Forside * Featured

LG løfter sløret for nye OLED TV

-
LG OLED med WebOS 23

LG lancerer årets nye OLED TV i forbindelse med CES-udstillingen og fortæller nu om hvad de indeholder af nyt

LG præsenterer nu sit tv-sortiment for 2023 indenfor OLED TV.

OLED er kendt for sin gode billedkvalitet, med præcise farver, god sortgengivelse og gengivelser af detaler i mørke områder. Sortgengivelsen, hvor hver pixel kan slukke for sig, giver et uendeligt kontrastforhold.

Annonce:

Nu kommer så 2023-udgaven af LG OLED TV, med mere lys på skærmen (for nogle af modellerne) og en forbedret smart tv (webOS).

Modellerne for i år er:

  • A3 (48″, 55″, 65″ og 77″)
  • B3 (55″, 65″ og 77″)
  • C3 (42″, 48″, 55″, 65″ og 77″)
  • G3 (55″, 65″, 77″, 83″ og 97″)
  • Z3 (77″ og 88″)

A-serien er – sammen med B-serien – entrymodeller. C-serien er mellemklassen, mens G-serien (gallery) er designerserien til væghæng. Z-serien er topmodellerne.

G3-serien i størrelserne 55″, 65″ og 77″ vil have op til 70% mere lysintensitet end B-serien, mens G3 i 83″ og 99″ vil have op til 40% mere lysintensitet. For 55″, 65″ og 77″ giver det en mulig peak brightness på omkring 2.100 nits.

Z3-, G3- og C3-serierne kommer alle med seneste LG OLED evo-teknologi og den nye α9 Gen6 4K AI-processor.

Den nyeste processor i Alpha-serien bruger LG’s avancerede AI-drevne Deep Learning-teknologi til at levere bedre billed- og lydkvalitet. AI Picture Pro forbedrer opskalering for større klarhed, og enforbedret Dynamic Tone Mapping hjælper med at fremhæve dybde og detaljer i hvert billede.

AI Picture Pro indeholder også billedbehandlingsteknologi, der genkender objekter eller ansigter og forfiner dem for at give en mere virkelighedstro HDR-kvalitet. Derudover sikrer AI Sound Pro, at seerne er mere fordybet i det, der sker på skærmen, ved at levere virtuel 9.1.2-surroundlyd via tv’ets indbyggede højttalersystem.

 

LG OLED G3

LG fortæller at en væsentlig opgradering af dette års LG OLED evo G3-serie er Brightness Booster Max-teknologien, som har en helt ny lysstyringsarkitektur og lysforstærkningsalgoritmer, der øger lysstyrken med op til 70 %.

Dette fordi lysstyrken kortlægges og styres pixel for pixel, hvilket resulterer i skarpere og mere realistiske billeder. TV’et kan endnu bedre end tidligere forudse hvor der skal bruges energi.

G3-modellerne kommer med et design som LG kalder One Wall. TV’erne hænger helt fladt ind til væggen.

LG har også haft de nye TV forbi certificering hos TÜV Rheinland, som sikrer et lavt indhold af blåt lys og flimmerfri billeder, som i sidste ende er med til at beskytte vores øjne.

Dette års modeller er udstyret med den nyeste version af webOS og omfatter den nydesignede All New Home-brugergrænseflade, som har flere muligheder for personlig tilpasning og mere bekvemmelighed. Alt i alt forberinger som skal give en endnu bedre brugeroplevelse.

De nye Quick Cards giver nem adgang til det indhold og de tjenester, de bruger oftest, grupperet i logiske kategorier som Home Office, Gaming, Musik og Sport. Det resulterer også i personlige anbefalinger, ud fra hvordan og hvad der bruges i smart tv.

Med AI Concierge får hver enkelt bruger en kurateret liste over indhold, baseret på deres tidligere brug og søgeforespørgsler og tilbyder et udvalg af relevant indhold, som de kan gennemse.

LG OLED C3

Igen i år kommer LG OLED TV med Dolby Vision og Dolby Atmos.

Senere opdateres de nye TV og nye LG soundbars med noget LG kalder WOW Orchestra. Det er ny funktion i år som bruger alle lydkanaler fra begge produkter (TV og soundbar) til at skabe en mere kraftfuld og realistisk lyd.

De nye TV understøtter HDMI 2.1a. De er også de første tv-apparater, der er certificeret af HDMI-organisationen for det nyligt annoncerede Quick Media Switching VRR (QMS-VRR). QMS-VRR eliminerer den momentvise sorte skærm, når du skifter mellem indhold fra forskellige kilder, der er tilsluttet via tv’ets HDMI 2.1a-kompatible porte.

LG OLED G3

For at få den gode spiloplevelse har LG OLED-tv’er en responstid på 0,1 millisekund, lav inputforsinkelse og op til fire HDMI 2.1a-kompatible porte. LG OLED-tv’er er også udstyret med Game Optimizer, som giver mulighed for hurtigt at vælge og skifte mellem spilspecifikke funktioner som f.eks. forindstillinger for visning af spilgenre.

Indstillinger for Nvidia G-Sync, FreeSync Premium og Variable Frame Rate (VRR) er også let tilgængelige via Game Optimizer.

De nye TV vil blive vist frem på CES-udstillingen som åbner torsdag, hvor recordere.dk deltager.

Pris og tilgængelighed endnu ukendt.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 
 

Nyhedskilde: LG
Kilde til størrelser: Flatpanels

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.