Forside * Nyheder

Matter-styring bliver næppe smukkere end dette træpanel

-
Mui er et konfigurérbart Matter-styringspanel i et touch-sensitivt træ-display (Foto: Recordere)

Et japansk designfirma præsenterede en måde at styre hjemmets smarte Matter-enheder på, der kan tilfredsstille selv de krævende indretnings-fans

Hvis du er typen, der har Samsungs The Frame-TV hængende på væggen, fordi du foretrækker en smuk indretning af hjemmet, men ikke vil gå ned på udstyr, er Mui nok noget for dig. Det er formentlig det smukkeste Matter-styringspanel, du kan finde lige nu.

Vi tog Mui i øjensyn under CES Unveiled-eventen, der bød på en række vilde og knapt så vilde innovationer. Men Mui fortjener sin egen omtale, fordi den peger i retning af, hvad Matter-standarden kommer til at betyde for det smarte hjem – også rent designmæssigt.

Annonce:

Ved første øjekast er Mui bare et smukt stykke forarbejdet japansk kirsebærtræ. Men så snart du rører ved den, lyser en række ikoner op, og det går op for dig, at der er tale om et panel, hvor du kan tænde og slukke for lyset, sætte temperaturen i hjemmet, skrue op og ned for musikken og alt det andet, vi forbinder med det smarte hjem.

Nu er LED-indbygning i træ ikke noget nyt, det har tværtom været på markedet i forskellige former i mange år. Men det, der gør Mui til noget særligt er dels, at den er Matter-kompatibel, og dels, at du selv kan konfigurere den.

Interaktivt træ-display, du selv kan rode med

Mui er allerede på markedet i Japan, men i løbet af foråret kommer der en Matter-kompatibel udgave på Kickstarter med global tilgængelighed, fik vi at vide af en af designerne bag Mui. Prisen ligger endnu ikke helt fast, men det bliver angiveligt mellem 2-300 amerikanske dollars, eller op mod 2100 kroner før danske skatter og afgifter. Prisen skal dog nok tages ikke bare med et gran, men en hel spiseskefuld salt.

Det er dog konfigurérbarheden, der gør Mui lige så brugbar, som den er smuk. Som du kan se i videoen herunder kan du selv skrive og tegne på det indbyggede ”træ-display”, og som vi forstod det på Mui-folkene, kan du selv vælge en række ikoner og definere funktionerne, de skal udføre.

Hvis du sætter et lampe-ikon ind kan det altså for eksempel virke som tænd/sluk-knap eller lysdæmper, alt efter, hvordan du ”programmerer” Mui. Og hvis du hellere selv vil designe et ikon, eller skrive noget på brættet, kan du også gøre det.

Med sådan en fætter hængende på væggen ved siden af sengen kan du roligt lægge smartphonen til ladning uden at skulle stresse over at åbne alle mulige apps blot for at slukke lyset eller tænde for kaffemaskinen, når du vågner.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 
 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.