Forside * Nyheder

Nu vil Samsung også lade dig reparere nyere soundbars

-
(Foto: Samsung)

Såvel anden generation af Freestyle-projektoren og en række soundbar-modeller fra 2023 føjes nu til listen over TV, laptops og hårde hvidevarer med mere, der omfattes af Samsungs selv-reparationsprogram.

De tider er for længst ovre, hvor cigaretrøgen blandede sig med røgen og dampen fra loddekolben i radio/tv-forhandlernes baglokaler, mens en eller anden ranglet personage konsulterede diagrammer i A2-størrelse for at finde ud af, hvilken komponent, den var gal med i fru Hansens stereoanlæg eller TV.

Såvel de store kæders delvise aflivning af de små, uafhængige radio/tv-butikker som kompleksitetsforøgelsen i vores underholdnings-orienterede hjemmeelektronik har gjort ”radio/TV-reparatør” til en profession, der ikke ligefrem er så udbredt, som den for eksempel var i 1970’erne og 1980’erne.

Annonce:

Men hvis det altid har kriblet i dine fingre for at, om ikke andet midlertidigt, spille rollen som helten, der kan navigere virvaret bag bagbeklædningen, så får du måske snart chancen. Samsung udvider nemlig nu sit selv-reparationsprogram til også at omfatte soundbars og projektorer.

Modsat resten af verden fik Danmark adgang til at reparere TV og hårde hvidevarer sammen med foldbare smartphones i sidste måned, da den danske udgave af reparationstjenesten åbnede. Men dengang var soundbars tilsyneladende inkluderet, ligesom det var svært at finde dele til adskillige projektor-modeller.

Intet behov for specialværktøj

Ifølge en pressemeddelelse fra Samsung bliver der åbnet for de sidstnævnte nu. Når det gælder projektorer, er det den forbrugervenlige Freestyle Gen 2-projektor, der kan repareres. Dertil kommer så et udvalg af selskabet soundbars. Du kan se, hvilke modeller, der er tale om, nederst i artiklen.

Snart vil dele til disse modeller være at finde i Samsungs åbne reservedelsbutik på nettet, men som nævnt kun til bestemte typer reparationer. På soundbars vil det for eksempel primært være problemer relateret til HDMI- og optiske porte, der kan repareres, samt enkelte lydregulerende elementer, strøm og WiFi.

Ifølge Samsung behøver man i de fleste tilfælde end ikke at købe specialværktøj for at foretage reparationerne, men kan nøjes med en almindelig skruetrækker. Det skal nævnes, at vi i skrivende stund ikke har kunnet finde reservedele til  Freestyle-projektoren og de nævnte soundbars i det danske system, men givet den nævnte pressemeddelelse, må vi gå ud fra, at er på vej.

 

Soundbar (2023 Models) HW-A445 2.1ch Sound bar with Dolby & DTS Audio (HW-A445)
Ultra-slim 3.1.2ch. Wireless Dolby ATMOS Soundbar + Bezel w/ Q-Symphony (HW-S80CB)
5.1ch. Wireless Dolby ATMOS Soundbar w/ Q-Symphony (HW-S68CB)
Sound Tower 210W Bi-directional High Power Audio w/ Built-in Battery (MX-ST5CB)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.