Forside Nyheder

TV 2 lancerer podcasts indenfor nyheder og dokumentar

-
Foto: recordere.dk

TV 2 lancerer i denne uge tre nye podcasts indenfor nyheds- og dokumentarområdet.

Flere og flere danskere lytter til podcast hver uge, og fremover vil de også kunne vælge tre nye TV 2-podcasts, når de scroller gennem udbudet på deres foretrukne postcast-app.

De tre nye podcasts hedder ‘Dato’, ‘Korrespondenterne’ og ‘Skyggesiden’. De udkommer alle tre med første afsnit denne uge og udgør tilsammen en udvidelse af nyheds- og dokumentarområdet hos TV 2, hvor man nu også vil udkomme på lyd.

Annonce:

 

Thomas Buch-Andersen, vært på ‘Dato’. Foto: Per Arnesen/TV 2

Dato

’Dato’ er TV 2s daglige nyhedspodcast, som vil udkomme på alle hverdage. Thomas Buch-Andersen er vært.

“I ‘Dato’ vil vi alle hverdage give én godt fortalt historie. Vi vil med fængende fortællere tage lytteren med ind i de store historier – med den stemning, stil og det persongalleri, man kender fra TV 2. Vi zoomer ind på de allerstørste, vigtigste og mest opsigtsvækkende nyhedshistorier og fortæller dem på en måde, som gør, at man kan følge med, når snakken går blandt venner og familie”, fortæller Thomas Buch-Andersen i en udmelding.

Man kan allerede nu lytte til det første afsnit af ‘Dato’ her:

Jesper Steinmetz, Petter Ettrup, Ulla Terkelsen, Rasmus Tantholdt. Foto: Carsten Andersen/TV 2

Korrespondenterne

‘Korrespondenterne’ er en nyhedspodcast, der baserer sig på aktuelle historier fra udlandet. Den vil udkomme hver torsdag og på skift have to af TV 2s velkendte udenrigskorrespondenter som gæster.

Værten bliver Petter Ettrup, der er en af korrespondenternes faste holdepunkter og daglige sparringspartnere på udlandsredaktionen – ligesom han vil være i podcasten.

Her vil gæsterne ud fra aktuelle udenrigspolitiske emner give et smugkig ind bag facaden på korrespondentjobbet. De vil fortælle om, hvad de laver, og hvem de møder undervejs – krydret med gode anekdoter fra deres mange rejser i tidens løb.

Udkommer første gang d. 10. november

 

Foto: TV 2

Skyggesiden

‘Skyggesiden’ er TV 2s krimipodcast, som modsat de to andre nye podcasts ikke udkommer med faste intervaller. Det bliver i stedet et feed, hvor TV 2 løbende vil udgive spændende lydfortællinger inden for krimi- og dokumentargenren.

Første serie i ’Skyggesiden’ hedder ’Opkald fra dødsgangen’ og er en miniserie i fire afsnit om danske Peter Nielsen, der sidder fængslet i Nigeria anklaget for drabene på sin datter og kone.

Serien er en særligt tilrettelagt podcast-fortælling af den samme historie, som fortælles i tv-format i dokumentaren ‘Dødsdømt’, der udkommer samtidig på TV 2 og TV 2 PLAY. Anders Lomholt er gennemgående fortæller i podcasten.

Udkommer første gang d. 9. november

 

Tilgængelighed

De tre nye podcasts vil være tilgængelige på alle de frit tilgængelige platforme, hvor man normalt lytter til podcasts, og vil være ledsaget af reklamer.

 

Annonce:
Forrige artikelSkuffende tal: Få bruger Windows 11
Næste artikelPhilips: Hue Bridge er nødvendig for Matter
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.