Forside * Featured

TEST: OnePlus 9 Pro og OnePlus 9 – High End Android smartphones

-

OnePlus er klar med to nye topmodeller – Og begge kommer med de bedste specifikationer når det gælder chipset, kamera og skærm. Selvfølgelig er 9 Pro den øverste, men begge telefoner imponerer – Vi har testet OnePlus 9 Pro og OnePlus 9.

I vores test fokuserer vi på OnePlus 9 Pro, og fortæller så i hvert afsnit hvor forskellene ligger mellem OnePlus 9 og 9 Pro. Der er nemlig ikke så store forskelle, at det behøver at gøre noget.

Begge modeller kommer med det nye lynhurtige Qualcomm Snapdragon 888 chipset og kamera-teknologi fra svenske Hasselblad, der var med på Apollo missionerne til månen for mere end 50 år siden. Ligesom begge modeller kommer med dual-SIM med 5G.

Annonce:

Vi har testet de nye OnePlus modeller, og her er hvad vi synes.

 

Æskerne til OnePlus 9 og OnePlus 9 Pro (foto: recordere.dk)

Udpakning og installation

Både OnePlus 9 og OnePlus 9 Pro kommer i en lækker rød æske der udover telefonen indenholder en USB-C oplader og et OnePlus rødt USB-C til USB-C opladningskabel. Der medfølger også et plastik cover, der kan bruges hvis man vil give sin telefon ekstra beskyttelse. Derudover er der en SIM-nål, samt diverse manualer og klistermærker hvis man er til den slags.

 

65T oplader til OnePlus 9 serien (foto: recordere.dk)

Designet på begge modeller er meget elegant, og adskiller sig primært på skærm og kant, hvor der på OnePlus 9 Pro er en buet 6,7” skærm, er der på OnePlus 9 en flad 6,55” skærm. På bagsiden finder man kamera i et elegant designet kamerabump, og på venstre side finder man knap til lydstyrke. På højre side finder man OnePlus’s 3-punkts mute knap, der enten har lyd, vibrerer eller slukker helt for lyden på telefonen, samt en stand-by knap, der også kan bruges til f.eks. Google Pay eller andre smutveje. I bunden er der USB 3.1 USB-C stik til forbindelse og opladning, ligesom den gemmer på skuffen til dual-SIM.

 

Oven i det får man en elegant aluminium-ramme på siden, der adskiller skærm og bagside, der på begge modeller er beskyttet af Gorilla glas. I bunden finder man dual-SIM skuffen, der kan gemme to Nano-SIM kort, og understøtter 5G hastigheder på begge kort.

 

OnePlus 9 Pro og OnePlus 9 ved siden af hinanden.

OnePlus 9 Pro vejer 197 gr og måler 163.2 x 73.6 x 8.7 mm. OnePlus 9 vejer 192 gram og måler 160 x 74.2 x 8.7mm. OnePlus Pro kommer i øvrigt med en IP67 certificering

OnePlus 9 Pro fås i farverne Morning Mist, Forest Green og Stellar Black. Modellen vi testede var Morning Mist, men personligt er jeg vild med den mat sorte Stellar Black

OnePlus 9 fås I farverne Winter Mist, Arctic Sky, Astral Black, og modellen vi testede var Winter Mist, men også der ville jeg personligt hellere have en sort model.

Bagsiden på begge modeller er i øvrigt i de farver vi testede en magnet for fedtede fingre, og fra vi pakkede dem ud til bagsiden lignede noget der var fedtet ind var ikke mange minutter, så der vil jeg anbefale at man enten bruger det medfølgende cover, eller køber et af de mere elegante covers til OnePlus modellerne.

Men designet er klart godkendt på begge modeller.

 

OnePlus 9 Pro – lækker skærm (foto: recordere.dk)

Skærmen

OnePlus 9 Pro kommer som tidligere skrevet med en buet 6,7” AMOLED LTPO skærm, der kører 1.440 x 3.216 QHD+ (525 ppi). OnePlus 9 kommer med en 6.55” AMOLED LTPS skærm, der kører 2.400 x 1.080 FHD+ (402 ppi).

