Forside Indhold og distribution Film

Netflix begynder at straffe password-deling tidligt næste år

-
flat screen television displaying Netflix logo
(Foto: Thibault Penin/Unsplash)

Tjenesten har allerede lanceret et værktøj til brugere, der gerne vil flytte deres profiler til egne konti.

Netflix’ regnskabsfremlæggelse i går var primært præget af gode nyheder. Det ser ud som om, tjenesten har stoppet den bruger-blødning, som chokerede verden tidligere på året. I forbindelse med Ruslands invasion af Ukraine og den deraf følgende, internationale boykot af landet mistede Netflix en hel del brugere.

Dertil kom en generel nedgang i brugertilvæksten, og det betød, at Netflix for første gang i mere end et årti mistede abonnenter. Men i årets tredje kvartal ser Netflix ud til at have rettet op på tingene og har tilføjet over 2,4 millioner abonnenter i perioden.

Annonce:

Når man så tager den kommende lancering af et billigere, reklamefinansieret abonnement med i betragtning, ser fremtiden altså lidt lysere ud for verdens største streamingtjeneste for film og TV. Men det får nu ikke Netflix til at gå i over i det gavmilde hjørne.

Netflix har længe raslet med sablen, når det gælder folk, der deler deres abonnement med andre. Og nu kommer så den længe ventede straf-mekanisme. Ved regnskabsfremlæggelsen meddelte Netflix officielt, at de fra ”tidligt næste år” begynder automatisk at opkræve et ekstra-tillæg for hver ekstra bruger af et abonnement.

25% ekstra per bruger

Ledelsen hos Netflix er endnu ikke gået i detaljer med det tekniske, men tilsyneladende vil Netflix kigge på, om der bliver streamet regelmæssigt til et andet IP-nummer end det IP-nummer, der er tilknyttet abonnentens hjemmeadresse, når en ekstra brugerprofil er aktiveret.

Netflix har allerede gjort dette i nogle måneder i Latinamerika, hvor de har kørt et pilot-program. Her er folk med delte abonnementer blevet opkrævet ekstra 25% af abonnementsprisen pr. bruger, der deler abonnementet. I Danmark vil det altså svare til 37,25 kr. for et Premium-abonnement, hvis denne model bliver implementeret globalt.

Så hvis du deler dit abonnement med personer uden for husstanden, kan det være en god idé at begynde at lukke deres brugerprofiler ned nu. Hvis de har opbygget lister og har trænet Netflix til at kende deres præferencer, behøver disse dog ikke gå tabt.

En ny funktion, Profile Transfer, vil snart kunne tilgås på Netflix’ hjemmeside under brugerkonto-indstillingerne. Her kan profilen overføres til en anden abonnent. Funktionen rulles dog ud langsomt til hele verden, begyndende med Latinamerika, hvor der som nævnt allerede opkræves ekstratillæg for delte abonnementer. Abonnenter modtager en email, når funktionen er klar i deres territorie.

 

Opdatering

Netflix: Nu kan du overføre profiler til nye konti

 

Annonce:
Forrige artikelKort nyt: MobilePay, Apple design & Samsung S23
Næste artikelLEGO bygger PC-kabinet som Halloween-hus med 20.000 klodser
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.