Forside * Nyheder

Slut med webapps som hjemmeskærmsapps på iOS 17.4 i EU.

-

Apple har bekræftet, at iOS 17.4 fjerner understøttelsen af hjemmeskærmswebapps i EU, og her er hvorfor. Den seneste opdatering til iOS bringer en række ændringer til App Store og iPhone i Den Europæiske Union, herunder tredjeparts appmarkeder og understøttelse af alternative browsermotorer.

En konsekvens af disse ændringer er, at iOS 17.4 fjerner understøttelsen af hjemmeskærmswebapps i EU. Apple har forklaret, at denne beslutning ikke er en fejl, men skyldes krav i henhold til Digital Markets Act.

Sidste uge bemærkede iPhone-brugere i EU, at de ikke længere kunne installere og køre webapps på deres iPhones hjemmeskærm i iOS 17.4. Apple har tilføjet en række funktioner gennem årene for at forbedre understøttelsen af progressive webapps på iPhone. For eksempel tillod iOS 16.4 PWAs at levere push-meddelelser med ikonbadges.

Annonce:

En ændring i iOS 17.4 er, at iPhone nu understøtter alternative browsermotorer i EU. Dette tillader virksomheder at bygge browsere, der ikke bruger Apples WebKit-motor for første gang. Apple siger, at dette krav, pålagt af Digital Markets Act, er grunden til, at de har været nødt til at fjerne understøttelsen af hjemmeskærmswebapps i Den Europæiske Union.

 

Apple forklarer, at det ville kræve at bygge en “helt ny integrationsarkitektur, der i øjeblikket ikke findes i iOS” for at adressere de “komplekse sikkerheds- og privatlivsbekymringer forbundet med webapps, der bruger alternative browsermotorer.”

Dette arbejde “var ikke praktisk at påtage sig i betragtning af de andre krav fra DMA og den meget lave brugeradoption af hjemmeskærmswebapps,” forklarer Apple. “Og så, for at overholde DMA’s krav, var vi nødt til at fjerne funktionen for hjemmeskærmswebapps i EU.”

“EU-brugere vil stadig kunne få adgang til websteder direkte fra deres hjemmeskærm gennem et bogmærke med minimal indvirkning på deres funktionalitet,” fortsætter Apple.

Det er forståeligt, at Apple ikke ville tilbyde understøttelse for hjemmeskærmswebapps til tredjepartsbrowsere. Men hvorfor fjernede det også understøttelsen for hjemmeskærmswebapps til Safari? Desværre er det endnu en bivirkning af Digital Markets Act.

DMA kræver, at alle browsere har lighed, hvilket betyder, at Apple ikke kan favorisere Safari og WebKit over tredjeparts browsermotorer. Derfor, fordi det ikke kan tilbyde understøttelse for hjemmeskærmswebapps til tredjepartsbrowsere, kan det heller ikke tilbyde understøttelse via Safari.

iOS 17.4 er i øjeblikket tilgængelig for udviklere og offentlige beta-testere og er planlagt til udgivelse i begyndelsen af marts.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.