OnePlus 9 Pro har til forskel for OnePlus 9 en MEMC chip (Motion Estimation, Motion Compensation), som giver en bedre opskalering af videoer, der kører i lavere opløsning.

Begge skærme understøtter 120Hz, men på Pro kan skærmen selv automatisk skifte hastighed mellem 1 og 120Hz afhængig hvad du bruger den til. Dette sikrer endnu længere batteritid, og et endnu mere dynamisk display.

 

Personligt vil jeg hellere have et fladt display end det buede på OnePlus 9 Pro, men der er ingen tvivl om at du på OnePlus 9 Pro får et bedre display end på OnePlus 9, men begge displays er solide, og giver et sindsygt godt billede.

Den høje opdateringshastighed gør at alt bare kører flydende og godt uanset hvad du smider efter det.

Skærmen er klart godkendt. Og om du vil have buet eller ej, så er både OnePlus 9 og OnePlus 9 Pro rigtigt gode køb.

 

Fingeraftryk og ansigtsgenkendelse – Det virker bare

OnePlus 9 familien har begge indbyggede fingeraftrykslæsere i skærmen ligesom selfie-kameraet der er indbygget i skærmen kan bruge til opløsning med ansigtet. Begge dele virker ualmindeligt godt og præcis.

Den indbyggede fingeraftrykslæser kan som vanligt bruges til at låse programmer som f.eks. 1password og MobilePay op, og det gør at du får en ekstra sikkerhed i forhold til den gamle pinkode som nogle stadig bruger på deres smartphones.

I den uge jeg testede OnePlus 9 modellerne havde jeg ingen problemer med hverken ansigts- eller fingeraftryk, og det må være op til den enkelte at beslutte sig for hvordan de vil sikre sig.

 

Ydelse – Snapdragon 888 er imponerende hurtig.

Begge OnePlus 9 modeller er drevet af Qualcomm’s nyeste Snapdragon 888 chipset, der leverer den lige nu hurtigste ydelse på Android telefoner. Den er ca. 25% hurtigere på CPU og 35% hurtigere på den grafiske del. Og så har Qualcomm optimeret på batteriforbrug, så den kører endnu længere på literen. 

Du kan vælge mellem to modeller, hvor der enten er 8 eller 12GB RAM at arbejde med, og modellen vi testede var den store med 12GB RAM og 256GB lagerplads. Den mindre model med 8GB RAM kommer med 128GB lagerplads.

Vi har testet OnePlus 9 modellerne med GeekBench 9 Pro, og der scorede de 1.124 på Single-Core og 3.514 på Multi-Core.

Smartphone modelGeekBench 5
Single Core
GeekBench 5
Multi Core
iPhone 11 Pro Max13333459
OnePlus 9 Pro11243514
Samsung Galaxy S21 Ultra11073449
OnePlus 8 Pro9023322
OnePlus 8T8933175
Huawei P40 Pro7552930
Samsung Galaxy S20 Ultra9272861
Samsung Galaxy Note20 Ultra8952514
OnePlus 7T Pro7892873
OnePlus 7T Pro McLaren Edition7852757
OnePlus 7T7822751
OnePlus 7 Pro7502842
Samsung Galaxy Fold7032621
Huawei Nova 5T6742407

Oven i det får man lynhurtigt LPDDR5 RAM, hvor du enten får 8 eller 12GB hukommelse, og så kan du vælge mellem 128 og 256GB UFS3.1 lagerplads på begge modeller.

Denne kombination gør at uanset hvad programmer og spil du kaster efter OnePlus 9 familien, så køre den super hurtigt og gnidningsfrit, ligesom multitasking med selv store programmer foregår let og elegant.

Så du får helt klart ydelse fra øverste Android hylde med OnePlus 9 familien uanset hvilken model du vælger.

