Forside * Nyheder

Får vi Apples M4-chip at se allerede om en uge?

-
(Foto: Alexandre Debieve/Unsplash/Apple)

Ifølge den normalt troværdige Mark Gurman fra Bloomberg kan Apple annoncere en AI-fokuseret M4-chip ved sin presseevent 7. maj for at markere sin entré i AI-kapløbet.

Det er ikke meget mere end et halvt år siden, Apple lancerede M3-chippen og dens Pro- og Max-varianter. Det skete i oktober sidste år. Men nu siger en af de mest troværdige Apple-spåmænd, at dens opfølger måske allerede bliver annonceret om en uge.

Som bekendt holder Apple en presse-event under overskriften ’Let Loose’ d. 7. maj. Eventen forventes at være fokuseret på iPad og nye funktioner til Pencil, eftersom sidstnævnte figurerer i illustrationen, der er fulgt med pressemeddelelsen om begivenheden.

Annonce:

Men Mark Gurman fra Bloomberg har hørt fra kilder, at ”der er stærke chancer for” at vi får den første version af M4-chippen at se under eventen. Denne skulle i givet fald drive den længe ventede iPad Pro med OLED-skærm, som Apple blandt andet forventes at annoncere d. 7. maj.

Idéen bag at fremskynde M4-chippen (som ellers normalt først ville dukke op til efteråret, cirka et år efter sin forgænger) skulle være at Apple gerne vil træde ind i AI-kapløbet med et syvmileskridt.

Fokus på AI-chips

Apples konkurrenter – og især de to store, Google og Microsoft – har allerede et forspring, når det gælder AI-integration i deres platforme. Selv om Apple har haft masser af kunstig intelligens i sine produkter bag kulisserne, er chatbots og andre AI-funktioner p.t. i gang med at blive integreret dybt i apps og styresystemer, og her er Apple en smule bagud.

Nu, hvor Apple også er en computerchip-producent, er der dog endnu et marked, hvor Apple kan risikere at komme bagud på point. Det er de dedikerede AI-chips (kendt som NPU’er og TPU’er), som især NVIDIA har markeret sig på med deres serverorienterede H100-chip, men som også Google benytter sig af med Tensor-chipsættene på sine Pixel-telefoner.

Apple har NPU-kerner, som de kalder Neural Engines, siddende i deres M-serie af chips. Hvis Gurmans kilder får ret, vil M4-serien prioritere disse NPU-kerner, sådan at Apple også viser, at de har styr på den side af markedet. Dermed skulle den kommende iPad Pro med OLED-skærm være den første hardware-enhed i Apples portefølje, der sætter AI i centrum.

Det vil også passe med at den nye iPad Pro er klar til Apples udviklerkonference i juni WWDC, hvor firmaet forventes at gå ”all-in” på AI. Men det er ikke første gang, vi hører rygter om at Apple vil annoncere en M-chip udenfor sit normale mønster. Sidste gang, rygterne huserede, blev det ikke til noget, så ovenstående skal nok tages med et gran salt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.