Forside * Featured

Rygterne om de nye LG OLED TV

-
Arkivfoto. Ikke de nye 2021 modeller.

CES-udstillingen 2021 nærmer sig og vi samler op på de seneste rygter om LGs nye OLED TV

Den årlige CES-udstilling plejer at være der hvor LG løfter sløret for deres line-up af OLED TV for året. Vi har samlet nogle af de rygter der er i omløb, af hvad vi kan forvente at se.

 

Annonce:

Navngivning og modeller

LG begyndte tilbage i 2016 og navngive OLED-modellerne efter årstal. Det år kom modelserierne til at hedde B6, C6 osv. Sådan fortsatte navngivningen frem til 2020, hvor X’et (=10) blev taget i brug. BX, CX osv.

I 2021 kommer modellerne ikke til at hedde 11 eller X1. Derimod starter navngivningen ved 1. Så det nye line-up skulle komme til at hedde B1, C1 osv.

Der er ikke sluppet meget ud om præcis hvilke modelserier der kan ventes, men det er muligt at LG bare gentager modelserierne fra 2020 så der kommer B1, C1, G1, W1, R1 og Z1.

B og C er klassiske TV, G er galleri-design (billedramme), W er wallpaper, R er rollable (sammenrullelig) mens Z er topmodeller klassiske TV med 8K-opløsning.

 

1000 Nits

En af svaghederne ved OLED-teknologien er at de ikke er ligeså lysstærke som de bedste LCD TV, hvilket især har betydning ved HDR-oplevelsen i lysere rum.

Panasonic har dog haft OLED displays der kunne nå 1000 nits i ‘peak brightness’ i topmodellerne, men nu ser det ud til at nå en større udbredelse.

Forøgelsen af lysintensiteten er angiveligt opnået ved noget så simpelt som at bytte om på rækkefølgen af pixels i displayet. Hvor LG tidligere kørte med Hvid-Rød-Grøn-Blå (WRGB) pixel struktur så skulle det i de nye 4K OLED displays være ændret til Rød-Blå-Hvid-Grøn (RBWG). Et ‘trick’ der kan forøge lysintensiteten i peak med op til 30% og noget der allerede benyttes i topmodellerne med 8K OLED-displays.

 

Motion Pro 120 Hz BFI

OLED Motion Pro er et markedsføringsnavn som LG har varemærkebeskyttet, og det er allerede en del af årets CX-modeller OLED TV.

Med 120 Hz er skærmopdateringsfrekvens og BFI (der står for Black Frame Insertion – indsættelse af sorte billeder). Denne teknik skulle forbedre detaljerne ved bevægelser i billederne yderligere.

 

En ny størrelse

Sidste år føjede LG en 48″ størrelse til deres line-up af OLED displays, og i år ser det ud til at komme en ny stor model.

Hvor det i år var 48″, 55″, 65″, 77″ for 4K UHD og 77″ og 88″ for 8K UHD, så siger rygterne at der også kommer en 83″ 4K UHD.

LG ventes at løfte sløret for årets nye OLED TV-modeller mandag d. 11/1.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema
Læs mere i vores CES Tema

 

Kilder: NewsABC, AVcecar m.fl.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.