Performance er klart godkendt med højeste karakter.

 

Trådløs opladning med 50W (foto: OnePlus)

Lynhurtig 65W opladning og hele 50W trådløs

De indbyggede batterier er på begge modeller er på 4.500 mAh, og leverer fint batteri til en hel dags arbejde. Snapdragon 888 har ekstra optimerende funktioner, der gør batterierne til trods for de ikke er de største på markedet, stadig leverer en god ydelse på et batteri, er mindre end f.eks. de 5.000 mAh man får på andre modeller.

Hvis man bruger sin telefon til videostreaming over hele dagen, og får brug for at fylde batteriet op, bliver man ikke stresset over at skulle vente. OnePlus 9 oplader fra 1 – 100% på under 30 minutter via den medfølgende USB-C oplader der tilbyder Warp Charge 65T (10V/6.5A), og kan man ikke vente en halv time, så kan man oplade fra 0 – 70% på et kvarter.

På OnePlus 9 Pro får man også lynhurtig trådløs opladning. OnePlus var en af de sidste der tog trådløs opladning til sig, fordi de mente at de sædvanlige Qi standarder ikke var gode nok, men der har de på OnePlus 9 Pro serien taget rigelig revanche. Med den nye OnePlus 9 Pro får man Warp Charge 50, der er 50W trådløs opladning, hvor man på OnePlus 9 får almindelig 15W Qi trådløs opladning, så her har OnePlus 9 Pro en klar fordel, men kun hvis du bruger den specielle OnePlus 50 trådløse oplader, ellers får du også maksimalt 15W trådløs opladning på 9 Pro.

Men at begge OnePlus 9 modeller nu har trådløst opladning, og ikke kun Pro, er en god opgradering til familien i forhold til tidligere år. Og begge har naturligvis også mulighed for at bruge reverse charging hvis du vil oplade en anden Qi enhed fra telefonen.

 

Hvordan virker den som telefon?

OnePlus 9 familien kommer med fysisk Dual-SIM. OnePlus har endnu ikke taget eSIM til sig, men hvad gør det, når man kan køre 5G på begge SIM kort hvis man har det behov. OnePlus 9 familien kommer med 4×4 MIMO, og understøtter op til DL Cat og UL Cat 18.

Du kan naturligvis køre både 3G/4G og 5G.

Udover 4G/LTE og 5G får du også VoLTE og WiFi opkald, så du får den bedste opkaldskvalitet du kan få. Det kommer naturligvis an på hvad din teleudbydere tilbyder. De indbyggede antenner (Testet med Telenor på TDC) gav god ydelse i Hovedstadsområdet, og samtalekvaliteten var ganske fin, også med de indbyggede højttalere, der fungerede godt til konferencekald. Du får dual-speakers, der understøtter stereo og Atmos lyd, og så får du op til Wi-Fi 6 ydelse på det trådløse netværk.

Oven i det kommer OnePlus 9 familien med Bluetooth 5.2, der understøtter aptX, aptX HD, LDAC og AAC protokollerne.

Så Telefondelen er også klart godkendt.

 

Software: Android 11 og Oxygen OS 11.2

OnePlus 9 familien kommer med Android 11 og Oxygen OS 11.2, der er OnePlus’s egen brugerflade til Android.

Oxygen OS 11.2 er en ren og elegant implementering af Android, hvor der ikke er for meget bloatware men bare en godt designet brugerflade og brugeroplevelse.

Dog er der en ting jeg stadig savner enormt i Oxygen OS. (Ja, det skriver jeg hver gang jeg anmelder OnePlus telefoner med Oxygen OS) – Muligheden for at lave foldere i app-skuffen. At man kan gøre det på hjemme-skærmen er fint, men at man ikke kan gøre det i app-skuffen er trælst, især når man ser hvor mange der har bedt om det på deres forum, som OnePlus ellers ønsker at være kendt for at lytte til. Det blev lovet for over ét år siden.

