Forside * Nyheder

Meningsmåling: Stort flertal finder lossless-streaming pengene værd

-
TIDAL var en af de tjenester, der var tidligst ude med streaming i lossless og hi-res. Nu mangler kun Spotify blandt de største tjenester (Foto: TIDAL).

Kun lidt over en fjerdedel af de adspurgte mener ikke, den højere lydkvalitet er ekstra penge værd.

Det er en debat, der formentlig ikke holder op med at rase lige foreløbig. Er det værd at betale de ekstra penge, lossless-medlemskaber af musik-streamingtjenesterne koster? Eller er hele lossless-snakken bare varm luft?

Det er efterhånden kun Spotify, der mangler at komme med et lossless-alternativ til deres normale streamingkvalitet, og mens vi venter på at denne lanceres (hvilket skulle ske senere i år), fyldes tiden med at holde den ovenstående debat i gang.

Annonce:

Således har websitet Android Authority organiseret en meningsmåling blandt sitets læsere, for at se, hvordan stemningen er i den gruppe. Og her er der ikke ret meget tvivl. Et stort flertal mener, den højere lydkvalitet så absolut er pengene værd.

Lige over 55 procent af de adspurgte sagde i meningsmålingen, at de allerede abonnerer på bedre streaminglydkvalitet hos en af tjenesterne, og at de mener, det er pengene værd. Det er over dobbelt så mange som dem, der mener det stik modsatte, altså at det ikke kan betale sig. Det var der kun 26,4 procent, der meldte ud.

Skal tages med et gran salt

Der er dog også stadig en ret substantiel gruppe af Android Authoritys læsere, der stadig ikke er sikre på, om det kan betale sig. Hele 18,5 procent – eller næsten hver femte – er stadig i tvivl om, hvorvidt højere lydkvalitet er pengene værd. Eller om de overhovedet kan sætte pris på en højere lydkvalitet.

Når man ser på kommentarerne, der følger med folks stemmer, er det ganske klart, at der er stor uenighed om konceptet. Nogle siger, de ikke kan høre forskel i A/B-tests, andre kalder hele fænomenet for fup, mens igen andre (og altså et flertal) siger, at de har stor glæde af at kunne lytte til musik i hi-res og CD-kvalitet via musik-streamingtjenesterne.

(Foto: Android Authority)

Det er dog vigtigt at understrege, at Android Authoritys undersøgelse naturligvis ikke er repræsentativ for alle brugere af musikstreaming. Med over 2.000 stemmer er udsnitsstørrelsen såmænd stor nok til at være troværdig rent statistisk, men eftersom disse ikke er tilfældigt udvalgt og vægtet efter befolkningskarakteristikker, ville en rigtig statistiker nok underkende undersøgelsen.

Dertil kommer, at der er tale om en simpel poll udført på Android Authoritys website, hvilket for det første betyder, at der næppe er ret mange iOS-brugere blandt de adspurgte, at folk kan komme fra hele verden og stemme, og at der også ganske nemt kan snydes med stemmerne.

Men hvis man vælger at tillægge målingen lidt troværdighed, er det alligevel ganske interessant at så mange er glade for den høje lydkvalitet. Det glæder nok de fleste af os, der går op i ordentlig lydkvalitet på musikfronten, at vi ikke er alene om det.

Denne artikel er en del af serien: HIFI Streaming

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.