Forside * Nyheder

Black Mirror vender tilbage i 2025 – og det gør USS Callister også

-
(Foto: Netflix)

For første gang begynder antologiserien om teknologiens etiske problemstillinger at være lidt mindre som en antologiserie.

’Black Mirror’ er uden tvivl en af Netflix’ længstvarende og mest populære serier. Det er naturligvis ikke uden grund, for ud over at sætte mange af vor tids teknologier på spidsen og diskutere resultatet, er serien vildt underholdende.

Et af principperne, der har været med til at holde ’Black Mirror’ i live så længe, er at hovedskribenten Charlie Brooker har forbudt det meste gengangeri. Ingen karakterer har fået lov at fortsætte deres historier, fordi hver af de næsten spillefilms-lange afsnit skulle være sin egen historie.

Annonce:

Der har dog naturligvis været masser af referencer afsnittene imellem, som for eksempel i ’Black Museum’-afsnittet fra sæson 4, der indeholder easter eggs fra alle foregående 18 afsnit. Eller det interaktive afsnit ’Bandersnatch’, hvor tidligere afsnit såsom ’Nosedive’ og ’Metalhead’ dukker op som 1980’er-computerspil.

Men nu åbner Charlie Brooker op for, at visse ’Black Mirror’-afsnit kan fortsætte deres historier. Det sker i forbindelse med sæson 7, som netop er blevet annonceret til at få premiere til næste år. Præcis hvornår sæsonen lander i 2025 ved vi dog ikke endnu.

Mere rumeventyr i cyberspace

Dog ved vi, hvilket afsnit, der får en fortsættelse. Det er et af de mest populære i serien, nemlig ’USS Callister’. Som ’Black Mirror’-fans vil vide, er ’USS Callister’ historien om programmøren Robert Daly, der er så frustreret over at være overset i sit eget firma, til trods for at han har skabt et vildt populært online-computerspil.

Han får luft for sine frustrationer ved at træde ind i et selvskabt virtual reality-spil, hvor han er kaptajn på USS Callister, et rumskib der i meget høj grad minder om USS Enterprise fra ’Star Trek’. Her giver Daly sig selv en række ’Star Trek’-agtige oplevelser, mens han behandler sit mandskab på en hel uacceptabel måde.

[SPOILER] Det ender dog med at de kunstige intelligenser, der udgør mandskabet på USS Callister, får bugt med Robert Daly ved at udnytte den samme teknologi, der har skabt dem, rumskibet, og det virtuelle univers, de lever i. Afsnittet ender med at USS Callister drager på nye eventyr et eller andet sted i cyberspace.

Mystisk teaser

Det er disse nye eventyr, vi ifølge Netflix får lov at se mere til i 2025. I forbindelse med en Netflix-præsentation i London torsdag, meldte streamingtjenesten ud at ”Robert Daly er død, men for mandskabet ombord på USS Callister er problemerne først ved at begynde”.

Der skulle dog være tale om seks helt nye historier – og altså seks afsnit – når ’Black Mirror’ sæson 7 lander til næste år. Det kan man se i den ultra-hemmelighedsfulde teaser (herover), som blev sluppet ud i forbindelse med præsentationen. Er det USS Callister i pixeleret form, vi kan se?

Med den nye holdning til fortsættelser i serien, nærer herværende skribent nu et spirende håb, at vi kommer til at se mere til makkerparret Karin Parke og Blue Coulson fra ’Hated in the Nation’ i sæson 3. De to politiofficerer kunne sagtens løfte deres helt egen serie.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.