OnePlus Oxygen OS er stadig en af de reneste Android oplevelser på markedet og Android 11 er en super god oplevelse, og jeg er stadig vild med det mørke tema i Android.

Med Oxygen OS har du også mulighed for at preloade de apps du bruger mest, og det sker via AI, så telefonen selv lærer dit brugermønster, så de åbner endnu hurtigere.

Med OnePlus 9 familien får du 2 års software opdateringer på Android versioner / 3 års security patches. Sikkerhedsopdateringer rulles ud hver 2. måned.

Er du til Android, så går du med garanti ikke galt i byen med en OnePlus 9, både Android 11 og Oxygen OS 11.2 imponerer, men giv os nu de app-folder skuffer.

 

Kamera på OnePlus 9 Pro.

OnePlus er nu med helt i toppen når det gælder kamera

Som vi startede anmeldelsen med, så har OnePlus indledt et kæmpe samarbejde med den svenske kameraspecialist Hasselblad. Samarbejdet med Hasselblad, er ikke bare retten til at bruge navnet, men man har aktivt samarbejdet om at opbygge endnu bedre farvekalibrering og optimering af billederne som den nye OnePlus familie tager. OnePlus kalder det “Natural Color Calibration with Hasselblad”

Hasselblad er en ny spiller på de mobile kameraer, men har en historie som går helt tilbage til 1940’ere. Det var også Hasselblad der leverede kameraer til f.eks. månelandingerne med Apollo programmet.

OnePlus har også lavet en “Hasselblad Pro Mode”, hvor du har fuld kontrol over kameraets indstillinger, og kan justere alt efter egen smag.

Det er især på kameradelen og skærmen du ser forskellen på OnePlus 9 og 9 Pro, for hvor der på 9 er tre objektiver på bagsiden, har OnePlus 9 Pro fire. Billeder og videoer vist i gallerierne nedenfor er alle taget med OnePlus 9 Pro, men her skal du være opmærksom på at du får en bedre main sensor (Sony IMX789 på 9 Pro mod Sony IMX689 på 9), og præcis den sensor giver et bedre billede i forhold til billeder. Og så får du en ekstra 8MP 3.3x (77mm) zoom telefoto linse på OnePlus 9 Pro.

OnePlus 9 har det samme 50MP ultra-wide kamera som OnePlus 9 Pro med en 1/1,56” IMX766-billedsensor, udviklet i samarbejde med Sony.

Men begge telefoner leverer rigtigt gode billeder – Men her ville jeg klart vælge OnePlus 9 Pro, hvis jeg bruger min telefon meget til at tage gode billeder og videoer for der har den nyere Sony IMX789 sensor en fordel.

OnePlus Natmiljø mode er også blevet bedre, så du får endnu klare billeder i mørke.

På begge telefoner kan du optage op til 8K/30fps, mens du på OnePlus 9 Pro også kan optage video i 4K/120fps, mens du på OnePlus 9 må nøjes med 4K/60fps.

Nedenfor kan du se nogle eksempler på de billeder som du kan tage med OnePlus 9 Pro.

På videosiden imponerer OnePlus 9 familien også. Som tidligere skrevet kan du optage i op til 8K, selvom 4K/120fps nok er den bedste kvalitet du får brug for lige nu.

Kamera er virkeligt med på øverste hylde nu.

 

 

Konklusion

OnePlus har siden OnePlus 7 Pro været med til at sætte trends for hvad man kan forvente at flagskibe, og OnePlus 9 familien skuffer ikke. Både OnePlus 9 og OnePlus 9 Pro leverer ydelse fra øverste Android hylde. Og bør klart være med i overvejelserne hvis du står og skal have en ny Android mobil nu.

OnePlus 9 Pro er i min optik lige nummeret bedre end One Plus 9 når det gælder kamera og skærm, og personligt ville jeg vælge OnePlus 9 Pro på grund af det bedre kamera og den både større og bedre AMOLED skærm. Men hvis du kan nøjes med et lille trin mindre, så er OnePlus 9 et rigtigt køb, og så sparer du 1.500 DKK.

