Forside * Featured

Pissesmart toilet-computer fra Withings

-

Vi bliver urineret, hvis vi køber alle de smarte ting, vi har set på årets CES-messe.

Som det vil være vakse observatører af tech-verdenen bekendt, fik Theranos-stifteren Elizabeth Holmes for nylig 11 ½ års fængsel for at have løjet til investorer om, hvor meget sundhedsdata, Theranos’ maskiner kunne hive ud af en enkelt bloddråbe. Man må håbe, det ikke går så vidt for Withings, der nu vil hive sundhedsdata ud af endnu en endnu mindre populær kropsvæske.

Annonce:

Franske Withings, der tidligere har lanceret strålende sundhedsprodukter, kan nemlig nu blære sig med at have taget pis på CES… eller måske rettere, at have taget pis MED på CES. I forbindelse med årets messe har Withings præsenteret U-Scan, en ny gadget, der kan hænge i toilettet som en toiletfrisker, men som er meget mere urintelligent.

Withtis…undskyld, Withings U-Scan er nemlig en slags platform, hvor du kan tilføje cartridges, der kan måle forskellige ting, du nu må være trængende efter. Kvinder, der prøver på at blive gravide, kan f.eks. med U-Scan Cycle Sync-cartridgen måle bl.a. urinens pH-værdi og LH-hormonværdier, og dermed se hvor de er i deres cyklus. Det får forplantnings-planlægningen til at flyde lidt nemmere.

Fra vandstrøm til datastrøm

U-Scan for Professionals er en cartridge, der kan samle en masse data ind til din læge, der så kan se, hvordan din urin udvikler sig over tid. Sådan kan du i visse tisuationer slippe for pinlighederne, der kan opstå, når du skal aflevere en urinprøve. De data, der strømmer ind i U-Scan svarer til at du afleverer urinprøver hver dag i flere uger.

Endelig er der U-Scan Nutri Balance, der måske lyder som et slankemiddel, men det er det ikke. Denne cartridge kan give dig urindsigt i, hvordan dit tis afspejler næringsværdierne i den mad, du spiser, samt om drikker nok væske. Hver af de tre cartridges kan måle 100 bio-værdier i din urin, og resultaterne af analysen kan så aflæses i en app.

U-Scan med cartridge (Foto: Withings)

Nu tror du måske, vi tager pis på dig, men den er god nok: U-Scan skal lades op via USB-(W)C. Heldigtis pibler strømmen ud af U-scan ganske langsomt og batteriet kan holde sig i tre måneder før det skal lades op. Ifølge Withings skal de forskellige cartridges også skiftes ud efter tre måneder, så man behøver kun røre ved U-Scan fire gange om året. Der følger fyldige urinstrukser med, der viser, hvordan den rengøres, skriver Withings, der også lover, at installationen er ganske toilet.

Den lettere vand-vittige pris er dog nok til at sætte ens pis i kog. En startpakke med U-Scan-modulet og en cartridge efter eget valg vil koste 499 Euro, når den kommer ud af røret og lander med et plask i butikkerne til foråret. Du skal altså hælde lidt over 3700 kroner i toilettet for fornøjelsen. Dertil kommer en strøm af penge til Withings i form af et månedligt abonnement på lige under 30 Euro, eller cirka 223 kroner for at få automatisk opfyldning af dine cartridges.

På den anden side giver U-Scan giver dig en chance for at gøre vennerne gule af misundelse – uden pis! Tisoleret set er der jo tale om en ganske brugbar måde at holde øje med en række signaler fra kroppen på. Hvis altså Withings PR omkring U-scan holder vand.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 
 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.