Forside CES CES 2022

Nye Technics-hovedtelefoner spiller i op til 60 timer på en opladning

-

Selv med ANC og understøttelsen af LDAC slået til, kan du flyve til Australien og tilbage igen uden at lade dem op.

Der er nok mange aktiviteter, folk gerne vil genoptage, når først COVID-19 og Omicron-varianten lægger sig lidt igen. En af dem er flyrejser, og rejsebranchen vil nok sætte pris på, at der igen kommer bagender ned i alle flysæderne på langdistancefly.

Hvis du er en af dem, der har sat rejseaktiviteterne på pause under pandemien, er der mindst én god nyhed, der venter dig, når du vender tilbage. Teknologier, der kan gøre rejsen lidt mindre kedelig, er blevet væsentligt bedre i de næsten to år, coronaen har lagt en dæmper på vores liv. Især, når det gælder aktiv støjreduktion (ANC) og batterilevetider i høretelefoner.

Annonce:

Ud over de mange øretelefoner, der nu har ANC, kan du nu lytte længere end nogensinde før uden at skulle tage pauser for at lade høre- eller øretelefonerne op. Det gælder nærmest på tværs af alle producenter. Og så er der dem, der tager tingene helt ud i ekstremerne.

Det gælder f.eks. Panasonic og deres relancerede Technics-mærke. Normalt forbinder vi dette med pebrede pladespillere og forstærkere i 1970’er- og 1980’er-design. Men hovedtelefonerne EAH-A800, som er blevet lanceret i forbindelse med CES, er faktisk ikke så dyre, kategorien taget i betragtning.

Til de længste flyrejser

De er sat til at koste 349 Euro, når de lander til februar, altså omkring 2.600 kroner, hvilket ikke er unormalt for et par hovedtelefoner i god kvalitet. Hvad der derimod er lidt ud over det sædvanlige, er hvor længe de kan holde på en opladning.

Hvis vi holder fast i den førnævnte anvendelse af hovedtelefoner med ANC på flyrejser, så kan du tage den næsten 20 timer lange flyrejse til Sydney i Australien (inklusive stop i Singapore) OG tilbage igen uden at skulle lade dine EAH-A800’ere op.

Og det er vel at mærke med ANC slået til, og hvis du udelukkende lytter til musik i hi-res, der er blevet komprimeret med Sonys LDAC-codec (der næsten er hi-res), som understøttes af EAH-A800. Hvis du kan klare dig med AAC via bluetooth bliver spilletiden 10 timer længere og kommer helt op på 50 timer…stadig med ANC slået til. Uden ANC kommer du op på 60 timer.

Teknologi fra den høje ende

Dertil kommer, at du kan føje 10 timers spilletid til batteriet ved blot at lade EAH-A800 op i 15 minutter. Ud over den gode batterilevetid har hovedtelefonerne to tilstande, hvor du kan slippe lyd fra omverdenen igennem, en almindelig, generel ’Natural Ambient’-tilstand og så ’Attention’-tilstanden, der fokuserer på at slippe talende stemmer igennem.

Din egen tale skulle også gå klart igennem under telefonsamtaler, der er nemlig fire mikrofoner dedikeret til dette. Disse kommer oven i de fire yderligere mikrofoner, der er dedikeret til støjreduktionen. Der sidder 40mm drivere i EAH-A800 og et Acoustic Control Chamber, der skulle sikre en god basrespons.

Panasonic og Technics siger naturligvis, at de har hentet teknologi (inklusive, mere specifikt, kondensatorteknologi) fra deres high end-forstærkere til at gøre lydkvaliteten i EAH-A800 ekstra høj. Men det må som altid komme an på en prøve.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.