Forside * Nyheder

Apple indgår forlig i sag om misbrug af iTunes-gavekort

-
Foto: Shutterstock.com

Apple har accepteret et forlig i en sag, hvor de anklages for at have tilladt svindlere at udnytte deres gavekortsystem og derefter beholde en procentdel af de ulovligt opnåede midler

En indberetning til en føderal domstol i San Jose, Californien, onsdag afslørede, at Apple og klagerne har opnået enighed om hovedpunkterne i forliget, efter at have samarbejdet med en mægler. Det skriver Reuters

Apple og klagerens advokater har endnu ikke reageret på forespørgsler om kommentarer fra Reuters. Parterne er i færd med at udforme et officielt forligsdokument, som skal præsenteres for den amerikanske distriktsdommer Edward Davila for foreløbig godkendelse.

Annonce:

Svindlen omfattede bedragere, som pressede ofre til at købe App Store- og iTunes-gavekort eller Apple Store-gavekort til at betale for ting som skatter, hospitalsregninger, forsyningsomkostninger, kaution og gæld. Ofrene blev bedt om at afsløre koderne på bagsiden af kortene, på trods af en advarsel, der siger: “Del ikke din kode med personer, du ikke kender.”

Når svindlerne havde fået ofrene til at betale deres “gæld” med gavekort til Apple, så brugte de ikke gavekortene. I stedet vaskede de pengene hvide, ved at annullere gavekortene. Her tog Apple en provision på 30% mens 70% af gavekortenes værdi blev udbetalt.

Det anslås, at ofrene mistede “hundredvis af millioner af dollars” på grund af svindlen, der stod på i årene 2015 frem til 31. juli 2020.

Et gruppesøgsmål anklagede Apple for at beholde provisionen, selv når de var blevet opmærksomme på at det var penge som indgik i svindel.

Ifølge Reuters så omfatter den sag, som der nu er indgået forlig i, alle i USA, som mellem 2015 og 31. juli 2020 købte gavekort, der kunne bruges på iTunes eller App Store, og efterfølgende gav koderne til svindlere og ikke fik refunderet Apples provision.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.