Forside * Nyheder

Intel klar med mobil 13. generation CPU med 24 kerner

-

Intel hævder, at de nu har “verdens hurtigste mobile processor” med flagskibet Intel Core i9-13980HX

Intel bringer nu Raptor Lake familien til sit sortiment af mobile processorer. Flagskibet Core i9-13980HX er bygget til kommende gaming-bærbare computere, og der er også de almindelige H-, P- og U-serier af chips til en række mere almindelige bærbare computere.

Annonce:

Intels Core i9-13980HX er stjernen i showet med en turbofrekvens på 5,6 GHz og 24 kerner. Det er første gang, at en bærbar CPU har understøttet en 24-kernet konfiguration, og Intel hævder, at det er “verdens hurtigste mobile processor”.

 

Intel har genanvendt den samme arkitektur, som de bruger til deres 13th Gen-processorer til deres HX CPU-serie, med otte ydelseskerner og 16 effektivitetskerner på flagskibet Core i9-13980HX. Det er det samme antal ydelseskerner som på den tidligere Core i9-12950HX, men dobbelt så mange effektivitetskerner som på den tidligere Core i9-12950HX. Det hele er pakket ind i en chip på 55 watt, der er designet til at blive parret med de nyeste diskrete mobile GPU’er til højtydende arbejdsbyrder og spil.

Intel hævder, at slutresultatet er op til 11 procent hurtigere single-thread-ydelse og op til 49 procent hurtigere multitasking-ydelse i forhold til de samme 12th Gen-chips. Gaming-ydelsen siges at være op til 12 procent hurtigere, der er dog intet i nyheden, der fortæller om batteritiden.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 
 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.