Forside * Nyheder

Forbruget af mobildata i kraftig vækst

-

Mobildata tager et nyt spring i stigende dansk datatrafik

En nylig offentliggjort rapport fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI) viser en markant stigning i mobildataforbrug i Danmark. I første halvår af 2023 nåede mobil datatrafik et imponerende niveau på over 1,2 billioner MB, en stigning på 21,2% fra sidste år. Det fortæller IT-Branchen.

Annonce:

Dette spring i mobildataforbruget skyldes især de stærke 5G-netværk og en stigende efterspørgsel efter mobilt bredbånd. Poul Noer, fagchef for telepolitik hos Dansk Erhverv, fremhæver den vigtige rolle, som mobilselskaberne spiller i at understøtte denne vækst. “Forbrugerne og samfundet er konstant i bevægelse, hvilket kræver fortsat udvikling af netværkets hastighed og kapacitet,” siger Noer.

Grafik: IT-Branchen

Selvom mobilnetværket oplever en betydelig stigning, er det faste net stadig hovedtransportøren af datatrafik i Danmark. I det første halvår af 2023 blev næsten 6,5 billioner MB data overført via det faste net, hvilket er næsten seks gange så meget som mobilnetværket.

Grafik: IT-Branchen

Martin Jensen Buch, chefkonsulent med ansvar for digital infrastruktur i IT-Branchen, understreger vigtigheden af denne udvikling: “Det faste bredbåndsnet er rygraden i danskernes digitale livsstil. Denne stigning i datatrafik viser, at Danmark fortsætter sin digitale udvikling, med hurtigere bredbåndsforbindelser der giver adgang til hjemmearbejde, streaming og offentlige digitale tjenester.”

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.