Forside * Nyheder

Disney+-app kan få ”flow-tv” med Star Wars og Marvel ombord

-
(Foto: Mollie Sivaram/Unsplash/Disney)

Disney vil tilsyneladende gerne være med på FAST-bølgen og få folk til at blive hængende længere i app’en.

Hvordan bruger du Disney+, hvis du er abonnent? Hvis du er blot en smule ligesom undertegnede skribent, er det noget med at åbne app’en, se noget indhold, du allerede havde planlagt at se, og så lukke app’en igen.

Men det synes Disney angiveligt ikke er god brug af hverken deres indhold eller deres app. I stedet vil Disney gerne have, at du bliver hængende lidt længere i app’en. Og derfor overvejer selskabet angiveligt nu at tilføje en slags ”flow-tv”-funktion, hvor du kan se ’Star Wars’- og ’Marvel’-indhold døgnet rundt i en lind strøm.

Annonce:

Det skriver det normalt ret troværdige tech-website The Information. Disneys overvejelser handler tilsyneladende også om at prøve at få fodslag blandt det publikum, der har hang til FAST-apps og -tjenester.

Selv om du ikke skulle kende betegnelsen FAST, så kender du helt sikkert konceptet. FAST står for Free Ad-supported Streaming Television – altså gratis flow-tv med reklamer, der streames via en app.

Darth Vader på repeat

Et af de mest udbredte eksempler herpå i Danmark er Samsung TV Plus, der følger med alle nyere Samsung-TV. Et andet eksempel er Pluto TV. Disse apps har vist sig at være ret populære hos folk, der ikke nødvendigvis behøver at se de nyeste TV-serier, der er tilgængelig på betalings-streamingtjenesterne, men som bare gerne vil underholdes med et eller andet.

Et andet brugsmønster, der har gjort FAST-apps populære, er angiveligt muligheden for at have dem kørende i baggrunden som baggrundsstøj – f.eks. mens man gør rent, vasker tøj, eller er i gang med at andet forehavende, der er for kedeligt, hvis man fokuserer 100% på det.

The Information nævner ’Star Wars’- og ’Marvel’-universerne som de materiale-kilder, der formentlig er under overvejelse, fordi de er Disneys mest prestigiøse og populære underholdningsuniverser. Desuden er der så meget indhold i de to universer, at det sagtens kan køre i løkke på sådan en slags ’flow-tv’-funktion i app’en.

Men, som det påpeges i andre medier, der har dækket nyheden, Disney ejer jo også ’The Simpsons’, der muligvis kunne være endnu mere passende til en kontinuérlig flow-tv-funktion i appen. Et konstant loop af natur-dokumentarer fra National Geographic kunne måske også være en afslappende måde at koble af på.

Det er uvist, om Disneys overvejelser gælder det globale marked, eller kun det amerikanske. Selskabet har tidligere indført territoriale forskelle på indholdet i Disney+-app’en. Omvendt burde der ikke være noget til hinder for at køre globalt tilgængeligt indhold i løkke, så længe det sker inde i app’en.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.