Forside * Nyheder

Skagens nye Falster 3-smartur har fået et processor-boost

-

Selv om Skagen-mærket ikke længere er på danske hænder, har firmaets ure stadig et stærkt, dansk islæt.

Det kan man blandt andet se på Falster-serien, der nu er kommet i en tredje generation. Med det knapt så overraskende navn Skagen Falster 3 kan du nu få endnu mere processorkraft på håndleddet i et danskinspirereret design.

Annonce:

Det var amerikanske Fossil, der i 2012 købte Skagen-mærket, og fortsatte med at have stifterne Charlotte og Henrik Jorst ansat som konsulenter på designsiden i nogle år derefter. Fossil fortsætter med den danske stil, inklusive i deres Wear OS-baserede smarture.

Det er måske derfor ikke så overraskende, at Falster 3-uret, der netop er blevet præsenteret på CES, minder en hel del om Fossils andre smarture i den relativt nylancerede Gen 5-serie. Der er to knapper og en roterende krone på siden, samt en skærm på 1,3 tommer.

Indvendigt er det også nogenlunde den samme hardware, hvilket betyder, at Falster-serien har fået et nøk opad, når det gælder hastighed. Der sidder nemlig nu en Snapdragon 3100-processor i smarturet, der flankeres af 1GB RAM og 8GB lagerplads.

Snak med håndleddet

Som noget nyt har Skagen Falster 3 nu også en højttaler indbygget, hvilket gør det muligt at foretage og modtage opkald på håndleddet, samt få notifikationer med lyd på. Højttalern kan dog også bruges til f.eks. svar på spørgsmål eller oversættelser fra Google Assistant/Translate, eller til afspilning af musik.

Ligesom Fossils Gen 5-serie har uret indbygget GPS, NFC til f.eks. kontaktløs betaling og har en 3ATM-certificering. ATM-certificeringen er en ældre standard end IP-certificeringerne til f.eks. vandtæthed og 3ATM betyder, at den kan tåle regnvejr og vandstænk uden problemer. Ifølge Skagen kan man dog også svømme med uret.

Men det er helt klart designet, der er hovedfeaturen ved Skagen Falster 3, akkurat som det har været med de forudgående Skagen Falster-smarture. Uret fås med veldesignede remme i læder og ”vævet” metal.

Derudover kan uret dog nu også fås med en silicone-rem, der er lavet særligt til Falster-serien her i den tredje generation. Vil du have noget (næsten) unikt, kan du købe en limited edition-udgave af uret med design af den norske DJ Kygo. Alle Falster 3-urene får adgang til en urskive designet af Kygo, men en særlig version af uret har også urkasse og rem designet af DJ’en.

Skagen Falster 3 overtager flagskibspositionen fra Falster 2, men koster det samme, nemlig 295 dollar. Det betyder at den danske pris formentlig også bliver omkring det samme som Falster 2, der ligger på 2200-2300 kroner i Danmark. Uret kan købes nu på Skagens amerikanske hjemmeside, mens den tyske hjemmeside i skrivende stund ikke har Falster 3 lagt på endnu.

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.