Forside Nyheder

Jony Ive-designet pladespiller koster over 443.000 kr.

-
Linn Sondek LP12-50 (Foto: Linn Products)

Og så har Jony Ive og hans designfirma, LoveFrom, oven i købet ikke fået en flad fregne for at designe den.

Blandt HiFi-entusiaster er det skotske mærke Linn Products et velkendt fænomen. Firmaet er især kendt for, til trods for sine rødder i analogt udstyr i høj kvalitet, allerede i 2007 at være begyndt at tænke i digitale løsninger såsom streamere på HiFi-niveau. Firmaet var således hurtige til at integrere TIDAL i sine produkter, da sidstnævnte blev relanceret det år.

Linn blev stiftet i begyndelsen af 1970’erne, mens den første HiFi-bølge gik over verden. Helt præcist stiftedes firmaet i 1973, det samme år som et af de første musik-albums, hvor produktionen og lydkvaliteten nærmest var et instrument i sig selv blev lanceret: Pink Floyd’s ’The Dark Side of the Moon’

Annonce:

Det betyder naturligvis, ligesom Pink Floyd-albummet, at Linn i år runder et halvt århundrede. Linn har valgt at fejre den runde fødselsdag ved at genudgive produktet, der startede det hele i en jubilæumsversion.

Det er pladespilleren Linn Sondek LP12, som lige siden fødslen har været en hjørnesten i Linns produktportefølje – og omsætning. Sound+Image skrev i 2015, at Sondek LP12 mere end 30 år efter introduktionen af CD’en stadig stod for 10% af firmaets salg.

Prisen mere end tidoblet

Sondek LP12 er altså lidt af en klassiker i HiFI-verdenen, og derfor er det måske meget passende, at den nu får mulighed for at hive endnu flere penge hjem til den lille, skotske HiFi-producent.

(Foto: Linn Products)

For hvor en ny Sondek LP12 i Majik-udgaven kan erhverves for lige under 33.000 kroner (eller 4.410 Euro ifølge Linns hjemmeside), koster jubilæumsversionen mere end det tidobbelte. Den koster 50.000 pund, 59.500 Euro, eller lidt mere end 443.000 kroner. Som man se på billedet ovenfor, bliver der kun lavet 250 af LP12-50’eren, og hver enkelt eksemplar er nummereret på en lille metalplade bagpå.

Sondek LP12-50, som modellen meget oplagt er blevet døbt, adskiller sig fra originalen på primært to fronter. For det første benytter LP12-50 et nyudviklet materiale, Bedrok, som plint. Linn laver Bedrok ved at sætte vinklede bøgetræsplader under et ekstremt tryk, og skaber på den måde en plint, der ifølge Linn selv næsten ingen resonans har.

For det andet – og det er nok den faktor, der vil få de fleste til at kigge på LP12-50 en ekstra gang – er pladespilleren designet af den tidligere Apple-designer Sir Jony Ive og hans firma, LoveFrom. Det er det første stykke musikhardware, Ive har designet siden han forlod Apple. Som Linn selv siger det, træder Jony Ives stilrene designsprog tydeligt igennem. Den fås i hvid og i træfinish, og især den hvide version lugter rigtig meget af Jony Ive.

Det er dog værd at bemærke, at Linn ikke har betalt en rød reje for at få den verdenskendte designer med på projektet. Ive henvendte sig ifølge Fast Company selv til Linn for at prøve at få et samarbejde op at stå. Designeren har angiveligt været fan af firmaets produkter i årevis og omtaler det som en af de mange ting, han ”altid gerne har villet have mulighed for at gøre udelukkende ud fra lysten til at gøre dem”.

(Foto: Linn Products)
Annonce:
Forrige artikelSamsung præsenterer superstort 98″QLED TV
Næste artikelApple lægger afsnit af Scifi-serien Foundation ud gratis på YouTube
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.