Hverken prisen på OnePlus 9 eller 9 Pro skræmmer, og du får opdateringer i lang nok tid til at det alligevel er skifte telefon, når det stopper.

Vi kvitterer med en flot høj karakter på 9.4 til OnePlus 9 Pro, og 9.2 til OnePlus 9, hvor skærm og kamera scorer lidt lavere. Og begge telefoner lander ud fra deres karakter og ydelse på flotte 4,5 stjerner som topmodeller. 

SpecfikationOnePlus 9 (5G)OnePlus 9 Pro (5G)
StyresystemAndroid 11 / Oxygen OSAndroid 11 / Oxygen OS
ProcessorSnapdragon 888Snapdragon 888
Display6,55 tommer AMOLED6,7 tommer AMOLED (LTPO)
Opløsning2400 x 1080 pixels (402 ppi)3216 x 1440 pixels (525 ppi)
Opdateringshastighed120 Hertz120 Hertz (smart)
Størrelsesforhold20:920.1:9
SkærmbeskyttelseJa, påsatJa, påsat
Hovedkameraer48 MP (blænde 1.8) + 50 MP (ultravidvinkel, blænde 2.2) + 2 MP (monochrome)48 MP (blænde 1.8) + 50 MP (ultravidvinkel, blænde 2.2.) + 8 MP (tele, blænde 2.4) + 2 MP (monochrome)
Optisk zoom (op til)03,3
Digitalt zoom (op til)030
VideoopløsningOp til 8K (30 fps)Op til 8K (30 fps)
Selfiekamera16 MP (blænde 2.4)16 MP (blænde 2.4)
RAM (GB)8 eller 128 eller 12
Intern lagerplads (GB)128 eller 256128 eller 256
Ekstern lagerplads (microSD-kort)NejNej
Størrelse (mm)160 x 74,2 x 8,7163,2 x 73,6 x 8,7
Vægt (gram)192197
Batteri (mAh)45004500
HurtigladningJa, op til 65 watt (medfølger)Ja, op til 65 watt (medfølger)
Trådløs ladningJa, op til 15 watt (ekstraudstyr)Ja, op til 50 watt (ekstraudstyr)
HovedtelefonVia USB-C eller Bluetooth (ekstraudstyr)Via USB-C eller Bluetooth (ekstraudstyr)
StereohøjttalereJaJa
FingeraftrykslæserJa, under displayetJa, under displayet
Wi-fia/b/g/n/ac/ax,2.4G/5G,Wi-Fi6a/b/g/n/ac/ax,2.4G/5G,Wi-Fi6
Bluetooth5.25.2

Pris og tilgængelighed

OnePlus 9 Pro kan forudbestilles fra den 23. marts kl. 16.30. OnePlus 9 Pro vil være tilgængelig via Telia, Call me, 3DK, Oister, Telenor, CBB, YouSee, Telmore, Proshop og Elgiganten.

  • OnePlus 9 Pro – 8/128 GB: Vejl. udsalgspris Kr. 6.999,-
  • OnePlus 9 Pro – 12/256 GB: Vejl. udsalgspris Kr. 7.999,-

OnePlus 9 kan forudbestilles fra den 23. marts kl. 16.30. OnePlus 9 Pro vil være tilgængelig via Telia, Call me, 3DK, Oister, Proshop og Elgiganten.

  • OnePlus 9 – 8/128 GB: Vejl. Udsalgspris Kr. 5.499,-
  • OnePlus 9 – 12/256 GB: Vejl. Udsalgspris Kr. 6.199,-
OnePlus 9 Pro
Design
Ydelse
Skærm
Kamera
Batteritid
Pris
Læs bedømmelse0 stemmer
Plus
Fantastisk kamera
Lækker skærm
Superhurtig opladning
Sindsyg hurtigt chipset
Minus
Savner stadig foldere i App oversigt
4.7
Karakter
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.