktiv på tønden, og der ikke er mere papir tilbage på den rulle, der er nærmest.

Rollbot kan sidde i hjørnet af badeværelset med en ekstra rulle og…ahem…rulle en rulle hen til dig, så du ikke behøver rejse dig fra toilettronen. Ud over disse to prototyper har Charmin også vist et VR-koncept frem til f.eks. koncerter. Idéen er at man med en VR-brille kan opleve alt det, man går glip af, mens man besøger toilettet under showet.

Alle de to prototyper og VR-konceptet er naturligvis stadig på forsøgsstadiet. Men det peger i retning af, hvordan teknologien snart kan invadere det allerhelligste ud over elektriske og intelligente tandbørste og smart-spejle. Du kan se videoer og læse mere her.

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.