Forside CES * CES 2024

CES Unveiled: Den pæne og den aktive måde at styre hjemmet på

-
Denne mand er ifærd med at sætte lysstyrken i lampen forrest i billedet blot ved at gestikulere med et Doublepoint-smartur på håndleddet (Foto: Rec.dk)

Vift med armene eller lad fingrene glide henover en nydelig træplanke, der så kommer grafisk til live. Begge dele er bud på styring af hjemmet på årets CES.

CES Unveiled-eventen, hvor mindre teknologiproducenter kan forsøge at tilkæmpe sig opmærkomhed dagen før det går løs for de store kendte navne, havde også i år besøg af firmaer i smarthjems-sektoren.

Et af disse er finske Doublepoint, der har lavet et smartur, der dog allermest er en slags controller. Selskabet synes, at du skal styre dit smarthjem med gestikuleren i stedet for knapper, stemmeføring, eller smartphone-apps.

Annonce:

På CES Unveiled demonstrerede selskabet, hvordan Doublepoint-uret (der i virkeligheden mere er et armbånd med en urfunktion) kan indgå i et smarthjems-netværk og bruges til at tænde og slukke lamper med, men også indstille lysstyrken på en slags usynlig lysdæmper. Med hånd- og armbevægelser kan du altså angive, hvor kraftigt en lampe med en smartpære skal lyse.

Sådan ser Doublepoint-kittet ud, som finnerne havde med til CES (Foto: Rec.dk)

Doublepoint-kittet er tænkt som en platform, som udviklere kan bruge til forskellige IoT-kontrolfunktioner. Doublepoint demonstrerede også, hvordan kittet kan bruges til at styre funktioner i XR, for f.eks. ’at gøre hånd-tracking i en VR-brille mere præcis.

Mui Board Gen 2 kan bestilles nu

Det er altså en meget aktiv måde at styre hjemmet på. Hvis du er mere til det traditionelle, bragte CES Unveiled imidlertid også godt nyt. En af de ting, vi faldt på halen over ved sidste års CES var Mui, der blot ligner en helt normal planke på væggen. Indtil du trykker på den.

Så kommer planken nemlig til live som en slags træ-touchskærm, der er kompatibel med Matter og altså kan både styre ting i hjemmet, men også angive forskellige målinger. Det kunne for eksempel være temperaturen i hjemmet, eller hvor meget strøm, der er tilflydt elbilen, der står og lader ude i garagen.

Mui Board Gen 2 er nu klar til bestilling – ganske vist via Kickstarter (Foto: Rec.dk)

Første generation af Mui Board kom på markedet i Japan i 2022 og en Kickstarter-kampagne blev sat i gang for at få brættet ud i resten af verden. På CES kunne Mui imidlertid præsentere generation 2, der umiddelbart ser ud til at have fået bedre grafikmuligheder (selv om disse naturligvis stadig er ret basale).

Mui gentager tricket fra sidste år med Mui Board Generation 2, der i forbindelse med CES’ pressedag mandag bliver kørt i stilling på Kickstarter. Her vil du altså kunne købe det nyeste  Mui Board og bestille kontrolbrættet til din eget smarthjem – hvis crowdsourcing-kampagnen lykkes.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.