Forside * Fokus

Samsungs selvreparationstjeneste er nu åben i Danmark

-
Samsungs foldbare smartphones er nu også en del af selvreparationstjenesten (Foto: Samsung)

Sammen med 29 andre lande omfattes Danmark nu også af Samsungs selvreparationsprogram. Og modsat enkelte andre lande kan danskerne også købe reservedele til TV og hårde hvidevarer.

Hvis små skruetrækkere og endnu mindre skruer ikke er noget, du forbinder med traumatiske oplevelser, bliver det nu billigere (og måske hurtigere og nemmere) at få din Samsung-telefon reparereret. Du kan nemlig gøre det selv.

Det er situationen, efter Samsung nu har åbnet virksomhedens selvreparations-program op i 30 nye lande. Sidste år startede Samsung programmet op i USA som det første land, formentlig for ikke at stå tilbage for Apple, der ligeledes besluttede sig for at støtte retten til selvreparation.

Annonce:

Tidligere i år blev programmet så åbnet i Samsungs hjemland, Sydkorea, samt i Brasilien, Mexico og enkelte, større europæiske lande. Men nu er turen altså kommet til resten af Europa, deriblandt Danmark.

I sin pressemeddelelse fremhæver Samsung, at firmaet blandt andet vil gøre det muligt for ejere af Samsung-devices at belaste miljøet lidt mindre, ved at udskifte defekte dele på f.eks. en smartphone, i stedet for hele smartphonen.

Reparation på eget ansvar

Disse originale Samsung-dele kan via selvreparations-programmet købes direkte fra Samsung af privatpersoner, og ikke bare af autoriserede reparatører (Samsung har dog entreret med, hvad der ser ud til at være tyske og hollandske distributører). Som Samsung skriver, kan man f.eks. i en Galaxy-smartphone købe en ny skærm eller nyt bagsideglas og skulle den være gal med en USB-C-port, en højttaler, SIM-kortholderen eller en af sideknapperne, kan disse også erhverves.

(Foto: Samsung)

Det er dog ikke kun smartphone-ejere, der kan reparere deres Samsung-produkter. Har du en Galaxy Book-laptop, kan du købe nyt chassis, display, touchpad og gummiføder, samt nye blæsere og nye højttalere. Du kan også udskifte fingeraftrykslæser-udstyrede powerknapper. Måske vigtigst af alt, har Samsung inkluderet en meget eftertragtet reservedel: et nyt batteri.

I forbindelsen med udvidelsen har Samsung også udvidet udvalget af modeller, der er omfattet af programmet, når det gælder smartphones. Og det betyder, at det for første gang også er muligt at reparere Samsungs foldbare smartphones, inklusive Z Flip5 og Z Fold5. Den nyeste S-model, Galaxy S23, kommer senere på måneden, sammen med Tab S9-serien og Galaxy Book2-serien.

På den danske selvreparationsside kan du også finde reservedele til Samsungs TV og hårde hvidevarer, hvilket ikke er tilfældet i flere af de andre lande, hvor tjenesten er tilgængelig. Du skal dog naturligvis forberede dig på at Samsung fralægger sig en hel del ansvar og at du muligvis smider reklamationsretten over bord, når du selv begynder at pille ved Samsung-udstyret. Firmaet understreger, at tjenesten kun er beregnet til fejl og skader, der ikke er dækket af garantien.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.