Forside * Nyheder

Apple forbereder en sand produktfest i september

-
Sådan forestiller hobby-smartphonedesignerne hos iSpazio sig, at de nye iPhones kommer til at se ud (Mock-up: iSpazio)

Et stort iPhone-redesign præsenteres snart sammen med billigere Apple Watch- og HomePod-modeller.

Fire nye, redesignede 5G-iPhones. To nye Apple Watch-modeller. Over-øret-hovedtelefoner. En ny HomePod. Og en ny iPad Air, der ligner en iPad Pro. Det er angiveligt det lineup, som Apple gør klar til at fyre af om et par uger.

Det skriver Bloomberg i en nyhed, der blandt andet er leveret af Mark Gurman. Han hører til blandt de allermest troværdige Apple-spåmænd, og dertil kommer, at Bloomberg typisk har kilderne i orden. Der er altså tale om lidt mere end løse rygter fra et eller andet mindre gadget-website.

Annonce:

Apropos sidstnævnte, så kan vi jo starte med at kilderne ser ud til at bekræfte, hvad vi skrev forleden baseret på lækkede designtegninger fra et indisk website: Der er en iPad på vej, der ligner en iPad Pro rent designmæssigt, men som ikke hedder Pro til efternavn, men derimod Air.

Når det er en stor nyhed, er det ikke kun fordi, det betyder et farvel til Touch ID på iPad Air og goddag til Face ID. Det er også fordi, det ser ud til at betyde et farvel til Lightning-stikket. Ifølge de lækkede tegninger har den nye iPad Air med Pro-design USB-C i bunden. Om det er en tendens, der breder sig til iPhone og de øvrige iPads, ved vi endnu ikke.

En mindre og en meget større iPhone

Når det gælder iPhone, så kommer der fire modeller, alle med 5G, der varierer mere på skærmstørrelsen end normalt. Kvikke hoveder har formentlig gættet, at der er tale om iPhone 12 og 12+, samt iPhone 12 Pro og 12 Pro Max.

Apple har dog angiveligt lyttet til de folk, der synes at smartphones er ved at blive for store. Den mindste iPhone 12 får en skærm på 5,4 tommer, mens plus-modellens skærm er på 6,1 tommer. iPhone 12 Pro og 12 Pro Max har skærme på henholdsvis 6,1 og 6,7 tommer.

Så selv om Apple både tilbyder en mindre skærm end de gør lige nu (iPhone SE undtaget), kommer de også til at tilbyde den største smartphone-skærm, de hidtil har lavet. Den gode nyhed er, at alle skærmene nu er OLED.

Billigudgave af Apple Watch

Som vi har hørt før, vender iPhone tilbage til et mere firkantet design med knapt så runde kanter. Ude på siderne får telefonerne en stål- eller aluminiumskant, afhængig af modellen. Indtil videre har mange forestillet sig en tilbagevenden til det populære iPhone 4/5-design, men ifølge Bloomberg skal vi snarere forvente en slags iPhone-udgave af iPad Pro-designet. Altså en iPad Pro til lommen, rent designmæssigt.

Endnu et “hobby-bud” på det kommende iPhone 12-design, denne gang fra Dbsdesigning (Mock-up: DBSdesigning)

Max-modellen (hvis ikke begge Pro-modeller) skulle få det samme LIDAR-kamera ombord som iPad Pro har. Og så skulle farven Midnight Green udgå til fordel for en ny, dybblå farve til ryggen på iPhone Pro-modellerne. Det vil derudover næppe overraske nogen, at vi kommer til at se en ny CPU over hele linjen, der kommer til at hedde A14. Apple tror så meget på de nye iPhones, at de har bestilt 75 millioner af dem hos deres fabrikationspartnere, og forventer at komme op over 80 millioner solgte eksemplarer.

Som nævnt kommer der også nye Apple Watch-modeller. Her har Apple angiveligt tænkt sig at gå efter billigere producenter af fitness-armbånd med mere ved at lancere en billigere udgave af Apple Watch, der skal erstatte Series 3-modellen, der stadig kan er i handelen. Men der kommer naturligvis også en opdateret, dyrere version, der skal erstatte Series 5-topmodellen.

Lander StudioPods endelig?

Det er ikke kun på Apple Watch, at Apple mærker konkurrencen, så der kommer også en ny HomePod, hvor både prisen og den fysiske fremtoning er mindre end tidligere. Den kommer til at have færre højttalere ombord, men skulle så til gengæld kunne konkurrere med intelligente højttalere fra Google og Amazon, hvilket Apple har haft svært ved hidtil.

På lydsiden ser det også ud som om, vi endelig får lov at se de hovedtelefoner, der hidtil har gået under navnet StudioPods, og som er Apples første over-øret-model, der ikke står Beats på. En mere raffineret lydkvalitet skulle være i fokus på disse hovedtelefoner, modsat dem fra Beats. I det hele taget er der spekulationer om, at Apple langsomt er ved at udfase Beats-brandet.

Det store spørgsmål er derudover, hvor meget Corona-krisen har forsinket de nye iPhones. Apple meddelte i en regnskabsfremlæggelse for nylig, at der bliver tale om en forsinkelse, men kun på ”få uger” i forhold til sidste års butikslancering, der skete 20. september. Det betyder dog ikke en lignende forsinkelse for iOS 14, der angiveligt stadig er planlagt til udrulning i september.

Det skal også nævnes, at Mark Gurmans kilder også peger i retning af en ny fjernbetjening til Apple TV, selv om der ikke er nogen ny streamingboks på vej lige nu. Det vil nok gøre en hel del Apple TV-brugere glade.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.