Forside Nyheder

HBO MAX fortsætter med at streame premierefilm i 2022

-
‘Godzilla vs Kong’ var et stort hit i biograferne globalt til trods for COVID-19-restriktioner og samtidig premiere på HBO MAX i USA (Foto: WarnerMedia)

10 Warner-film kommer på HBO MAX samtidigt med biografpremiererne til næste år. Om det omfatter de største film, vides endnu ikke.

Der er flere, der ærger sig over, at HBO MAX’ udrulning til resten af verden er blevet forsinket. Hvor tjenesten skulle være blevet sluppet løs i bl.a. Danmark i år, bliver det nu først til næste år, som vi tidligere har skrevet. Men det kan måske både være godt og skidt.

Det viser sig nemlig, at den tidligere udmelding, hvor det snart forhenværende WarnerMedia aflyste sin COVID-19-tvungne simultan-releasestrategi, var en sandhed med modifikationer. Warner havde ganske strategisk aflyst strategien fra 2023 og frem og havde ikke sagt noget om 2022.

Annonce:

Men nu viser det sig, at der kommer flere film i 2022, der også bliver tilgængelig på både den lille og den store skærm samtidig. Dermed får danskere, der lige nu venter spændt på HBO MAX’ officielle ankomst, måske alligevel glæde af releasestrategien, der blev iværksat med nogle store titler i 2021, herunder ’Godzilla vs Kong’.

Når lige præcis den film nævnes, er det fordi den til trods for at premieren på HBO MAX var samtidig med den internationale biografpremiere hev 463 millioner dollar hjem ved billetlugen globalt. Hverken filmens tilgængelighed på HBO MAX og den deraf følgende pirat-deling af filmen på nettet kunne stoppe dens biografsucces på verdensplan.

Men hvilke film?

Både dette, og Disneys succes med at udbyde film på Disney+ på biografpremieredagen for en ekstrabetaling, har givet Warner blod på tanden til at fortsætte strategien. I alt ti film fra Warners 2022-releaseplan kommer således på HBO MAX samtidig med biograferne, og deres opgave er ifølge studiet at lokke abonnenter til tjenesten.

Det er dog ikke afsløret, hvilke ti film, der er tale om. Det kan sagtens være, at Warner vælger at beholde de helt store premierer eksklusivt i biograferne, herunder ’The Batman’, ’Aquaman and the Lost Kingdom’ og den kommende film i Mad Max-universet, ’Furiosa’.

Men ifølge den nuværende CEO for WarnerMedia, Jason Kilar, forventer firmaet ikke ”at vende tilbage til sådan som verden så ud i 2015, ’16 eller ’17., hvor releasevinduerne var temmelig lange mellem biograf- og hjemmepremiererne”. Det udtalte Kilar i forbindelse med en regnskabsfremlæggelse før weekenden.

Hvor længe det får lov at holde stik, vil tiden vise. Jason Kilar har meddelt, at han forventer at forblive på CEO-posten et godt stykke ind i 2022, mens den forventede fusion mellem Discovery og WarnerMedia bliver iværksat.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.