Forside * Nyheder

Razers gamer-mundbind forstærker stemmen op med en højttaler

-

Så venter vi bare på at nogen laver et ”Darth Vader”-hack til Zephyr Pro, som Razer lover kommer senere i år.

”Coronaen”, som selv Dronning Margrethe kalder pandemien, ser ikke ud til at være en mere langtidsholdbar omgang end mange først troede. Hver gang, den ser ud til at være på tilbagetog er det på med mundbindene igen.

CES-messen i år blev som bekendt beskåret kraftigt af samme årsag, når det gælder flere af de store firmaer, der gerne vil undgå at udsætte deres medarbejdere for Omicron-risikoen. For de, der er mødt op alligevel, kan de altså godt mærkes, at COVID-19 stadig sætter præg på virkeligheden.

Annonce:

Men for Razer er COVID-19 og CES forbundet på en anden måde. Blandt de nye produkter, som firmaet præsenterer til de trofaste gamer-publikum, er et mundbind af en lidt alternativ karakter. Razer er ikke det første af de store tech-firmaer, der prøver kræfter med fænomenet, og det er heller ikke Razers første forsøg.

I oktober kom Razer således med Zephyr-masken, der ud over at lyse op i Razers karakteristiske farver, også er 99 procent effektiv, når det gælder filtrering af bakterier. Og den beskytter ifølge Razer selv lige så godt mod COVID-19 som N95-maskerne, der jo ifølge eksperterne er toppen af poppen desangående.

60 dB højere

Men det er selvfølgelig lidt kedeligt bare at have et avanceret mundbind, der får én til at ligne en karakter fra et af de spil, man bruger mest tid på (eller måske en person fra autolak-industrien…eller en graffiti-kunstner).

Det kan gøres meget sjovere, og det er præcis, hvad Razer har gjort med Zephyr Pro, som netop er blevet præsenteret på CES. Ud over alle de ovennævnte funktioner fra Zephyr har den også stemme-forstærkning ombord.

Jeps, det skal være slut med ikke at kunne forstå, hvad der bliver sagt, blot fordi man bærer mundbind. Via indbyggede mikrofoner og højttalere forstærker Zephyr Pro stemmen op med 60 decibel for folk, der står op til en meter væk.

Du kan slå funktionen til og fra med en knap. Der er ingen meldinger om, hvorvidt Razer har tænkt sig også at indbygge en stemmeforvansker, sådan at du kan lyde som Darth Vader. Det skal der dog nok være nogen, der kan finde et hack til.

Razer har ikke sat dato på lanceringen, ud over, at Zephyr Pro kommer i år. Zephyr koster 110 Euro i EU, og den amerikanske pris er 100 dollar. Pro-modellen er sat til 150 dollar, så mon ikke, vi skal regne med 150-160 Euro i EU? Altså omkring 1.100-1.200 kroner?

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.